Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (216)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Námět už jste někde viděli (a ne, nebylo to v Se7en), Hopkinsovu nadpřirozeně obdařenou postavu v docela normálních reáliích zřejmě taky, béčkovou režii a céčkovou hudbu si hádám rádi odpustíte, a co teda zbývá dál? Falešná drsňačka v podání Abbie Cornish (neustále huláká jak na lesy, že by z ní člověk skoro měl respekt, a potom si takhle na pohodu vyjde z baráku pronásledovat zločince... no WTF?) a Farrellovo pozdní osvěžení zoufale odumřelý scény. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej mysteriózní psychologickej krimi thriller, kterýmu vévodí herecký výkony(Anthony Hopkinse, Jeffrey Dean Morgana a Colina Farrella),dobrá kamera a poutavej příběh plnej napětí. Na to jak jsem to dlouho odkládal a moc se mi do toho nechtělo tak se z toho nakonec vyklubalo nečekaný ale o to víc příjemný překvapení. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasné dílo a jedna z nejlepších Krimi konverzaček, co jsem kdy viděl. Hopkins si film rve pro sebe, je zde doslova v Hannibal módu a svými dialogy diváka napíná,děsí,šokuje a překvapuje. Farrel jako hlavní záporák se sice objeví až po hodině filmu, ale konverzace mezi ním a Hopkinsem jsou slušně vygradovány a já měl mráz po zádech jak už dlouho ne. Potěší i obstojná kamera, smysl pro detail a lahodný vizuál především ve vizích jsem si šmakoval jako gurmán. Za mě překvápko roku hned z kraje roku. Duel Hopkins/Farrel se vskutku povedl a tak chytře napsané dialogy jsem neviděl ani nepamatuji. Mám chuť po zhlédnutí film zopakovat, pětka je na místě.85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento takmer neznámy triler mohol byť hitom v deväťdesiatych rokoch, prípadne na prelome tisícročí. Lenže podobných témat sme sa práve v tomto období prejedli a tak scenár pre plánované pokračovanie Sedem dopadol ako pásový výrobok, ktorý na nás akoby vykukoval z deväťdesiatok. Nápad by tu bol, dokonca aj nejaký ten filozofický presah, lenže v tuctovom komerčnom spracovaní sme tak na úrovni Bone Collector. A opäť, to už v desiatych rokoch, kedy sa ráta mindfuck a puzzle prístup, nemôže ohúriť nikoho. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mať také schopnosti je skôr prekliatie ako dar, ak nevidíte čísla športky. Zaujímavá je postava vraha, ktorá presahuje kriminálnu rovinu a pláva do morálnych vôd. Či konal viac dobra ako zla nech si posúdi každý sám, rovnako, ako na asistovanú eutanáziu, kedy sa kvalita života rýchlo znížila a všetci blízki sú s tým uzrozumení. Pre mňa prekvapenie a spokojnosť. Presne typ filmu pre ktorý sa Anthony Hopkins narodil a s doplnením o ďalších, je pre mňa herecké obsadenie na jednotku. Dej skoro strhujúci, myšlienka výborná, "ľakajúce či hnusné" scény tak akurát v miere a skvelý scenár. Čosi v tomto filme bolo zaujímavé. Avšak nie moc pochopiteľné, napriek tomu je to desivé a pre divákov určite neuveriteľne nepochopiteľné, napriek tomu sa to ozaj oplatí vidieť. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • Původně se mělo jednat o pokračování snímku Se7en (1995) s názvem Ei8ht. (Jocker94)
  • V 54. min policajný pes šteká na dvere, ktoré označil, no v nasledujúcom zábere z iného uhla zmizol z celej chodby. (Jadro)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama