Reklama

Reklama

Herkules v New Yorku

  • USA Hercules in New York
Trailer

Diův syn Herkules žije na hoře Olymp, ale začíná se tu trochu nudit. Napadne ho, že by mohlo být zajímavé navštívit svět obyčejných smrtelníků. Zeus z toho není zrovna nadšený, ale nakonec se Herkules přece jen vydává do New Yorku. Svým zjevem a hlavně silou budí pozornost všech lidí, se kterými se setká. (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

themic 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Arnieho. Tenhle film je totální blbost bez jakejchkoli kompromisů. Arnold Stang se tváří v celym filmu na pěst, nejradši bych mu jednu natáhl. Akční scény jsou vtipně zpracovaný, scénář o ničem, tak jako celý film. Prostě Schwarzeneggerův první film.. Hodnotím * hvezdičkou 10% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je to hloupoučké! Na druhou stranu dokáže film Herkules v New Yorku přinést do tváře diváka dlouhotrvající úsměv pobavení. Sice neplánovaného a až mstivě krutého, když se vše zvrhává do parodizování sebe samého, ale i to je svým způsobem určitý druh zábavy, i když škodolibé. Arnold byl mladík se zářivou budoucností před sebou a o herectví ve spojení s jeho osobou v tomto případě lze hovořit pouze hanlivě. Svůj hlavní úkol, ukazování svalnatého kulturistického těla, splnil na jedničku. Příběh se snaží o ztřeštěnou hravost, ale podkopává si vlastní nohy a jedinečným způsobem ironizuje vlastní snahu o nezapomenutelný komediální zážitek. Což se podařilo, byť pro tvůrce nepříjemnou cestou. Hlavní postavou příběhu je mytologický hrdina Hercules (Arnold Strong, neboli Arnold Schwarzenegger), který z dlouhé chvíle a synovské vzdorovitosti obohatil svět o svoji přítomnost. Tento sebestředný narcis a exhibicionista zanechává za sebou nepřehlédnutelnou stopu zmatků, nadějí a zázraků. A pokorně žádá o milost a návrat bezstarostné hojnosti. Průvodcem božského hrdiny je outsider z okraje společnosti Pretzie (sympatický Arnold Stang) v nejzajímavějším vzepětí svého bídného života. Upřímné přátelství si nelze koupit. Ženskou krásu zastupuje mladá, ambiciózní, okouzlená i znechucená Helen Camden (půvabná Deborah Loomis). Z dalších rolí: Herculesův nespokojený, starostlivý a trestající otec Zeus (Ernest Graves), Helenin nadšený otec a univerzitní profesor (James Karen), intrikující Herculova nevlastní matka Juno (Tanny McDonald), ovlivnitelná bohyně pomsty Nemesis (Taina Elg), extravagantní uchvatitel duší Pluto (Michael Lipton), upřímný zprostředkovatel smíření Mercury (Dan Hamilton), nebezpečný příživník na úspěchu Rod Nelson (Harold Burstein), či další siláci z oblasti kulturistiky Monstro (Tony Carroll), Samson (Mark Tendler) a Atlas (Dennis Tinerino). Je to hloupé, ale stávají se horší nehody. Baví to svojí nechtěným parodováním sebe sama. A nemá cenu zamýšlet se nad mixem řeckých a latinských jmen starověkého božstva. ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Herkules v New Yorku je jeden z těch filmů, který je tak špatný až je vlastně zábavný. Chtělo to jenom více akce (jako souboj s 300 kg "medvědem"), těch nevtipnejch keců je tam místy nadbytek.... Vynikající jsou ruchy, když na "Olymp" (točeno někde v parku ve městě) pronikají zvuky z okolí včetně troubení aut. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na takové dílo ani slova nestačí. A to asi ještě můžu být ráda, že jsem viděla dabovanou verzi, kde Arnie nezní tolik pitomě. Z všudypřítomné příšerné řecké hudby se mi dělalo rudo před očima, dialogy se absolutně nedaly poslouchat, korunu všemu nasazuje tragické zpracování Olympu, opravdu děs a hrůza. Jedna hvězdička za to, že jsem se asi třikrát zasmála, možná to ale ani nebyl účel... ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, (ale docela mile hloupočké) to mi došlo i jako malýmu klučinovi. Ale párkrát jsem se zasmál a pokud máte rádi Arnolda, myslím, že jeho filmovou premiéru přežijete. Každopádně on si tím hned z první splnil svůj velký filmový sen, protože starší Herkules, kulturista Reg Park, byl jeho velký vzor a filmový hrdina. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Schwarzenegger vystupoval v tomto filmu pod uměleckým jménem Arnold Strong. (Stegr)
  • Arnold Schwarzenegger nejprve nechtěl přijmout roli v této komedii. Nakonec jej přemluvil jeho přítel Reg Park, který si zahrál Herkula ve třech jiných filmech. (Džejkop)
  • V čase 1:10:51, když Herkules (Arnold Schwarzenegger) a Preclík (Arnold Stang) řídí kočár, je v záběru vidět kino s upoutávkou na proslulé road-movie Bezstarostná jízda (1969). (Džejkop)

Reklama

Reklama