Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze (256)

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Stále dokážu sledovat původní série s nadšením, protože má nedosažitené kvality a když někdo řekně, že je prostě starý, tak to nechápu a neberu jako argument. Poprvé a naposledy se podařilo sestavit posádku, která je doslova nezapomenutelná, díky výborným charakterům postav - horlivý Kirk, rozpolcený vulkánec Spock, lidový doktor McCoy, krásná Uhura, mistr Scotty, věrný Čechov a klidný Sulu. Jednotlivé díly, které se svým dějem na první pohled hodně podobají, mají nějakou myšlenku či hlubší smysl či poučení. Star Trek TOS jednoduše dokázal odstartovat zájem o sci-fi. Takže za to, že mi otevřel cestu k tomuto žánru, musím dát 100%! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 2* po shlédnutí seriálu Picard si ze vzpomínek doluju pocity, které jsem měl za socialismu při sledování příhod Raumschiff Enterprise na rakouské ORF. Už tehdy to byla pro mě taková naivní pohádka, která by už z dnešního pohledu asi nebyla moc sledovatelná. Trekista se ze mě nestal, tak to nemělo na mě zásadní vliv a proto jen dvě hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem "trekkie", považuji tuto původní sérii, jež odstartovala legendu zvanou Star Trek, za skutečně obdivuhodnou. Na svou dobu to totiž musela být bezpochyby bomba, ať už jde o triky, které snad mohou být dnes považovány za poměrně slabé, nebo o děj, který snad může být z dnešního pohledu označován za relativně nudný. Její kvality jsou prostě, na rozdíl od pozdějších sérií, hlavně v myšlenkové rovině, v níž otevírá velmi mnoho zajímavých společenských témat a etických otázek, a v rovině charakterů postav, v níž se snaží dostat vhluboko do jejich psychologie, což bohužel většina současných diváků již zřejmě není schopna plně ocenit. Myslím, že kdyby byla tato série v našich končinách odvysílána jako první a ne až po sériích dalších, bylo by její zdejší hodnocení mnohem vyšší. 90% ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky ST je to záležitost nostalgie. Je to opravdový oldschool. Výbava lodi je ještě velice krabicoidní a výtah na můstek zní jako normální výtah. Kapitán Kirk je v polovině dílů polonahý a témeř na každé planetě se sčuchne s nějakou tamní obyvatelkou... Ale posádka, především Spock a Čechov, jsou opravdu výborné postavy. Nehledě na to, že ST byl jeden z prvních, kdo na svůj můstek umístil černošku, což byl tehdy velice průkopnický čin, a to se cení. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ok, uznávám, že za přínos žánru by se tomu mělo děkovat a nosit dary, ale z objektivního hlediska je to hroznej šit. Kdo v tom nevyrůstal, tak ani nemůže mít k tomu takovej vztah, jak třeba zažranci v US, kteří mají Spocka za boha (neřikám, že to nebyla nejlepší postava). Je na tom prostě zahlodanej zub času pohřbenej v masovým hrobě na spodu pod těly židů. Efekty nic. Příběhy se furt motaly kolem 20. století nebo kolem historie Země. Nepřátelé vtipní. Členové posádky hrdinní, ale na druhou stranu tak chybující, že to logika nebere. Čumim, že s nima Spock vydržel, když dělali takový nelogický nesmysly. Takže po třech sériích jsem rád, že jsem to všechno přetrpěl, abych mohl bez nadsázky zhodnotit a říct tomu pro příště jedno velký NE. ()

Galerie (483)

Zajímavosti (346)

  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "The Man Trap" bola vysielaná ako prvá, preto je niekedy označená ako S01E01. (koba)
  • Epizódy boli vyrobené v inom poradí, než boli pôvodne vysielané. Epizóda "Elaan of Troyius" bola vysielaná ako trinásta, preto je niekedy označená ako S03E13. (koba)
  • Seriál se umístil na prvním místě v anketě TV Guide List mezi 30 kultovními televizními pořady v historii. (Chatterer)

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama