Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselé i smutné osudy několika žen z malého města. (Česká televize)

Recenze (89)

sona123 

všechny recenze uživatele

Je to babský film - takový ten o ženských, třeba i různého věku, kteří se někde potkávají (zde sousedky - v salónu krásy jedné z nich), povídaj si, "řeší" menší i větší starosti všedního dne, stane se nějaká tragédie, ale ony to zvládnou - hodně právě proto, že se vzájemně mají. A celé je to vyplněné příjemným, laskavým humorem, tunou smíchu a pár slzami, má to pěkné kulisy a plno báječných hereček a celé je to nakonec obrovsky optimistické, dodávající energii. A takové filmy mám ráda, moc, když přijde chuť a je jich třeba. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Dovoluju si použít stejné vyjádření jako jedna z těch žen, co tam pořád poletovaly, a sice – je to takové tvarohovité! Do konce nevím, co je hlavním tématem. Maloměsto? Krutá nemoc zabraňující v normálním životě? Vztah mezi matkou a dcerou? Předčasná smrt? Těžko se na něco začít soustředit, proto se soustřeďme třeba jen trochu a bude to fajn tvarohovitost. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film ve zvláštní kombinaci drama-komedie. Spíš než Ocelové magnólie bych ho nazval jednoduše "Babinec"! Ale babinec se nám tady sešel opravdu pořádný. Průměrně zde nehrál téměř nikdo. Nadmíru excelentní byla Shirley MacLaine, hned po ní Sally Field, která mě svým závěrečným výstupem rozbrečela. Ona je opravdu mimořádná herečka! Julia Roberts byla také snaživá, ale Oscarovou nominaci by si spíš zasloužila Shirley. Olympia Dukakis měla sice méně prostoru, ale tuto skupinku nikdo nemohl doplnit lépe než ona. A Dolly Parton s Daryl Hannah byly správně ujeté kadeřnice. Film mi dal ode všeho trošku a určitě na něj jen tak nezapomenu. Ona kombinace drama-komedie se málokdy povede tak jak má, ale Ocelové magnólie jsou důkazem toho, že zvládnout se to dá. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění lehce nadprůměrný film o skupince žen a slečen, které si žijí své spíše neobyčejné životy. Takový snímek z reálného světa, který ani neurazí a ani extrémně nenadchne, za to si u něj člověk krásně odpočine, trochu se zasměje, trochu si popláče. Nejlepší postava a mě nejvíce sympatická je jednoznačně Ouiser. Taková správná postarší trochu střelená "dáma". ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Oceľové magnólie sú jednou z tých kvalitných drám 80. rokov, ktoré nenútene a veselo dokážu ukázať, aký je život. Veľmi pekne napísaný príbeh šiestich žien z predmestia s ústrednou postavou mladej diabetičky Shelby, ktorá sa aj napriek vážnej chorobe snaží za každú cenu žiť vlastný život. Jej matka je prehnane ochranárska a jej otec nekonečný vtipkár, ktorého nič nerozhodí. Partičku dám dopĺňa mladá kaderníčka s komplikovanými vzťahmi v rodine, jej nová zamestnankyňa, ktorá sa ešte nerozhodla čím v živote bude a dve postaršie dámy – jedna láskavá a jedna protivná. Keď sa Shelby rozhodne aj napriek odporúčaniam doktorov mať vlastné dieťa, ovplyvní to životy všetkých v jej okolí. Sila mladého dievčaťa naučí ženy, ako milovať, odpúšťať a nevzdávať sa. Nemyslím si, že by tento film každého ohúril, ale má vyše dve hodiny a plynule udrží človeka až do konca, aj napriek tomu, že jediné výstrely, ktoré sa tam ozvú sú na odplašenie vtákov. Čakala som zdĺhavú drámu o umierajúcom dievčati, ale opak je pravdou. Pre mňa veľmi pohodový večer. 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dolly Parton a Daryl Hannah speciálně pro svoji roli studovaly práci kadeřníků, aby jejich scény, kde se upravují účesy, byly skutečné a autentické. (Aelita)
  • Název filmu měl poukazovat na to, že hlavní hrdinky příběhu jsou jemné jako magnólie, ale pevné jako ocel, ale toto vysvětlení ve filmu chybí. Jediný odkaz na tato dvě slova lze postřehnout, když Ouiser (Shirley MacLaine) obvinila Druma (Tom Skerritt) z toho, že jí utrhl květ z její magnólie, a pak v poznámce M'Lynn (Sally Field), že muži mají být z oceli. (Aelita)

Související novinky

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama