Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Slater v úlohe mladého chalana z New Yorku, je nútený sa presťahovať do malého mestečka v Arizone, kde jeho otec dostal skvelú prácu. Sám, bez kamarátov, bez priateľky, znudený životom, začne rozprávať do éteru cez krátkovlnnú vysielačku ktorú mu kúpil otec, aby mohol komunikovať s priateľmi. Jeho večerné monológy sa stanú populárne medzi miestnymi tínedžermi, a z obyčajného slušného chlapca cez deň, sa v noci stáva Dj HARD HARRY, idol miestnych tínedžerov a klinec v zadku riaditeľky strednej školy. Tvrdá hudba a oplzlé reči striedajú hlboké myšlienky o starostiach stredoškolákov. Silu svojho vplyvu si uvedomí, keď sa jeden z jeho poslucháčov zabije. Rozbieha sa tak sled udalostí, ktoré spravia z malého pokojného mestečka vriaci kotol, v ktorom vypláva na povrch veľa špinavostí.

Tento film je zo života amerických tínedžerov 90. rokov, ale načrtáva tu mnoho vecí ktoré budú asi aktuálne vždy. Harry v svojich vystúpeniach preberie samovraždu, zmysel života, pocity osamelosti a iné problémy, ktoré trápia mladých ľudí po celom svete. Filmu nechýba zmysel pre humor, no ale aj dramatický dej, napätie a optimistický ladený koniec, aj keď určite nie v zmysle klasického happyendu. (oPICKA3773)

(více)

Recenze (53)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Dobrý vědět, že ještě nejsem tak stará bába, abych si nedokázala užít film o "pubertální revoltě". Chvíli se to dokonce stupňovalo na 5* (asociál Slater + mikrofon = sex; a to jsem ho doteď nijak nemusela), ale ke konci už to moc vyměklo. Škoda. I tak hodně, hodně příjemný. _____ (před pár lety by to těch 5* asi bylo, ale přece jen už bydlim ve svym) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v plánu jiný film se stejným českým názvem (Na plný pecky), ale narazil jsem na tohle a nelituji. Příběh tichého studenta, který se po nocích mění v ďábelského DJ, který zvedne po čase začne výrazně ovlivňovat nejen mladé posluchače, ale i městečko, kde působí, mě chytil. Hercům dominoval Slater, pro něhož to byla jedna z jeho nejlepších rolí. 80% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tahle radioamatérská revoltní zaprděnost útočí na post nejhorší slateroviny (Slater byl vždycky divnej, je divnej a taky zůstane divnej) co je k vidění a působí snad ještě víc prehistoricky, než období hippies, ty navíc omlouvá pošahanost z drog, které v tomto případě nelze vinit z exaltovanosti výstupů nebo naopak z absence herecké zúčastněnosti... proto není divu, že jsem drtivou většinu pánů herců už jaktěživ nespatřila a doufám, že ani nespatřím. Prý TALK HARD, tak jo - stálo to za hovno. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Někdy je fajn bejt sám, vykořeněn ze společnosti těch "normálních", i když i ti jsou na tom stejně blbě jako náš hrdina. A Slater je tu můj hrdina. K tomu mlaďounká Billy Morriseette, peckoidní soundtrack a další baťoh mladejch hvězdiček. 9/10 PS: Proč takový filmy vidím až po střední škole do pitche! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Část tohoto filmu jsem zřejmě (není to jisté) viděl v rámci vyučování na hodině angličtiny ještě na gymplu. Nedokoukali jsme ho, a tak jsem si na něj po letech vzpomněl. Začátek je trochu rozpačitý, výlevy v éteru jsou na můj vkus zbytečně násilné a dlouhé, ale jakmile si pirátského moderátora všimne širší okolí, film získá grády a na konci budete pěkně napnutí, jak to dopadne. Je to trochu americký, je to trochu výchovný, ale já tyhle film z no name high school prostě můžu. Samantha Mathis v tomhle byla docela kost, i když já bych si vybral spíš blondýnku Cheryl Pollak. Jekyll a Hyde po éterovsku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Lala Sloatman, představitelka Janie, a Ahmet Zappa, který si zahrál Jamieho, jenž ve filmu ztvárnili milenecký pár, jsou ve skutečnosti sestřenice a bratranec. (mihran)
  • Christian Slater mal počas nakrúcania niekoľkokrát zdravotné problémy spôsobené veľkým množstvom cigariet, ktoré musel pred kamerou vyfajčiť. (U_S_O)

Reklama

Reklama