Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent university Norville Barnes přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu a financí. Ve stejnou dobu, kdy Norville získává místo v podatelně velké společnosti Hudsucker Industries, vrhá se její zakladatel Waring z okna 44. poschodí na chodník... Správní rada panikaří. Hudsuckerova smrt znamená, že jeho podíl na majetku firmy bude nabídnut široké veřejnosti. Pouze jeden člověk zůstává chladným - Sidney J. Mussburger. Má totiž plán - nasadit na místo prezidenta společnosti naprostého imbecila a změnit tak zájmy společnosti na zájmy členů správní rady. Ale kde najít takového troubu, který by vše bez otázek přijal? V tom přichází do místnosti Norville Barnes... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Jordan 

všechny recenze uživatele

piaty celovečerák bratov coenovcov je cvičením ako oživiť filmového ducha zašlých čias starého hollywoodu 50.tych rokov s rapotajúcimi brisknými dialógmi, prepjatým štylizovaným herectvom, pompéznou výpravou a príbehom lavírujúcim na hrane rozprávky a morality... no ako pri najvúčších dielach éry, ktorú kopírujú a dávajú jej hold, aj tu sa podarilo veľmi elegantne milé, pôsobivé, vtipné a dynamické dielo, ktoré sa vyhýba pátosu a klišé, namiesto toho ich nahrádza hravosťou a blablabla... paul newman bol pán herec, tuto som ho žral; potešili ma vedľajšie postavičky v podaní campbella, polita a buscemiho; ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Opět výborná komedie od bratří Coenů, jeden z jejich nejlepších filmů. Nádherná karikatura vysokého managementu, průmyslu vyrábějícího naprosté nesmysly až po masu lidí podléhající módním vlnám. Existuje lepší téma na komedii? Vše je samozřejmě bravurně zrežírováno v Coenovském stylu. Přispělo k tomu také nasnímání u Coenů častou kamerou, kdy není nouze o dlouhé táhlé záběry, zkreslené záběry do rozlehlého prostoru, zabarvení do omšelých nažloutlých barev. Atmosféra filmu výborná, perfektní herecké výkony, především Tim Robbins, Paul Newman i pro mě dosud neznámá Jennifer Jason Leigh. Samozřejmě nemůže chybět průvodce filmem, životem a časem, tentokrát v postavě obsluhy hodin na budově společnosti Hudsucker Industries. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Coenovsky ujeté, ikdyž pozdější filmy byly zajímavější. Záskok působí spíše jako klasické komedie z přelomu 80. a 90. let. Hodně karikatur a přehrávání, ale také prdlý humor a spousta ujetých nápadů. Ke konci jsem si říkal, že to bohužel ztratilo koule, ale závěr mě zase vyvedl z omylu. Takový Boží zásah se jentak nevidí. Krásně hravé a milé. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád takové překvapivé filmy. Dopředu o nich nic nevíte a neutvoříte si žádný úsudek. Proč jsem šáhl zrovna po tomhle kousku, to vám neřeknu. Ale byly to krásně strávené téměř dvě hodinky ve společnosti pana herce Tima Robbinse, který skvěle ztvárnil "imbecila" sahajícího po vrcholu své kariéry. A ten nápad s vynálezem hula hoop? Brilantní. O to větší překvapení, že film natočili bratři Coenové. Kdybych to věděl dopředu, budu automaticky očekávat skvělý film a taky by se mi to nemuselo vyplnit :). ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší komedie ze světa velkých korporací, Wall Street a těchhletěch ekonomickejch zhovadilostí. Výborně natočené s příchutí přehánění, hlavně v oblasti grimas, ale tady je to záměr, bez kteryho by to nebylo ono. Herecky a režisérsky prostě opět vychytaná coenovic kvalita, kde humor nahravil jejich oblíbenou krev. Už jsem to tak 3x viděl a pokud vím, tak dycky jsem si to vychutnal... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (14)

  • Píseň, kterou Waring Hudsucker zpívá (jako anděl), je tou samou písní, kterou pějí Gale a Evelle poté, co unesou Nathana Jr. v Potížích s Arizonou. (D3VIL)
  • John Goodman, který se objeví v cameo roli reportéra zpravodajství, má ve filmu stejné jméno jako v Barton Fink (také od Coenů) - "Karl Mundt". (D3VIL)

Reklama

Reklama