Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mysteriózní téma trpí enormním režisérovým exhibicionismem.  1)  36letý Afonso Poyart se očividně rozhodl, že film bude sloužit jemu, místo aby on sloužil filmu. A tak sledujeme, co se honí v hlavě lékaře Clancyho. Asi to nebylo pořád, ale můj subjektivní dojem byl, že film nezobrazoval nic jiného. I rádoby akční okamžiky prospívaly více režisérově egu, než divákově potěšení. Alespoň pokud jde o mne._____ 2)  78letý Anthony Hopkins (lékař Clancy, hlavní postava) odvedl svůj standardní výkon. 39letý Colin Farrell v malé nicméně důležité roli vraha je stále sexy._____ 3)  Podobnost se snímkem Sedm je patrná v atmosféře a tvůrci o ni, zdá se, usilovali. Režisér Sedmi David Fincher se záměrem udělat volné pokračování nesouhlasil a tak nakonec vznikl samostatný film. Sedmi jsem dal 3*, kolik mám dát Solace?_____  4)  Až přijde můj čas, velmi bych ocenil službu, kterou ve filmu poskytuje Colin Farrell. Umožnila by mi totiž to die with some dignity. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První půlka, nebo chcete-li hodina se dala prežít celkem v poklidu a ve zdraví. Bylo to napínavé, oba policisté se vzájemně slušně doplňovali a s Anthonym, který dokáže i z hovna uplést bič, jsem to dokonce já naivka viděl na čtyři hvězdy. Chyba lávky! Jakmile se totiž ve filmu objeví Colin, je všeho výše zmiňované pryč a tak už jen čeká bolestné čekání na konec, který mě po dnešním vydatném obědě rozhodně neuspokojil. Ve výsledku je Solace veskrze průměrná krimi a kdyby nebylo Hopkinse, šel bych možná ještě níž. S úcty k jeho filmovému mistrovstí to rozhodně neudělám. Možná až jindy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mať také schopnosti je skôr prekliatie ako dar, ak nevidíte čísla športky. Zaujímavá je postava vraha, ktorá presahuje kriminálnu rovinu a pláva do morálnych vôd. Či konal viac dobra ako zla nech si posúdi každý sám, rovnako, ako na asistovanú eutanáziu, kedy sa kvalita života rýchlo znížila a všetci blízki sú s tým uzrozumení. Pre mňa prekvapenie a spokojnosť. Presne typ filmu pre ktorý sa Anthony Hopkins narodil a s doplnením o ďalších, je pre mňa herecké obsadenie na jednotku. Dej skoro strhujúci, myšlienka výborná, "ľakajúce či hnusné" scény tak akurát v miere a skvelý scenár. Čosi v tomto filme bolo zaujímavé. Avšak nie moc pochopiteľné, napriek tomu je to desivé a pre divákov určite neuveriteľne nepochopiteľné, napriek tomu sa to ozaj oplatí vidieť. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To nelze srovnávat snad s žádným filmem, alespoň já to nehodlám dělat. Mysteriózna je tady opravdu hodně, možná víc, než by bylo nutné, ale i tak jsem si to vychutnala skoro do konce, který už mi moc nesednul. Ale A. Hopkins, D. Morgan a C. Farrel tomu dali tu správnou šťávu, která do tohoto žánru patří. Agentka se snažila seč mohla, ale přece jen Abbie bych do této role neobsadila. Nicméně má to grády, je to svojské a já dám tudíž čtvereček. Mít takové schopnosti není žádná výhra, vůbec jsem to klukům nezáviděla. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Básník by řekl: "Dobře obsazená blbost." Pravda je, že Hopkins, Farrell a Dean Morgan by měla být skoro sázka na jistotu. Ovšem, když někdo chce profláklý scénář a přiblbý konec. Tak holt má příblblý konec a profláklý scénář. Solace si hraje celou dobu na ultra temný, drsný a geniální thriller. Ve výsledku se z něj vyklube obyčejná a předvídatelná bizardnost. Hopkins má nadání předvídat. Vraždy mají stejný podpis a tak jako bývalý talisman FBI pro řešení těch největších případů je Hopkins znovu povolán, aby našel vraha. A tak film funguje na principu jedné epizody Akt X (nebo Supernatural, chcete-li). Zklamání pak přichází ve chvíli, kdy zjistíte, že vaše tušení je správné a celé to velké finále jde do kopru. Dlouho jsem neviděl, že by mě film svým koncem tak moc naštval. Závěr je totiž tak neskutečně pitomý, že ať už by byl celý film napínavý jako prvních dvacet minut, tak stejně to bude celý promarněný film. Herci ať hrajou sebelíp, hraje sebelepší hudba, tak stejně si film hraje na to, co ve skutečnosti není ani zdaleka. Škoda, začátek byl vážně slibný. (40 %) ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v São Paule (Brazília) a Atlante (Georgia, USA) od 23. mája do júla 2013. (Arsenal83)
  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama