Reklama

Reklama

Death Race 2000

  • Česko Cesta gladiátorů 2000 (více)
Trailer

Prezident spojených států s diktátorskými sklony si udržuje popularitu každoročním pořádáním brutálního automobilového závodu, během něhož je povoleno likvidovat chodce. Death Race je celonárodní událostí, auta jsou legračně vyparáděna a vyšperkována různými zbraněmi a jejich posádky mají rovněž hodně bizarní vizáž. Najdeme tady třeba Kleopatru a Nera nebo pár v uniformách wehrmachtu a hlavně pak dva největší favority závodu - Frankensteina (David Carradine) a svalnatého kovboje Machine Gun Joa Viturba (Sylvester Stallone), přičemž oba mají samozřejmě náležitě sexy vyhlížející navigátorky, s nimiž si to rozdávají večer v hotelových pokojích. (SPI International / Omega Publishing Group)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Taký bláznivý film sa len tak nevidí. Ani by som nepovedal, že v sedemdesiatych rokoch také niečo dovolili natočiť. Ale musím sa priznať, že som sa občas (hlavne zo začiatku - vysvetľovanie bodovania, deň eutanázie) celkom dobre bavil a dopozeral som to do konca, aj keď som to pôvodne nemal v pláne. Ku koncu som sa už ale musel dosť premáhať, našťastie má film len rozumných 79 minút. Ale toho čierneho humoru a chodcov tam mohlo byť ešte viac. Takýto film sa ťažko hodnotí, dávam 50%. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Fíha, to byla petelice! Neskutečně zábavná podívaná, Stallone se tady už šteloval do dalších rolí, zastřílel si s výrazem Ramba ze samopalu, nebo měl takový trochu Rocky vzhled. Jeho role, byla nejlepší a nejlépe zahraná. Carradine je tady takový notně teplý, zvláště ten jeho kostýmek. A taky je zde jeden z nejtrapnějších pěstních soubojů v dějinách kinematografie:-) No a ty káry! Paráda! A přejetá hlava, a lidi, a hajlující náckové, a ruční granát, a diktátorská Amerika a vůbec všechno! Blitzkrieg!!! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S mírnou dávkou zvrhlého vkusu a tím pádem i notné benevolence vůči všemu, co zde uvidíte a s výsledkem můžete být spokojeni. „Sedmdesátkový“ pohled na rok 2000 je pro současného diváka velmi zábavný už od dob 90, takže ani zde to tvůrci neopomenuli dotáhnout do absurdna, jemuž vévodí diktátorský prezident, kterému není svatá ani samotná americká vlajka (bojovně sevřené ruce místo bílých hvězd) a samotná myšlenka ďábelského závodu. V něm nejde o vítězství ani o účast, nýbrž o co největší počet sejmutých lidí. Tato idea je sice zábavná, bohužel její provedení spočívá v přehnané užvaněnosti postav za volantem místo opravdového silničního řádění známého třeba z Mad Maxe. To vše by bylo s jistou dávkou nadhledu opomenutelné, ale i přes svou šílenost není výsledek natolik „šílený“, aby zaujal alespoň formou, takže výsledný film je spíše nudnou záležitostí, jenž si zřejmě svou kultovní diváckou obec najde, ale mě podruhé dvd placka s tímto kouskem do ruky jen tak nepřijde. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film s Davidom Carradinom a Sylvestrom Stallonom. Má zaujímavý a aj originálny príbeh o pretekoch budúcnosti, ktoré sú najobľúbenejšou udalosťou, preteká sa naprieč USA a body sa získavajú aj zrážaním civilistov. Spracovanie je ale iba priemerné, pokiaľ prebiehajú preteky, je film svižný a zábavný, ale mimo nich film síce nenudí, ale zaujímavého sa tu moc nenájde. Samotné preteky sú dobre zvládnuté, bavia celý čas, sú tu zaujímavé pretekárske týmy, ale hlavne potešia samotné zrážky civilistov, ktoré sú dosť rozmanité a veľmi zábavné. Herecké obsadenie je bez problémov, Stallone a Carradine ako hlavní rivali a potešia aj ženské postavy. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie a na dobu vzniku dosť dobré, tu sa toho moc vytknúť nedá. Od tohto film som vôbec nevedel, čo môžem očakávať, ale kvôli zaujímavej téme a Stallonovi som si ho musel pozrieť. A som spokojný, celkovo to síce nie je nič výnimočné, ale kvôli pretekom sa na to určite pozrieť oplatí. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 61%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám nějakou slabost pro tahle stará béčka. Čím béčkovější a kýčovitější, tím lepší. Fakt vypnout mozek, usadit se a hodinku a čtvrt se kochat šíleným, brutálním příběhem z budoucnosti (dnes už vlastně minulosti). Zaprvé nechápu, jak někdo může vůbec vymyslet takový příběh. Přejíždění lidí autem za účelem obodování, to je opravdu úchylka první kategorie. Zadruhé nechápu, že se to někdo pokusil zfilmovat, protože to je opravdu námět hodný génia. A zatřetí, že tomu dávám čtyři hvězdy. Ale já jsem se opravdu bavil a mladý Sylvester Stallone se svým kamenným výrazem a spoustou hlášek neměl chybu a správně okořenil tento film. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (16)

  • Mary Woronov neuměla řídit, proto byla zastoupena kaskadérem nebo její auto bylo jen taženo lanem. (Fenk)
  • Jména hlavních postav Frankenstein a Kulomet Joe se objevili také ve filmu Rallye smrti (2008). (ČSFD)
  • Film se odehrává v roce 2000. Režisér filmu Paul Bartel zemřel v roce 2000. (Fenk)

Související novinky

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

Roger Corman chystá Rallye smrti 2050

21.02.2016

Pokud jste viděli nějaké béčko z 50., 60. nebo 70. let, je velká šance, že ho má na svědomí Roger Corman. Legendární producent a režisér sice nikdy nedosáhl "áčkového úspěchu", jeho levné drsárny ale… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama