Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (127)

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

je asi zbytecne psat obsahle pochvalne hodnoceni, remeslo, herci, vyprava, vsechno fungovalo ... jen me to nejak nestrhlo, za coz je ta jedina hvezda dolu, ale mozna je to tim, ze je to 20 let stary film, nektere okamziky mi prisly takove prehrane az pateticke, ale to jsou opravdu jen subjektivni dojmy .... bavi me, ze soucasti posadky jsou gladiator, darwin, hobit, smrtijed a asi nejlepsi imitator erica idle z monty python (David Threlfall) ... jo a ti, kteri pisou, ze se ve filmu nevyskytuje ZENA jsou na omylu! je jich tam asi pet na galapagach, ctyri konkubiny a jedna squaw, jedna z konkubin se zubi na kapitana a on je z toho celej hin, dohromady vsechny vystupuji dobrejch deset vterin ;)

plakát

Válečnice (2022) 

docela me bavi mistni rozporuplna hodnoceni, dalo se to cekat .... ja jsem tak nekde mezi, film me bavil, mel krasnou atmosferu, sympaticke herecke vykony, silne okamziky ... historickou akuratnost nejsem schopen zhodnotit ... to, ze mi to casto prislo takovy ocekavatelny a emocionalne divny pricitam spis svemu vnitrnimu cynismu :) .... jo a jak tady nekdo pise, ze Lupita Nyong‘o nejak dramaticky odchazela, tak jsem si k tomu vyhledal dva clanky a pry to bylo v pratelskem duchu a proste zjistila, ze to neni role pro ni, a ten vyzkum si nedelala sama, ale hrala v dokumentu “Warrior Women With Lupita Nyong’o.” od Channel 4, na ktery se mozna diky tomu zpovykanymu Drama King podivam ... a mozna pak jeste neco pripisu ... pokud na to chcete koukat, doporucuju na to koukat jako na film, nehledat za kazdou cenu genderovy a rasovy aktivivismus nebo historicke nepresnosti ... rekl bych, ze si to vic uzijete

plakát

Arvéd (2022) 

kazdemu se to asi libit nebude, o cemz vypovidaji i mistni hodnoceni, ale za me jeden z nejlepsich filmu posledni doby ... ma to trochu lynchovskou divnost, trosku zmateny casovy roviny jako memento, zajimavej vizual riznutej prvorepublikovou burzoazii, protektoratem a 50. lety ... skvele herecke vykony, atmosfera, nemam, co bych vytknul

plakát

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko (2001) 

To je tak, když se někdo snaží natočit něco jako Letajícího Čestmíra nebo Arabelu o 20 let později. Vezme ty samé osmdesátkové herce, do toho přidá rozvoj česko-čínského přátelství, doznívající nevkus 90. let a už máte dort jak od pejska a kočičky. Ale děti, slabí duchem nebo uživatelé psychotropních látek si tam asi najdou svoje.

plakát

Prospektor (2018) 

Jedno z nejzajímavějších scifi poslední doby. Nízkorozpočtovost beru spíš jako výhodu, blockbustery, ve kterých hlavní hrdinové metají trojitá salta v záplavě explozí a lejzrů, zatímco dějová linie dýchavičně sípe na páte koleji, zas neberou mě. Vlastně je to takový roztomilý mix oblíbených věcí - začátek v lodi navozuje atmosféru Vetřelce, žoldáci a další charaktery evokují Mad Maxe, organismy s diamanty připomínají ovladače z Existenz. Hlavní duo tvoří mega sympatickou dvojici, moc pěkné herecké výkony. Opravdu nemám, co bych vytkl.

plakát

PIKO (2010) 

Takový feťácký Vyprávěj nebo československý normalizační Trainspotting. Myslel jsem, že koukám na dokument, ale myslím, že je důležité uvést, že je to hraný dokument, z nějž tvoří hraná část více než 90 % a zbytek jsou autentické výpovědi aktérů. Zrovna to prolnutí mě na tom bavilo asi nejvíc, umělecká stylizace taky fajn. Úplně mi neseděl König vůči reálné postavě Zavázala, typově úplně jiní lidé. Ale vhled do drogové scény 70. - 90. let byl moc zajímavý. A vůbec nechápu lidi, kteří hodnotí film podle vlastního vztahu ke zmíněné droze - nemám rád piko, tak dám jednu hvězdu. Na čem jedete teď? Asi slušný matro :)

plakát

Ztratili jsme Stalina (2017) 

Někde na pomezí mezi Cimrmanem a Monty Pythonem. Chvilku váháte, ale pak naskočíte na tu horskou dráhu a vezete se na vlně smíchu. Občas se trochu leknete, jestli se tomu opravdu máte smát, když to zároveň sakra mrazí. Snad to osloví i mladší ročníky, kterým je historie jinak ukradená. Isaacs v roli Žukova byl boží.

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Viděl jsem den po Tajemství lektvaru, tohle na tabletu, lektvar v kině. Už jsem byl tématem asi trochu unavený, takže mě to tak nebavilo. Ale přišlo mi sympatické, že to není tak zbytečně brutální, spíš civilně vtipné. A taky to není černobílé (hodní Galové / zlí Římani).

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Hehe, svým jedním procentem jsem poslal film z modrých do červených. Tak tedy proč? Viděl jsem v kině a užil si parádní grafiku, vydařené vtipy, střídání stylu grafiky animace (cesta po mapě, historie hlavního klaďáka a záporáka), drobné vtípky. Kdybych měl něco vytýkat, tak bych asi popíral Asterixe samotného - vše se řeší ranou pěstí, Římani jsou všichni špatní a hloupí. Došlo mi to asi díky tomu, že jsem na tom byl s dětmi a tříletý syn nadšeně poskakoval při každé bitce. V tom se mi víc líbilo Sídliště bohů, na které jsme koukali den poté v menším formátu. Ale to zas nebylo tak zábavné. Spoiler: Váhání mezi třetí a čtvrtou hvězdou rozhodl znuděný druid Ježíš :)

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Bavilo moc. Sokol mě nepřesvědčil, mám pocit, že poslední dobou dostávají ústřední role podobných sérií gumáci bez výrazu (Svět pod hlavou, Cirkus Bukowsky) a tak člověk občas sympatizuje se záporňákama. A že tady byli skvělí, v čele s Hofmannen a Novotným, ač byli nejmenší ryby. Celou dobu mi letěla v hlavě obliba "milého retra", tohle rozhodně milé nebylo a bylo to tak správně. Ta doba byla pěkně zkurvená a měla by být hlavně velkým vykřičníkem do současnosti, když se podíváte, kdo nám vládne. Neodpustím si ještě kritiku zbytečných mučících scén a holého zadku, to mi zas připomnělo prvního Bonda s Craigem, po kterém jsem dal Bondovi navždy vale.