Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kapitánův deník. Hvězdné datum 10. 3. 2014. Star Trek bez Spocka je pro mne něco jako Hamlet bez Hamleta a ani dva kapitáni USS Enterprise, podporovaní lehce retardovaným androidem, to nemohou zachránit. Zato Dr. Soran je vcelu nadstandardní sympaťák, který z toho alespoň průměrnou zábavu dokáže vykouzlit, ale celkově bych si pro start Pickardovy posádky dokázal představit daleko lepší film. Konec zápisu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad víc než o kterémukoliv jiném filmu série Star Trek se o Generaci dá říci, že je určená právě a z převážné většiny početné obci fanoušků seriálu. Je tomu podřízeno mnohé - a především účelové spojení původních ( pochopitelně značně sešlých ) seriálových hrdinů s novou generací svých nástupců. Z hlediska příběhu jde o slabší díl, i když volba Malcolma McDowella coby padoušského Sorana leccos zachránila. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších trekkies filmů, který oproti nim má tu výhodu, že v něm je naposledy legendární kapitán James T. Kirk (ano dědečku, ten z původní série :o)). Pro fanoušky povinnost stejně jako všechny ostatní filmy, ale tento má právě díky setkání Picarda s Kirkem neopakovatelnou příchuť. Originální série odchází, aby její místo zaujala nová posádka s novým kapitánem, který snad jako jediný zeST světa dokázal překročit stín Jamese T. Kirka. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak s Pikárdem přichází rozhodně zdařilejší Stártrek. Triky chytají do výšin a nové postavy těší oko i duchy. Hlavně mě bavil android Data, kterej mě fakt rozesmíval. Děj byl trochu moc sci-fi, ale to už asi ke sci-fi patří, že, chch. Rozhodně se mi bude líp dívat na Patricka Stewarta, než na Shatnera. A je mi jedno, co si o tom myslijou ostatní. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Pickard a James T. Kirk v jednom filmu ... tudíž se dostavila nostalgie TAK těžká, že mě skoro převálcovala. Kosmická loď Enterprise mě zkrátka kdykoli vcelku spolehlivě transportuje až někam do pravěku - a nepotřebuje k tomu warp. Tedy SKORO do pravěku ... někam do sedmdesátých let dvacátého století před černobíle blikající televizní obrazovku, ke které neodmyslitelně patřil seriál "Star Trek" vysílaný na německém kanálu ZDF. Leč fiktivní svět, ve kterém jsem se tentokrát ocitla, značně zaostával za pozoruhodnými účinky energetického jevu jménem Nexus - tudíž mi nečinilo žádné zvláštní potíže se od něho odpoutat. Slabší 3* ... Drobný dodatek z 28. 7. 2014: Prostě jsem nemohla jinak - potřebovala jsem si oživit děj sedmého filmu ... a najednou už mi trochu mystické setkání dvou kapitánů kosmických lodí Enterprise nepřipadá jako ten nejlepší nápad. Protože představuje určitou degradaci Jamese T. Kirka - a to nemůžu jen tak přejít mlčením. Nejspíš chvilku potrvá, než se s těmi zbrusu novými pocity nějak srovnám. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)

Reklama

Reklama