Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

emma53 

všechny recenze uživatele

To nelze srovnávat snad s žádným filmem, alespoň já to nehodlám dělat. Mysteriózna je tady opravdu hodně, možná víc, než by bylo nutné, ale i tak jsem si to vychutnala skoro do konce, který už mi moc nesednul. Ale A. Hopkins, D. Morgan a C. Farrel tomu dali tu správnou šťávu, která do tohoto žánru patří. Agentka se snažila seč mohla, ale přece jen Abbie bych do této role neobsadila. Nicméně má to grády, je to svojské a já dám tudíž čtvereček. Mít takové schopnosti není žádná výhra, vůbec jsem to klukům nezáviděla. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně příjemné překvapení, neboť na základě zdejšího hodnocení jsem čekal daleko více průměrnou podívanou. Ve finále jsem se však dočkal spíš lehce nadprůměrné záležitosti. Anthony Hopkins podobné role zvládá levou zadní a za pochvalu stojí rozhodně Colin Farrell v záporné roli. Snad je jen škoda, že dostal méně prostoru. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na Sedm to sice nedosahuje, ale jenom o kousek. Chybí především trochu temnější atmosféra, nicméně jinak má Solace všechno, co od mysteriózního thrilleru očekávám plus něco navíc v podobě vytříbených konverzací. Písnička s obětmi nedobrovolné eutanázie je sice trošku ohraná, nicméně charakter a schopnosti kriminalisty a vlastně i vraha tady působí svěže a nadpřirozený prvek přirozeně. Velikánským plusem je samozřejmě obsazení, kterému vládne dle očekávání Hopkins, jemuž zdatně sekundují Morgan, Farrell a především Abbie Comish. Ta mě bavila. Poyartův předešlý film na mě dojem neudělal, ale tohle se mu povedlo. 90% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno , natočiť ''dvojku'' Sedmičky , tak to chce poriadne gule. Hoci sú tieto trileri o masových vrahoch už všetky pomaly na jedno kopyto, tento ich má. Dvaja spešl agenti nemôžu dolapiť chlapíka , ktorý okrem mŕtvych tiel nezanecháva za sebou žiadne iné stopy a tak poprosia o pomoc týpka - medium, ktorým je starý Hopkins , aby im trochu helfnul z núdze. Avšak podozrivý, zdá sa, má v rukách silnejšie tromfy. Na kultový Se7en sa to nechytá síce, ale veľmi rád si to ešte raz dám. Špeciálne kôli jednej ''umeleckej'' vražde. [ 26.9.2015 @ vue cinema, Redditch, UK ] ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bravůrní filmařina, která je v jistém směru velmi osobitá a hlavně svým námětem přesahuje podobné žánrovky o kus dál. Máme tu absenci standardních předpokládáných vzorců a motivů vražd (zneužívaný a psychycky labilní magor? Kdeže.) Místo toho se velmi dobře pracuje s jasnovědeckými dovednostmi, jakožto hlavním pilířem filmu, které se stupňují a vrcholí konfrontací, čímž přímo úměrně roste tempo a napětí filmu. Mysteriózní složka pak splňuje 100% své úlohy a nenechá diváka v klidu a tak to mám rád. Hopkins je ve své roli skvělý a jasně dominuje placu a diktuje tempo filmu. Všichni ostatní, byť hrají sebelíp, jenom doplňují místa v mozajce. Celý film má poslání a ve výsledku je to všechno mnohem humánější, něž se zdá. Zmínit musím taky kameru a obrazovou rovinu filmu, protože je to moc hezké a tvůrčí. Pro mě celkem překvápko, po takhle nízkém hodnocení. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama