Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

anura 

všechny recenze uživatele

Ještě zbývá nějaký čas, než se Gondry bude dívat svým hrdinům kukátkem do hlavy a po skluzavce jejich fóbií, snů a okamžiků pošle i nás. Ve filmu je už zárodek velkého výtvarného cítění, toužící se projevit a rozvinout a co do kreativity být dokonce o krok dál před současníky. Film charakteristiku Gondryho budoucích projektů nastiňuje, ale přitom ji sám ještě nemá. Jedná se o málo komediální frašku, nesoucí i nezřetelné sdělení. O pudech, které nás ženou do lesa a zase ven a nebo o těch pudech, jenž nutí lidstvo neustále myslet na sex? Sdělení o čemsi. Nejasné, bez psychoanalýzy mozků postav. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman zase jednou vysadil sedativa, aby sepsal pošahanou, ale hluboce lidskou komedii. Skutečně hluboce lidskou? Ne vlastně ne, Slez ze stromu je koncipováno primárně jako komedie, která chce bavit, což se jí se střídavými úspěchy na straně scénáristy i režiséra celkem daří. Je zde sice patrná jistá snaha o kritiku problému „kultivované“ společnosti jako takové, ale děje se tomu pod vrstvou něčeho tak absurdního a přitaženého za vlasy, že místy máte pocit, jako by k vám promlouval jedinec s vyjadřovacími problémy. Dlouho jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, zvlášť ke konci, kdy začala rodící se romantická zápletka opravdu nudit, nicméně úplně poslední záběr na dvě myšky s... mě přesvědčil, že Charlie Kaufman si za kreativitu nadprůměrné hodnocení zaslouží. 75% Zajímavé komentáře: Melies, Jordan, Kapybara ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plno informacemi zde v komentářích - všechno mimo režie tu vyšlo. Ale bohužel mi to přijde trapné, nenašla jsem tam jediný vtip, který by mě vážně pobavil, a celkově mi to přišlo bohužel až otravné... Viděla jsem to již před několika lety a již v tu dobu jsem byla hlavně s hereckými výkony spokojena a to se ani teď nezměnilo, ale mít to pod palcem někdo jiný, tak by to bylo lepší...Pro mě to bylo tak, že jsem viděla to "nebezpečí" až pod tím vrchním obalem a myslím si tedy, že to hlavní "poselství", které tento film měl, jsem zachytila..Je to pravda - společnost a její veškeré tlaky, které na lidi má - je až nebezpečně nebezpečná...Je to tak a proto ten závěr je tak "absurdní" a nepředvídatelný... ()

Jeržik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně odpadová "komedie", jenž by mohla být zařezena do soutěže "Kdo v ní najde podařený vtip, vyhrává". Hlavní cena by mohl býtl pobyt v psychiatrické léčebně(polopenze, polstrovaná cela, vzduch přeceďenej přes mříže, výhled do zdi, atd.), kde by byla možnost se na vycházkách s tvůrci tohoto filmu potkat... ()

Kapybara 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost a la Charlie Kaufman, jejíž podivný humor spoustě lidí nesedí. Příběh o chlupaté ženě, uprchnuvší do divočiny, o muži, který byl vychován jako opice a následně vycepován v téměř dokonalého snoba (zdůrazňuji: téměř), o neurotickém sociologovi, důsledně bazírujícím na používání předkrmové vidličky a o jeho francouzské milence, mě od začátku chytil. Říkejte si, co chcete, ale fantazii jako Charlie Kaufman má málokdo. Naše civilizace je zkažená a pokud někoho chytí, už ho nepustí. Ale - na druhou stranu - ani vzdělaný sociolog, snažící se neustále "správně" směrovat ostatní, není schopen potlačovat své primární pudy. Režie je výborná, děj má spád, nevím, proč se tu v tom skoro všichni tak pitvají a píší, že to za moc nestojí. Pro mě parádní záležitost, kterou kdykoliv zhlédnu ráda znovu. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama