Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

vendy63 

všechny recenze uživatele

Báječná nostalgická vzpomínka na školni léta kdy jsme museli na tento film povinně do kina a dodnes ho mám v živé paměti. Nezapomenutelná hudba Karla Svobody nazpívaná Karlem Gotem se určitě vryla do podvědomí kdekomu a jsem přesvědčena že Robinson Crusoe a jeho věrný druh Pátek byli ,jsou a budou stále na jedné z nejvyších příček zlaté filmové éry. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Báječný byl Robinson, pral se s dálkou sám. Ostrovem doved vládnout. Všechno měl, lásku žádnou. Ač báječný svět hrdinů dnes úsměvným se zdá, Robinson naším přítelem dál zůstává. Tohle zpívá Karel Gott při konečných titulcích tohoto filmu. I já si myslím, že je to jedno z nejlepších převedení Defoeovy knihy. O vtip se obvykle stará papoušek skvěle namluvený Stanislavem Fišerem a taky pes Bud. O drama a akci zase sám Robinson. A i přes humornost a vysokou zábavnost si snímek zachoval určitou jímavou poetiku, výtečnou atmosféru opuštěného ostrova a člověka na něm. Člověka, který se pomalu stává z povrchního cápka moudrým mužem. Který nachází i v maličkostech takovou radost, že si ji ani nedokážeme představit. Který je přesto tím nejsmutnějším a nejosamělejším člověkem na Zemi. Za těch osmadvacet let, co byl na ostrově si na něj tak zvykl, že se mu v samotě zalíbilo. Nejdojímavější scénou je určitě Budův odchod. K formě filmu, myslím, že je geniální propojení loutkové a kreslené animace, protože si tak tvůrci mohli dovolit mnohem víc, než jen s loutkami. Loutky představují realitu, jaká se právě Robinsonovi děje a kresbičky jeho vzpomínky. Všecko je nádherně vypracovaný i přestože ty kresbičky vypadají jak ještě hrubější Mach a Šebestová. A i díky tomuhle filmu miluju pohybovou animaci. ()

Reklama

v3s 

všechny recenze uživatele

V mnohém bych souhlasil s komentářem uživatele Vančura. Krásné výtvarné zpracovaní je o několik kroků napřed za opravdu utahaným dějem, nesnesitelným papouškem, neidentifikovatelným zvířetem kradoucím jídlo a hlavně příšernou hudbou vhodnou spíš k první sérii Star Treku. Nechápu jak tu někdo může napsat, že to bylo svižné, naopak většina scén byl porod. Výtvarníci odvedli skvělou práci, hlavně temnější a drsnější ilustrace od Borna mě bavily, ale jako celek bohužel nic moc. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V několika málo desítkách minut máme krásně shrnuté vše, co tak Defoe chtěl čtenářům předat. Pohádka to byla bezvadná a bezvadně udělaná a, ač jsem samozřejmě věděl celý průběh dopředu, nenudil jsem se. Akorát by mě zajímalo, co to tam měl za zrůdu, protože to byla kombinace minimálně čtyř zvířat. 85% ()

jpapene 

všechny recenze uživatele

Základ příběhu dává, vyprávěč, celebrita Václav Postránecký. A určitě si za namluvení papouška nikdo nezaslouží ohrnovat nos. Jestli nemáte rádi p. Postráneckého, radši se na To ani nedívat.,nutně říci něco o animaci, bez profesionality navyšuje hudba p. Svobody - Karla Gotta s hlasem vypravěče nezapomenutelnost animovaného filmu. A stojí za zmínku ještě jednou animace příběhu, Robinson od jeho mladistvých let až po ztroskotání na ostrově. Vymysleli takovou myš krtka mezi kunou, lvem, kterého proháněl Jeho věrný pes Bad po ostrově. Nepřející šetří hvězdou dávám 5 hvězd 95%. Nedá se přehlédnout Cervenaka, chci Zemana, Trnku, Robinsona a Karla Gotta. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama