Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (73)

plakát

Sedm životů (2008) 

Povrchní, předvídatelné, plné klišé, unylé, uspávací.

plakát

Taková normální rodinka (2008) 

Tak špatné to není. Nic objevného, ale celkem jsem se bavila. Do trapnosti, jakou představují Tak se krotí krokodýli, to má opravdu hodně daleko, a nechápu, jak to tu někdo může vůbec srovnávat.

plakát

Takmer ružový príbeh (1990) (TV film) 

Zvláštní směska. Pohádkové sekvence pěkné, zbytek příběhu "vzestup Darinky navzdory krutému osudu" sračka - úděsný pokus o socialistický muzikál. Ač rok natočení 1990, vypadá to spíš, že příběh vznikal ještě na zakázku bývalého režimu. Jak tu píše Martyr, Kouka Kola, Marlborky a ingliš konverzejšn mě taky dorazily. Vypadá to, že tímhle snímkem započal Jakubiskův pád. //Všimněte si mladičkých Terezy Pergerové a Kateřiny Hrachovcové v úloze Darinčiných kamarádek.

plakát

Zapadlý vlastenec (2001) (TV film) 

Vzhledem k tomu, že Vít Šlechta je můj obvodní lékař, nemohu jinak než dát pět hvězdiček. A znát ho osobně, nemohli byste také jinak. Taková figura se totiž jen tak nevidí. Škoda, že tu byly zachyceny jen jeho návštěvy pamětníků, angažuje se totiž i v řadě jiných aktivit, a šíře jeho zájmů je skutečně udivující. Jen koukám, že od natočení k uvedení do televize utekla pěkně dlouhá doba - ten časopis, co na konci rozdává, vyšel už před více jak dvěma lety...

plakát

Jeden svět nestačí (1999) odpad!

Tak jsem jednou zabloudila do vod, které mi nejsou vlastní, a můžu zodpovědně konstatovat, že už to asi radši znovu neudělám. Něco tak stupidního se jen tak nevidí. Nechápu, jak někdo může za podobný "skvost" vyhodit byť jen pár desítek korun v kině. Bohužel lidská blbost je věčná a dokud bude zájem ze strany diváků, budou se podobné slátaniny podle stále stejné šablony točit dál.Dejme tomu tupému stádečku, co očekává... Když Bond zestárne, nahradí ho jiný, mladší... Hrát bondgirl je "prestižní" záležitost... Hlavně smyslný obličejík a velký dudy, aby oko divákovo mělo na čem spočinout. Dialogy jsou věc vedlejší, proto není důležité, zda herci žvatlají jako děti ze školky. Hlavně, že to všude kolem bouchá, střílí se, objekty jsou vyhazovány do vzduchu, Bond neustále někoho pronásleduje... Prý se tomu říká "akce". Ovšem akce dost okoralá, když každý ví, že Bond je nesmrtelný, ze všech léček vyvázne a nakonec o***á tu kozatou babu, kterou si po právu zaslouží. Ale proti gustu... Jak už jsem psala, tupému stádečku to, co jeho jest...

plakát

Alpha Dog (2006) 

Kterak partička vymaštěných grázlíků fušersky provedla "únos". Bohužel "oběť" svou hloupostí sama leze hrobníkovi pod lopatu, takže její smrt ani v nejmenším nedojme. Celé je to ohromně "cool", "fuck" (ještěže se tohle slovo dá do češtiny parafrázovat mnoha různými způsoby - ach, ta na nadávky chudá angličtina...), natahované, nudné a hlavně tupoučké až hrůza. Sharon Stone zapomněli v poslední hysterické scéně přebarvit zuby na žluto, aby byl výsledný nechutný dojem dokonán. Jako hnusná stará strhaná ženská s dokonale rovnými, bílými zuby, které přímo září, nepůsobí příliš věrohodně...

plakát

Indián a sestřička (2006) odpad!

Indián a sestřička nemusel dopadnout tak blbě (námět je celkem zajímavý), kdyby scénář nenapsal nějaký trotl, který si ani v nejmenším nelámal hlavu s nelogickým chováním postav a prapodivnými mezerami v ději (nebo snad ve střižně tak dlouho stříhali, až vystříhali všechno podstatné?) - např. "Indián" se v noci v návalu sebetrýznění pořeže nožem, kamarád ho najde v lese, v zápětí mu omývá rány u řeky a už je bílý den - to se nám tak rychle rozednilo? Ale tohle je jen malý detail, jiné věci bijí do očí víc. Hlavní hrdinka pracuje v nemocnici jako zdravotní sestra - mohla by se v noci klidně sebrat a odejít ze šichty, když jí kámoška slíbí, že to za ní vezme? Opravdu těžko, natož aby dala okamžitou výpověď a odjela si do Prahy (proč vlastně, to už se taky nedozvíme, závěr vyznívá naprosto nesmyslně - hlavní hrdinka se bez zavazadel stěhuje do Prahy? - Můžeme se jen dohadovat. Vypadá spíš, jako by si na odpoledne vyrazila na nákupy na Václavák). Vzhledem k tomu, že snímek se tváří jako závažná výpověď ze současnosti, jsou to dosti nelogické seky. Nehledě na to, že to vypadá, jako by se děj celého filmu odehrál během několika dnů, maximálně tak dvou týdnů, o nějaké lovestory nemůže být řeč vzhledem k jalovému chování hlavních postav (a nedozvíme se ani, jak daleko vlastně tento "vztah" zašel, zda Marie svému "bývalému" příteli - nebo co je vlastně zač, neboť se s ním nerozešla, ale chovala se, jako kdyby ano - lhala, když mu potvrdila, že spolu spali)... atd. atd. Škoda ztrácet slov.

plakát

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006) (seriál) 

Vydařený seriál, některé záběry jsem měla před očima celý den a bylo mně z nich patřičně blivno. Avšak i přes značnou drastičnost se na to dá koukat, nejsem nijak silná povaha, horory nesnáším, ale tohle jsem zvládla bez větších problémů. Slováci se vytáhli. Něco podobného nám v Čechách chybí, materiálu by tu bylo dost... Jediné, co mi na seriálu vadí, že v něm není řečeno trochu víc o minulosti pachatelů a jejich obětí. Taky nahrané rekonstrukce mi občas připadají trochu neobjektivní (např. díl o vraždícím novináři - vypovídala proti němu jeho přítelkyně - spolupachatelka - rekonstrukce očividně vychází z jejího doznání a ona je v ní vykreslena spíše jako oběť, přinucená spáchat svým přítelem to, co sama udělat nechtěla - tomu se dost těžko věří... asistenci při vraždě si člověk už fest rozmyslí, pokud není úplný magor a ona asi takový charakter, jak ji tam vykreslují, přece jen nebyla...)

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) odpad!

Podle špatné knihy dobrý film natočit nelze... Těžko říct, co je zoufalejší, zda předloha nebo toto. Ale když to člověk vidí na plátně, tak je mu z toho přece jen trapněji.