Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého vánočně vyzdobeného městečka přijíždějí Caroline a Lloyd Chasseurovi, kteří se neustále hádají a vyčítají si, co můžou. Před sebou mají další úděsné vánoční svátky. V domě je přepadne zloděj Gus, který má za sebou zpackanou loupež a potřebuje se někde ukrýt. Velmi brzy Gus lituje, že si vybral právě jejich dům. Neustálé hašteření ho dohání k šílenství a ke všemu ještě přijíždí na štědrovečerní večeři banda stejně nesnesitelných příbuzných: nenapravitelný syn Jessie, který na vojenské škole terorizuje učitele, Lloydova snobská matka Rose a jeho bratr s rodinou. Ve víru událostí musí Lloyd a Caroline předstírat, že je všechno v pořádku, a představit zloděje jako svého manželského poradce doktora Wooa. Zatímco venku policie Guse zuřivě hledá, trpí nešťastný zloděj u příšerně nechutné večeře a směšných vánočních zvyků. Rozdávání dárků není o nic veselejší. Přesto všechno je to právě Gus, jehož přítomnost přiměje Caroline a Lloyda, aby si uvědomili, že se mají rádi. (TV Nova)

(více)

Recenze (66)

Yoss 

všechny recenze uživatele

Inak známy americký stand-up komik Denis Leary je ako záporák skvelý a dvojica Judy Davis a Kevin Spacey by liezli na nervy ozaj každému, nielen jemu. Sympatický predvianočný kúsok, ktorý je oživením medzi zástupom lacných tiežkomédiií, ktoré pracujú s rovnakou či podobnou témou. Manželská dvojica Davis - Spacey mi trochu pripomína pár Turner - Douglas z oveľa viac známeho The War of the Roses. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie. Hádky Judy Davis a Spaceyho mají správný grády a Leary s hláškama jenom perlí. Dialogy jsou povedený, takže je pořád čemu se smát. Tohle u mě už nějak patří ke svátkům. Pomalu bych dal i pět. -"Your present is a giant fucking canon. And you're gonna crawl in it. Then I'm gonna get two pounds of gunpowder and I'm gonna shoot you right out of Jersey! And then I'm gonna drive to Jersey, and pick up all the parts of your body and put them in a plastic bag. Then I'm gonna drive to my house with you in the bag and toss you into the fireplace. I'm gonna get my glass of whiskey and watch the Charlie Brown special with your ashes burning in my fucking house!" ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzační černá komedie, kterou táhne ústřední trojice. Krom fajn humoru, mě tu ale právě bavila ústřední linka manželské krize, která se absurdně začne řešit během napadení zlodějem. Má to energii, dialogy jsou zábavné a celou dobu jsem to v napětí žral jak to celé vyeskaluje. Je pravda že konec je dost cukrový, ale sednul dle mého k tomu filmu perfektně. 10/10. Pro mě asi nová vánoční klasika. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gus (Denis Leary) je profesionální zloděj, jen má poslední dobou kapku smůlu. Nejenže se mu nepodařilo vybílit poslední vyhlídnutý dům, kde ho překvapilo zabezpečovací zařízení, ale při svém útěku vezme jako rukojmí Caroline (Judy Davis) a Lloyda (Kevin Spacey) Chasseurovy. To ale netuší, že tito dva jsou právě v rozvodovém řízení, a svými hádkami vyvádějí z míry i mnohem klidnější povahy než je Gus. A když se k nim přidá jejich syn - mladý delikvent a Lloydova matka s celou familií, má Gus co dělat, aby z toho vyvázl alespoň se zdravým rozumem ... I když si myslím, že už mě moc filmů překvapit nedovede, tak se vždycky něco najde. Nezvaný host (alias Ref) je rozhodně originální film, který si sice určitě pro svoji vtipnou a zajímavou zápletku budu pamatovat. Kevin Spacey a Judy Davis jsou jako manžele naprosto skvělí - člověk by ani nevěřil, že je něco takového možné - nicméně jejich vzájemné hádky (ač vtipně zasazené) nedokáží udržet celý film. Jakmile se pole osob ve filmu rozšíří, začne se vtip i zábava kamsi vytrácet a nahrazovat je nuda.. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Nevěřím na terapeuty, psychology a manželské poradny. A tahle komedie je báječná. Nejlepším terapeutem a manželským poradcem je tady špičkový, velice pragmatický zloděj. Kevin Spacey je úžasný, jeho manžel nemá chybu, je k sežrání a Judy Davis je rovněž skvělá manželka. Zkrátka, takový normální manželský pár v docela slušné manželské krizi. Cokoliv řekneš a uděláš, je blbě. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama