Reklama

Reklama

Valiant

Trailer

Obsahy(1)

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi - ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet. Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie. Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

pekas 

všechny recenze uživatele

Koukám další kousek, u kterého po dalších projekcích měním hvězdy za lepší. Ze tří na rovných pět. Nevím, co bylo v době uvedení příčinou tak nízkého hodnocení, myslím, že přemrštěná očekávání. Asi taky hodně lidí hodnotí za sebe dospělé a nebere v úvahu, že cílové publikum může být i jiného věku ( ve kterém hodnocení filmu zde těžko udělají ). Animace perfekt, humor vyvedený, akce správné množství, zvuk parádní, děj dostatečně originální. Navíc spravedlivě musím ( jako nepřítel dabingu ) uznat, že český dabing je u tohoto filmu povedený. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne hlúpučká, prostá, jednoduchá a pritom tak naivne zábavná záležitosť, že počas hodinky svojho trvania vlastne ani nemá šancu začať nudiť, čo by som pri 'director's cut' asi nenapísal. Aj keď nechápem, keď mal niekto k dispozícii materál na skoro dve hodinky, prečo tú akčnosť z nadstavenej pol hodinky radšej nevopchal do toho kratšieho príbehu. Grafika postačujúca, príbeh sa dal využiť aj vo vyšších obrátkach, viem si predstaviť, že Pixar by z toho mohol spraviť senzáciu, takto ostávam len pri milučkom uspokojení animovaných chúťok. Ale chválim vnorenie sa do deja, do vojnovej situácie a niektoré vydarené postavičky, hlavne po grafickej stránke. 70%. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitivum co to má je v tom, že je to animák z válečné doby jinak zde není co chválit. Nejhorší animák společnosti Vanguard co jsem zatím viděl není to vtipné za to plné fekálního humoru kdy jeden holub brká prdí a smrdí a všechny postavy jsou nesympatické a zaměnitelné. Jediné co si z toho zapamatuji je ta jódlovací scéna a racek s dřevěnou nohou. ()

tEnCo 

všechny recenze uživatele

Začínam si myslieť, že píšem len záporne komentare... Ale k tomuto filmu sa da povedat len jedno - obstojný záporák - sokol - a jeho dvaja poskokovia. Načo??? Potreboval niekto na svete "animák z 2. svetovej vojny"? Uz len to je bizarnosť sama. Tá 1* je za sokola.... ale ako sa vravieva v jednej neslušnej detskej riekanke... "...letel sokol, prechladol a..." ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No bylo to to slabší. Samotný nápad s válečnou perutí britských holubů, kteří se střetávají s německými sokoly nebyl vůbec špatný, bohužel celý film je až příliš infantilní a ne zrovna vtipný. Ale minimálně za docela povedenou animaci, souboje a pár nápadů (sídlo sokolího záporáka Drápa v kulometném bunkru) si to ty tři hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Na filmu pracovalo přes 200 umělců ze 41 různých zemí. (HappySmile)
  • Scéna, ve které máma Valianta nechce dovolit, aby se přidal do elitní jednotky, máma ukáže Valiantovi fotku, kde byl ještě vejce. Fotka má barvy a film se odehrává v době, kdy fotky ještě nebyly barevné. (PTACEKKOSAK)
  • Když se Valiant v 54:50 snaží dostat do bunkru přes kanón, sundává si výstroj, ale když v 58:45 odlétá, výstroj tam už není. (ČSFD)

Reklama

Reklama