Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o bombě v kufříku, lásce a mladíkovi, který se připlete do cesty nájemným zabijákům. Středoškolák Matt se v žertu chystá stříkací pistolí ?zastřelit? spolužačku Jenny. Souhrou okolností se ve stejnou chvíli skuteční zabijáci chystají zabít jejího otce Arthura, který zpronevěřil peníze svého zaměstnavatele. Je z toho zmatek, do něhož se zapletou nejen policisté a tajní agenti FBI, ale také Mattův otec Eliot, který se okamžitě zamiluje do Arthurovy manželky. Aby toho nebylo málo, objeví se v domě kufřík s jadernou bombou, který Arthur omylem obdržel od ruských obchodníků se zbraněmi. Statečný Eliot pronásleduje padouchy s bombou až do letadla a nad mořem se mu podaří nebezpečnou výbušninu zlikvidovat. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

tron 

všechny recenze uživatele

„To je všetko?“ – „Obchody idú zle.“ – „18 dolárov?!“ – „Veľmi zle.“ Sonnefelda nemusím, hoci som sa u ADDAMSOVÝCH RODÍN 1 a 2 a MUŽOV V ČIERNOM 2 dobre bavil, ale skôr mi tento bývalý dvorný kameraman bratov Coenovcov a Reinerovej kingovky MISERY pripomína Tima Burtona, ktorý zabudol, v čom je sila Tima Burtona. VEĽKĚ PROBLÉMY z Barryho skromnej režisérskej filmografie vyčnievajú tým, že sa snažia o civilnosť. Napriek tomu sa od prvých minút budete musieť niečoho chytiť, aby ste také tempo, natrieskané nápadmi od výmyslu sveta (prepad krčmy, Xena, dalmatínka, drvič odpadkov) zvládli. Snímka utrpela odkladom premiéry, nakoľko po 11. septembri producentom nepripadalo múdre púšťať do kín filmy o bombách (dotklo sa to aj snímok SPIDER-MAN Sama Raimiho a schwarzeneggerovky PROTIÚDER), preto také filmy strčili na pár rokov do trezoru alebo ich radikálne prestrihávali (prípadne oboje naraz). Tohto filmu sa však komplikovaný pôrod prekvapivo nedotkol a na jeho kvalite to nie je poznať. Tim Allen kope do počítačov („Keď sa na to tak spätne obzerám, asi som ten článok napísať mal."), Zooey Deschanel je každú polhodinu postriekaná („Idem do svojej izby, mama, tu je to... trápne.“), utrápený slušný nájomný vrah Dennis Farina pozoruje kozy na diaľnici („Bolí ma z tohto mesta hlava.“), Stanley Tucci má problémy s mafiou a svojou úchylkou („Nina, toto je môj dom, ty tu pracuješ a ja ti chcem lízať palce.“), policajti Kramitz a Romerová sexuálne harašia („Vyzerá rovnako nebezpečne, ako člen kapely Backstreet Boys.“), dvojica najsku*venejších agentov FBI si robí čo chce („Ivan, toto voláme končatinový zásah a obeť ho spravidla prežije bez ujmy na zdraví. To sa však už nedá povedať o takzvanom trupovom zásahu.“), Tom Sizemore a Johnny Knoxville ako dve stroskotané socky s pančuchami na hlave bijú tarzanovských ježišov šľapkami hlava nehlava („Serie ma takýto život. Poďme na pivo.“) a ropucha pľuje bufotenín (silný halucinogén) na každého, kto sa k nej priblíži. Rozhlasový moderátor, vyzývajúci fanúšikov prehrávajúceho tímu Gators, aby zavolali do rádia („Voláte iba ak tím Gators vyhráva, inak nemáte gule!"), na čo fanúšikovia tímu Gators zavolajú, ale nemajú k téme čo povedať ("Voláme, aby sme dokázali, že máme gule.“), patrí ešte k tým slabším vtipom. Toto je proste jedna z tých bláznivých komédií, ktoré mierne pripomínajú Monty Python. „Bol tam nejaký chlap s puškou.“ – „Ako to myslíš, že tam bol nejaký chlap s puškou?“ – „...Akože AKO to myslím?!“ ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Skvelé prekvapenie. videné náhodou v televízií. Film s úžasným dejom ako priam od Guya Richieho. S perfektným (ako vždy) Timom Allenom. So super scenárom a mojim obľúbeným rozprávačom. S klasickou americkou kamerou v komédiách. Strihom a fotografickými pasážami. Neuveriteľné ako takáto,m ináč kravina vie zabaviť a zahriať na srdci. To sa mi stalo. spomenul som si totiž na starí dobré komédie. 83% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Osudy skupiny zcela nesourodých elementů - tulák Puggy (Jason Lee), bývalý reklamní agent Elliot (Tim Allen) a jeho syn Matt (Ben Foster), dva zlodějíčci (Tom Sizemore a Johnny Knoxville), mafiánští nájemní vrazi (Dennis Farina, Jack Kehler), podivná rodinka (Stanley Tucci, Rene Russo a Zooey Deschanel) spojí jeden malý kufřík s atomovou bombou. Každý z nich má s bombou své vlastní plány a tím pádem se snaží plány těch ostatních překazit ... Už od začátku jsem s otevřenou pusou koukal, co si zas Barry Sonnenfeld šlehl. Takovýto mix událostí a vtipných scén (i když pravda, některé byly kapku křečovité) jsem v jednom filmu snad ani nezažil. Sonnenfeldovi šli na ruku taky jednotliví herci, kteří jsou (a to všichni!) ve svých rolích parádní - ať už frustrovaní nájemní vrazi, kterým neustále někdo hatí plány, nebo třeba ušmudlaní zlodějíčci, kteří vidí ve všem příležitost, jak se dostat k penězům. Bez něčeho (halucinogenní ropucha) bych se ale asi i obešel. Jinak perfektní! ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Halucinogenní žáby rulez :) Na námět Dave Barryho (získal mimochodem Pulitzera a píše vtipné knížky) vznikla poměrně krátká komedie (85 minut), která nemá velkých hluchých míst. Tim Allen není až tak přehnaně Allanovský a nestrhává na sebe veškerou pozornost. Každopádně hlasitě jsem se víckrát nezasmál u filmu dlouho. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Lepších 70%. Byla to taková šílenost, až to bylo sakra vtipné. Sled naprosto absurdních situací, přehršel šílených lidí a obrovské množství pekelných hlášek z toho udělalo vynikající komedii. Jde vidět, že od začátku to bylo točeno s neskutečným nadhledem. Protože pokud ne a chtělo by se to tvářit jako nějaká "seriózní" komedie, tak by to dopadlo katastrofálně. Ale tady je od začátku jasné, že je to tak absurdní a na nic si to nehraje, že je to prostě vtipné. A i plejáda známých herců svědčí o to, že si to prostě šli užít. A povedlo se. Několikrát jsem se fakt šíleně zasmál, spoustu krát normálně a párkrát jen pousmál. Celek výborný! Tohle se povedlo! Howgh! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo výlučne v Miami na Floride od 31. júla do októbra 2000. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom kvôli nepredpokladaným udalostiam. Útoky z 11. septembra 2001 spôsobili, že filmové komediálne pašovanie jadrového zariadenia do lietadla bolo divácky nevhodné a odkladanie premiéry úplne zničilo propagačnú kampaň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama