Reklama

Reklama

Šest pohřbů a jedna svatba

  • USA Very Bad Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svatba s milovanou ženou je úžasná věc, oddaní kamarádi taktéž. Co zlého se může stát? Jediné, po čem Kyle touží, je vzít si krásnou Lauru. Trochu panovačná a vše kontrolující Laura zase touží po pohádkové svatbě. Dříve než si milenci před oltářem řeknou své ano, je třeba rozloučit se se svobodou... Pět kamarádů naplánovalo divokou jízdu v Las Vegas - hudba, alkohol, drogy, rozbitý nábytek... Náhodná smrt odstartuje sérii vražd - kamarád proti kamarádovi, bratr proti bratru, manžel proti manželce... Události berou rychlý spád. Z děje čiší vtip, ironie, nadsázka. Dokáže člověk, kterého žene strach, opravdu jít přes mrtvoly? Originální, drsný a provokativní thriller s prvky nejčernějšího humoru, nečekanými zvraty a napínavými scénami spojuje tarantinovský styl s paradoxním humorem filmu Mělký hrob. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

kingik 

všechny recenze uživatele

Černočerná komedie, která disponuje solidní porcí nápadů, ale taky obsahuje solidní porcí zvrácených nápadů, které jdou právě v rozporu s invenční režií Petera Berga. Herci za moc nestáli a rozhodně ani nic nepokazili, ale Daniel Stern rozhodně z paměti jen tak nevymizí a jeho kreace zoufalého muže, myslícího na nejhorší, si zaslouží pochvalu, a Cameron Diaz nebyla taky vůbec špatná. Tuhle komedii je nutno vidět, protože v některých pasážích jde za hranici dobrého vkusu, a to se ukazuje jako její velké mínus. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nie príliš vydarená komédia plná prvoplánových a nie veľmi vtiných vtipov a samoúčelného sadizmu, ktorý tiež nie je nič moc. nie je to úplne zlé, nie je to až totálne bahno, zopár svetlých momentov si tám nadšenci brutality a čierneho humoru nájdu, ale v podstate dosť zbytočné sklamanie z neveľmi podareného filmu. ()

Reklama

alpeew 

všechny recenze uživatele

Některé velmi špatné věci nemají žádnou šanci na dobrý konec, což vrchovatě platí i o filmu Very Bad Things, třebaže se zdá, že jediné, co si Kyle (J.Favreau) opravdu přeje, je oženit se s Laurou (C.Diaz)a splnit tak její sen o pohádkově velké svatbě. K svatbě nakonec opravdu dojde, ale není to cesta růžovou zahradou - jde se doslova přes mrtvoly. Brutálnímu komediálnímu dramatu o psychickém kolapsu přátel na předsvatební pánské jízdě k dokonalosti chybí jedna podstatná maličkost, režisérem není Tarantino či Rodriguez, ale člověk jménem P.Berg. Druhá, neplánovaná brutalita čeká na české diváky v titulcích, tolik hrubek pohromadě se hned tak nevidí… ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Infantilní český distribuční název snímku pod originálním názvem v překladu ´Velmi špatné věci´, zjednodušuje distribuční touhu přilákat diváky na film a zároveň plně prozrazuje, o čem to vlastně celé je. Ruku na srdce, kolik snímků už má obdobný název? No nic. Dějově nejde o nic jiného, než o další mužskou pařbu, přesněji řečeno loučení se svobodou jednoho z nich, které se očekávaně samozřejmě zvrtne. Tentokrát však opravdu pořádně a už nyní je nutno dodat, že zažít něco podobného, zbláznit by se z toho musel snad každý. A vše začne úmrtím prostitutky v hotelovém pokoji, načež netrvá dlouho a je mrtvý i člen hotelové ochranky. Následující dění se tak přesouvá do hororového žánru a divák ztrácí přehled, na co se to vlastně dívá. Každopádně je celý děj prošpikován černým humorem, občas zředěný romantickou kapičkou a nějakou tou nadsázkou. Chvílemi je to bláznivá komedie, chvílemi groteska, chvílemi se to bere vážně, chvílemi jakoby tvůrci nevěděli, kam se mají s dalším dějovým vývojem odebrat. Pro plné uchopení daných skutků je potřeba oprostit se od realismu, myšlenek o logice a nečekat jakýkoliv byť náznak sebemenšího napětí. Je to prostě o nevšedních krutostech nečekanou krutostí zakončených. O zvraty není nouze, ale to je asi to jediné, co zaujme. Dějově se stane spousta neočekávaných věcí a naopak čeká jen divák, co dalšího se z toho vyvrbí či co ovlivní. Určitý význam, v rámci filmové zábavy ohledně zmíněného černého humoru, snímek má, ale vyloženou peckou to zrovna není. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Na to že to měla být komedie plná černého humoru, podle mne trochu málo vtipné. Hodně scén i vtipů mi připadalo velice otřepaných. Nejenom že jsem hlavnímu hrdinovi naprosto vůbec nevěřila že svou nastávající miluje, protože nám divákům neukázali ani jeden důvod proč si jí bere, a tím pádem to ubírá na vtipnosti děje. Parta kamarádů, otravná snoubenka, její rodiče, její kamarádky, samé otřepané témata. Dá se ale říct, že Cameron Diaz a Christian Slater to hráli opravdu výborně. Zvlášť potom ten závěr, se záchvatem zoufalství nad životem. Jenom jsem se těšila na větší drsárnu, a víc vtipů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když se chlapi pokouší zbavit mrtvoly, Christian Slater se zeptá: "Dělali jste to už někdy předtím?". Stejnou otázku položí ve filmu Heathers (1989), když se pokouší zbavit jiné mrtvoly. (HappySmile)
  • Slovo "fuck" nebo jeho obdoby, jsou použité ve filmu celkem 124x. (HappySmile)

Reklama

Reklama