Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízká hodnocení, tohle je jedna z klasik o únosu letadla. Všechno krásně podtrhuje devadesátá léta. Kamera, elektrická hudba, styl, scénář, prostě všechno, tak jak se sluší a patří k 90. létům. Je pravda, že bitky mohly být provedeny lépe, našlo by se pár klišé a dabing byl děsný, ale mě tohle ani na minutku nenudilo, proto moje hodnocení 70%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý a v dnešní době stále přijatelný akčňák. Sympatické béčko, které sice na počátku devadesátých, ale natočeno ve stylu osmdesátých let. Spoustu přestřelek, honiček, hlášek, nechybí ani neohrožený hlavní hrdina, odporný záporák, krásná (i když zlá) dívka a spoustu dalších stylových atribut. No, je pravda že někteří herci jsou toporní (prostě béčkaři), o uvěřitelnosti by se dalo diskutovat, ale k flmům jako je tento a k podobným přistupuji tak trochu nostalgicky. ()

Reklama

Vont 

všechny recenze uživatele

Akční devadesátkový snímek, který vás zanese spolu s hlavními postavami rovnou na palubu letadla. Musím říct, že Wesley Snipes je pro mě v tomto filmu výborným a charismatickým představitelem hlavního kladného hrdiny, který svoji práci lektora proti únosu letadel velmi rychle zužitkuje. Film má dobrý spád a během 84 minut navštívíme letadlo, letiště, lunapark. Pro mě, jako fanouška letadlových filmů rozhodně dobrá klasika. 80% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes v tradiční roli ochránce zákona, ať na zemi či ve vzduchu. Přímočarý film vypráví příběh antiteroristického inspektora letadel, který při letu pravidelné linky musí čelit nebezpečnému teroristovi, jehož si FBI bez patřičné ochrany převáží na určené místo. Terorista má samozřejmě kupu pomocníků a tak Wesley musí vynaložit hodně práce a fyzické námahy, aby je všechny dostal. Jde o velmi slušně natočenou akční oddechovku, dokud si člověk nepředstaví, že letí v uneseném letadle a neví, co má terorista za lubem. Pak spíše při takovém filmu mrazí v zádech a jednání hlavních hrdinů se většinou jeví jako směšné. Ale jde o film a nechme dobro vyhrát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já bych chtěl být akční hrdina a mít proti sobě takovou bandu neumětelů, kteří dělají vše proto, ač mají tedy velmi „sofistikovaný“ plán, abych za jejich likvidaci dostal metál. Znovu jsme v izolovaném a uzavřeném prostoru (Bruce Willis nebo Steven Seagal by mohli vyprávět), jenže s ohledem na osmdesátiminutovou stopáž se ve vzduchu ani moc neohřejeme, ani nevyužijeme možnosti, které nám paluba letadla nabízí. Jak liknavě přistupují agenti k vynalézavému teroristovi, tak stejně nevzrušivě kupí tvůrci akční momenty, které přicházejí jen tak mimochodem a mnohdy (i kvůli střihu) jsou na poklepání na čelo. Naštěstí je to docela dynamické, Wesley Snipes se umí ohánět a Bruce Payne se snaží být démonický (na Alana Rickmana z mrakodrapu Nakatomi pochopitelně nemá), takže to ani po letech tak úplně neurazí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)
  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)

Reklama

Reklama