Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (301)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prišli sme vás pobaviť na žiadosť princeznej.“ – „Rozmačkať!“ ŽIVOT CHROBÁKA je ďalšia výborná pixarovčina, hoci mňa si nikdy nezískala tak, ako TOY STORY 2. Možno pre to, že je v nej predsa len už príliš veľký dôraz kladený na detského diváka (ale bavila ma o čosi viac, ako konkurenčný a predsa len zasa až príliš dospelý MRAVEC Z). Napriek tomu je výsledkom nadpriemerná animovaná zábava s krásnou vizuálnou stránkou, z ktorej dýcha láska štúdia Pixar k nádherne vykresleným jednotlivým postavám a desiatkam originálnych nápadov (návšteva hrdzavej konzervy, pardon luxusného baru). Nečakaná a pôvabná variácia na SEDEM SAMURAJOV a SIEDMYCH STATOČNÝCH, podporená vynikajúcimi dialógmi, vydarenými vtipmi zo sveta hmyzu („Nepozeraj do toho svetla.“; „Mám 24 hodín života, nestrávim ich tu.“)... a s tou detskosťou to nie je najhoršie (dvojica psychopatických maďarských dvojičiek, so svojou bisexualitou sa zmierujúca lienka). ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních digitálně animovaným filmů pro děti i dospělé, kterému rozhodně nechybí šmrnc a vtip a který sice nedosahuje kvalit velmi podobného Antz, ale zároveň má rozhodně co nabídnout nejširšímu diváckému publiku. Ve výsledku možná přeci jen ale ještě trochu dětinský scénář bez podařenějších dospěláckých vychytávek. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pixar rozhodně patří mezi mistry animovaného filmu, ale Život brouka, tedy jejich druhý film, není vůbec ničím výjimečným. Příběh je jedno velké klišé, postavy nezajímavé, záporák nudný a závěrečný souboj se koná samozřejmě v noci. Oproti takovým Příběhům hraček, Ratatouille nebo Vzhůru do oblak je to šílený průměr, ale i tak musím uznat, že animace i na to, jak je stará, tak vypadá pořád dobře. Vtip k zasmání je tu možná jeden a konec záporáka je navýsost krutý. Film jsem viděl znovu asi po 15 letech a vidět jej nepotřebuji zřejmě stejně dlouhou dobu. Ve výsledku tak dávám broukům 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad naroubovat Sedm samurajů do klasického animákova se bohužel "neujal". Výsledkem roubu je totiž až příliš ukřičený průměr, plný samoúčelně hyperaktivních postaviček a tolika klasických ingrediencí, že chutnají spíš jako klišé než cokoli jiného, a tak trochu se v nich topí všechny ty nápady a vtípky, které tvůrci do filmu nahrnuli. Pro mě je tak "brouk" nejslabší pixarovkou, a pro mé děti jedinou, kterou netouží mít doma ani ji znovu vidět. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno