Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mike Dooley (James Belushi), detektiv z San Diegského protidrogového oddělení, má namířeno na velkou rybu - významného obchodníka Lymana. Ten ale ví, že po něm Dooley jde, a rozhodne se jej zabít. Dooley však přežije, a navíc dostává nového, ale netradičního, parťáka - psa. I přes prvotní rozpory se Dooley s Jerrym Lee (jak se pes jmenuje) dají rychle dohromady, a pak už je jen otázkou času, kdy se dostanou Lymanovi na kobylku... Tento film by se v pohodě vyjímal jako díl v seriálu Komisař Rex, byť po americku - jasně, rýpalové namítnou, že seriál vznikl až pět let po tomto filmu - a možná to bude taky důvod, proč jsem se u rakouského seriálu bavil o řád víc. Tento film - kromě toho že je příšerně předvídatelný, mne nijak moc nebavil, a ani nezazlívám, že je to z velké části díky Jamesi Belushimu, který mi ale opravdu nesedí. Naštěstí to trochu vyrovnával Jerry Lee, takže nemusím s hodnocením skončit někde u odpadu.... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Absolutně průměrný film, který neurazí a nenadchne. Takové poctivé řemeslo bez přidané hodnoty, které je ale velmi lehce snesitelné a nepůsobí pozvolnou ztrátu IQ jako mnoho jiných filmů. Psy teda zrovna nemusím, ale K-9 byl moc fajn a Belushimu zdatně sekundoval. Neobjevné, neurážlivé, obyčejné. 60% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

James Belushi nepatří k mým oblíbeným hercům a za to malou hvězdičku dolů. Německý ovčák je moje nejmilejší psí rasa a za to velkou hvězdu nahoru. Samotný film je detektivně-akční komedií s několika dobrými hláškami a vtipnými momenty, ale vlastně nic extra. Jediným výrazným kladem filmu je tedy ta chlupatá továrnička na hovna - Jerry. 60% ()

HRom99 

všechny recenze uživatele

Ani si nespomínam, kedy som sa takto dobre naposledy nasmial na komédii pochádzajúcej z USA. Veľmi dobré dialógy, skvelý nemecký vlčiak a konečne niečo oživujúce aj v manželskom páre, kde on je kriminalista a ona manželka, večne čakajúca na svojho manžela. V tomto prípade si však obaja vedia z toho druhého utiahnuť a neprežívajú svoj osud nijak dramaticky. Keď pribudne "do rodiny" vlčiak, je to ešte zábavnejšie. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektní odlehčený snímek, který se suverénně zařadil do programového schématu každé televize a nejedna televize jej každým rokem opakuje pořád dokola. Tvůrcům se dokonale povedlo skloubit humor se sympatickým obsazením a podařila se vytvořit i velmi příjemná a místy i vtipná atmosféra. Herecké obsazení naprosto dokonalé, Jerry Lee je obrovský sympaťák a jeho parťák James Belushi jakbysmet. Snad jediná věc, kterou bych K-9 vytkl, je trochu jednodušší děj a ne moc povedený závěr. Jinak vše funguje perfektně. Chemie mezi jednotlivými postavami, atmosféra, výkony, vše přesně odpovídá jednoduché, příjemné a vtipné komedii, na kterou se vždy milerád znovu podívám, a která mě vždy potěší a pobaví. 9/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Dooley (James Belushi) jezdí ve filmu ve voze Ford Mustangu GT z roku 1964. (reich)
  • Natáčení probíhalo v San Diegu. (reich)
  • Lyman jezdí v Maserati Quattroporte Tipo AM 330. (HellFire)

Reklama

Reklama