Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám dohromady nic zásadního proti poslední akci Kirkovy posádky, ale některé ingredience u mne snímek lehce sráží směrem k průměru. Hlavně jde o to, že do Spockova myšlení začínají pronikat lidské prvky, což obrušuje hrany humorným situacím vyplývajícím z jeho logických zásad. A taky myšlenka mírového soužití s Klingony mi připadá příliš propagandistická na to, že jejím výsledkem by bylo jen vyhrožování bojem, při každém omezení vyplácení sociálních dávek. A na to já jim ruku, ploutev ani chapadlo nepodám. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Při prvních záběrech na posádku EP a Shatnerovu prošedivělou kštici jsem trochu zapochyboval, jestli se poslední díl nevzhrne do něčeho zbytečně nedůstojného a nemístného. Naopak jde o nejvyzrálejší díl celé filmové série s Kirkem. Má dokonce lehce detektivní zápletku a neobsahuje ani toliko obvyklých hloupostí a nelogičností, nad kterými by člověk musel mávnout rukou se slovy je to přece ST. Posádka už je trochu ochozená, ale pořád má své nesporné čaro. Bohužel nejvíc je vidět pokročilý věk na D.Kelleym, který coby McCoy vypadá, že už toho má opravdu až po krk. Jinak ale velmi příjemné filmové rozloučení s původní partou. / Spock: "However, if I know the Captain, by this time, he is deep into planning his escape." Střih, Kirk dostává přes držku od přerostlé obludy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pěkný, nostalgický díl, který mě až tak zásadně nebavil, ale kdy to končilo, přistihl jsem se u toho, že jsem dojatý. Tohle jsou prostě postavy, které vám přirostou k srdci, což se také stalo. Poslední film se starou posádkou a už nikdy více. Vzhledem k tomu, že tři představitelé jsou již po smrti, je to skutečně takové smutné rozloučení, které musí mít na milovníky původní série ten správný efekt. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Star Trek VI podle všeho nikdy nebyl odvysílán žádnou naší televizí, já jej před dávnými časy viděl na nějaké německé televizi a popravdě jsem si z něj pamatoval jen ten nepodařený atentát ze závěru. A co že jsem viděl po druhém, pečlivém shlédnutí? Velmi zajímavý, dobrodružný a zábavný film. Obstarožní posádka (během této doby už několik let běžela Nová generace) se ještě jednou vrací všem nakopat zadek a je to především Kirk, kdo si to zase pěkně vyžere: klingonský soud, muckání s měňavkou a několik soubojů tělo na tělo, jeden z nich dokonce se svým dvojníkem. A taky bitvy vesmírných lodí, lahůdka. A chudák Spock, měl bych říct. Co dále? Klingoni citující Shakespeara, velitelé Hvězdné flotily citující Kubricka (přesněji řečeno Dr. Divnolásku a tamní vojenské velitele:), gulag na zasněženém měsíci a na závěr další vzbouření proti rozkazům - a jestli neumřeli, tak tam ta banda důchodců lítá někde dodnes (skoro). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Politika, nedůvěra, zrada i detektivka. Ze Star Treku se v posledním dobrodružství staré posádky stalo regulérní drama se vším všudy včetně vězeňského asteroidu, melancholické sebereflexe hlavních hrdinů nebo líbajícího se Shatnera. Takový pokus o povýšení série na "důstojnější" úroveň je sympatický o to víc, že parádně nostalgický závěr neměl daleko k nefalšovanému dojemnému happyendu. 70% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Společnost Paramount z důvodu absolutního neúspěchu 5. dílu váhala s natočením dalšího pokračování. Fanoušci se také domnívali, že pátým dílem vesmírná sága končí, ačkoliv to ve filmu naznačeno nebylo. Událostí, která výrazně přispěla ke konečnému rozhodnutí natočit šestý díl, bylo 25. výročí fenoménu Star Trek. Všichni cítili, že úspěšné pokračování by bylo důstojnou oslavou výročí, a současně by zmírnilo negativní dopad předchozího dílu. (WolfR)
  • Když dalo studio Paramount na vědomí plán natočit další díl ságy, v tisku se dlouho spekulovalo, kdo bude režisérem. Spekulace hovořily o Shatnerovi, ale studio to kategoricky odmítlo, vzhledem k absolutnímu propadu pátého dílu. Kritika také zmiňovala stáří herců. Deforest Kelley (doktor McCoy) měl v době natáčení již sedmdesát let, James Doohan (Scotty) se již sedmdesátce blížil. Právě vysoký věk herců byl i později často předmětem vtipů, například v seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (WolfR)
  • Námět příběhu se vybíral dlouho a pečlivě. Ke konečné verzi přispěl sám Leonard Nimoy, který navrhoval uzavření míru s Klingony, což se vztahovalo k aktuálním událostem té doby, totiž nedávnému konci studené války. Klingonská říše představuje určitou paralelu vztahu USA k Sovětskému svazu. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama