Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

malylada 

všechny recenze uživatele

Chce to více podobných thrillerů, který se opírá o tak hvězdné obsazení. Při pátrání vraha, kdy hlavnímu hrdinovi napomáhají vidiny a obrazy minulosti, budoucnosti. V některých momentech to bylo až za hranou, vize chodily namátkově, jak se scénáristů hodilo a z Hopkinse dělaly nadčlověka, za což by se nestyděli ani v Avengers. Po hodině se trošku zápletka vydává směrem, kdy se děj táhne a ztrácí na tempu. Je to škoda, takto je to lehce nadprůměrný thriller......6/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem rád dát čtyři, ale po chvíli vám ta jedna hvězdička tak nějak vyprchá... Není to vůbec špatné, ale i na hodinu a 41 minut je to celkově docela krátké na to, aby dokázalo posadit na prdel tak dobře, jak moc ten potenciál z filmu doslova stříká. Vyznívá to jako díl nějaké minisérie, kdy už víme co má za sebou osobně i profesionálně Morgan i Cornish a s Hopkinsem jsme se v tomhle dějovém vesmíru už také profesně setkali - doposud ale ne tak osobně, jako nyní. Jenže my z toho nic nevíme a s postavami jsme se nesetkali. z toho plyne jakási plytkost a povrchnost vytváření té atmosféry a bohužel smrti všech hlavních postav, jež tu byly, mi tak byly zcela cizí a neosobní a bylo mi to celkem jedno. Víc jak hodina a půl a přesto to nedokáže udělat tu očekávanou atmosféru, což je sakra škoda. A pointa? Ne, že bych ji očekával (dějově), ale že přijde na přetřes nějaké tajemství bylo tak do očí bijící, že to i tu pointu oslabilo. Prostě škoda. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

V popisu neni krimi,ale první výživná hoďka je krimoška,jako prase.Herecky vytříbený,s excelujícím Hopkinsem,filmek s neznámym vrahem ,kterej jak se zdálo má všechno,co k dobrý kriminálce patří.Po zjevení C.F. se ale film dostal do žánru psychothriller,a celý to krásně šlo do prdele.Tyhle jihoameričani sou vopravdu morem na poli dobrýho filmu,protože zkurvěj úplně všechno.60%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné dílo a jedna z nejlepších Krimi konverzaček, co jsem kdy viděl. Hopkins si film rve pro sebe, je zde doslova v Hannibal módu a svými dialogy diváka napíná,děsí,šokuje a překvapuje. Farrel jako hlavní záporák se sice objeví až po hodině filmu, ale konverzace mezi ním a Hopkinsem jsou slušně vygradovány a já měl mráz po zádech jak už dlouho ne. Potěší i obstojná kamera, smysl pro detail a lahodný vizuál především ve vizích jsem si šmakoval jako gurmán. Za mě překvápko roku hned z kraje roku. Duel Hopkins/Farrel se vskutku povedl a tak chytře napsané dialogy jsem neviděl ani nepamatuji. Mám chuť po zhlédnutí film zopakovat, pětka je na místě.85% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na Sedm to sice nedosahuje, ale jenom o kousek. Chybí především trochu temnější atmosféra, nicméně jinak má Solace všechno, co od mysteriózního thrilleru očekávám plus něco navíc v podobě vytříbených konverzací. Písnička s obětmi nedobrovolné eutanázie je sice trošku ohraná, nicméně charakter a schopnosti kriminalisty a vlastně i vraha tady působí svěže a nadpřirozený prvek přirozeně. Velikánským plusem je samozřejmě obsazení, kterému vládne dle očekávání Hopkins, jemuž zdatně sekundují Morgan, Farrell a především Abbie Comish. Ta mě bavila. Poyartův předešlý film na mě dojem neudělal, ale tohle se mu povedlo. 90% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)
  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama