Reklama

Reklama

Valiant

Trailer

Obsahy(1)

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi - ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet. Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie. Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice sem nevidel vsechny novejsi animaky, ale z tech co sem videl je tenhle nejhorsi. Sice to ze zacatku vypadalo jeste docela slusne s peknou hudbou, jenze po par minutach se to zvrtlo v postuchovani mezi holuby a podobny kraviny. Pokud to mela bejt komedie, tak vtipny veci sem spocital na prstech jedny ruky a pokud to melo bejt napinavy, tak takovejch momentu tu bylo zhruba stejne. I kdyz je film hodne kratkej, tak bych ho jeste skratil a pri takovy pulhodinovy stopazi by moh bejt skvelej, ale takle dost casto nudi. Ty 3* sou za docela slusnou animaci, dobrej napad a tech nekolik malo povedenejch momentu. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Tak trochu sklamanie.Najslabšou stránkou filmu je bezpochyby fakt že je to (pokiaľ ma pamäť neklame) prvé britské CGI.Briti sú síce elitní filmári ale vidno, že sa pustili do neznámych vôd v snahe konkurovať Pixaru alebo Dreamworksu.Spracovanie je skutočne nádherné, zrovnateľné so spomínaními štúdiamy,postavičky sú dostatočne vtipné a mali by aj potenciál keby,keby,keby.Keby scenár nebol príšerne detinský,bez vtipu a originality.Ja síce chápem ,že sa to celé točí okolo holubov ale žeby sa na celom trafalgar square,v areáli hangárov a vôbec v celom filme nenašiel človiečik?Teda oni tam nejaké náznaky sú ale všeobecne akoby sa civilizácia vo Valiantovi prepadla pod zem a ostali len vtáky.Je to škoda pretože príbeh filmu je skutočne originálny.Ak prípadne vznikne Valiant 2,dúfam že sa tvorcovia poučia a najmú si niekoho (najlepšie z Pixaru) na kvalitný scenár,bude to prvotriedny animák. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film hovorí príbeh z 2. svetovej vojny a je o hrdinovi malom holubovi hrivňákovi menom Valiant. Je to statočný holub z malej anglickej dedinky, ktorý chce vstúpiť do armádnych služieb a preto sa vyberie do Londýna. Skôr ako dokončia základný výcvik už sú povolaní do boja a výsledok 2. svetovej vojny doslova pozostával na ich krídlach, pretože pomáhajú spojeneckým silám rozvíjať ich strategické plány, ktoré sú doplňované dôvernými správami z francúzskeho hnutia odporu, ktoré oni prenášajú. Film je reálne skutočným príbehom, nakoľko v 2. svetovej vojne stovky holubov bolo používaných na prepravu správ. Ich úloha bola veľmi nebezpečná, lebo každý nepriateľský vojak ich chcel zostreliť, nakoľko vedeli, že prenášajú cez front dôležité správy. Niektoré z týchto holubov sa dokonca stali aj slávnymi. Jeden z nich menom Mocker odletel 52 misii a až na poslednej bol ranený, ďalší Cher Ami prišiel o nohu a jedno oko, ale správu o obkľúčení americkej jednotky preniesol a vojakov sa podarilo zachrániť.Počas vojny Veľká Británia používala okolo 250 tisíc holubov. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No bylo to to slabší. Samotný nápad s válečnou perutí britských holubů, kteří se střetávají s německými sokoly nebyl vůbec špatný, bohužel celý film je až příliš infantilní a ne zrovna vtipný. Ale minimálně za docela povedenou animaci, souboje a pár nápadů (sídlo sokolího záporáka Drápa v kulometném bunkru) si to ty tři hvězdičky zaslouží. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Valiant je naprostá animovaná oddychovka. Žádné velké očekávání se od toho nečekalo, narozdíl od třeba Shreka nebo Doby ledové, ale rozhodně to nebyla žádná nuda. Děj se odehrává ve druhé světové válce a pojednává o letce poštovních holubů, kteří jsou vysláni na nebezpečnou misi do okupované Francie střežené nejedním sokolem. Právě období války mě přinutilo se na Valianta podívat, protože animák z druhé světové? Proč ne. Rychlému průběhu napomáhá také doba něco přes hodinu, takže jsem tady žádné prodlevy nenašel. Možná trochu neprávem odsouzený film, ale přiznejme si to, zmínění Shrek a Doba ledová hrají přece jen jinou ligu. Ale tak nízké hodnocení si to podle mě nezaslouží. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, ve které máma Valianta nechce dovolit, aby se přidal do elitní jednotky, máma ukáže Valiantovi fotku, kde byl ještě vejce. Fotka má barvy a film se odehrává v době, kdy fotky ještě nebyly barevné. (PTACEKKOSAK)
  • Když se Valiant v 54:50 snaží dostat do bunkru přes kanón, sundává si výstroj, ale když v 58:45 odlétá, výstroj tam už není. (ČSFD)
  • Na filmu pracovalo přes 200 umělců ze 41 různých zemí. (HappySmile)

Reklama

Reklama