Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 2

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vážně krásný příběh. Respektive natolik zajímavý, že je v něm všechno. Jak štěstí, tak zlo. Nicméně mě nejvíc zaujal Domhnall Gleeson jelikož je to tak rozporuplná osoba, že jsem ho chvíli nesnášela a chvíli jsem ho měla ráda. Nevím, ale podle mě se tady převedl dokonce více než ve Star Wars. A Margot Robbie byla za krásnou třešničku na dortu, jako vždy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předně přiznávám, že postavy poplety Medvídka Pú nebo oslíka Ijáčka nemusím. Nikdy jsem tuhle kreslenou bandu nemiloval. Ale k filmu. Píše se rok 1941 a válka zohýbala osudy tisíců rodin. V té první bojoval i jistý dramatik Alan Milne a odnesl si z ní spoustu škraloupů. S manželkou čekají holčičku (tedy v ní doufají), ale narodí se kluk, a ten přeci rovněž může jednou skončit na frontě. Stejně jako otec, který se z válečných hrůz pořádně nevzpamatoval. Tudíž cestování a večírky jsou lepší a výchovu rodiče přenechávají na chůvě s tváří Kelly Macdonald. Odtažitý otec ale přeci jen shodou okolností stráví nějaký čas se synkem, spojí je fantazie, hry a procházky lesem, a kniha, která udělala mnoho dětských životů krásnější, je na světě. Stejně jako jedna dětská celebrita, která o slávu nestojí. Výsledek sice nepředhazuje jedno růžové klišé za druhým, ovšem ani přes velmi dobré herce nepřináší nic moc, co by mě donutilo se k látce vrátit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

A. A. Milne byl zajímavou osobností a zanechal po sobě dílo, které přetrvá generace, a to asi nejspíš proto, že je to tak jiné a tak zvláštní. Snímek "Goodbye Christopher Robin" dává zajímavý vhled do toho, jak umělecké dílo může vzniknout a jak ovlivní život jeho tvůrce a jeho blízkých. Herecky velmi dobré. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko je na svojom mieste a dá sa povedať, že lepšie ani tento príbeh byť sfilmovaný nemohol. I keď občas sme svedkami príliš rýchleho posunutia udalostí na časovej ose vpred, ale keďže nejde o seriál a tvorcovia chceli ostať aj čo sa týka stopáže príčetní, tak nejde o chybu, len suché konštatovanie. Lenže, Medvedík Pooh ma nikdy neoslovil a ako dieťa som ho myslím ani nepoznal, takže aj príbeh o jeho stvoriteľovi ma zanechal chladným. Priznávam, že je to čisto môj problém. Kvitujem, že sa tvorcovia vzhľadom na vykreslenie postáv nevydali smerom vytvorenia umelého milostného trojuholníka, takto ma ale trochu zaráža až príliš negatívne vykreslenie manželky hlavného hrdinu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krásný životopisný film popisující co se odehrávalo v životech lidí stojících za zrodem nejslavnějšího medvěda světa. Stejně jako mnohé děti i já Medvídka Pů zbožňoval (dodnes tu mám toho ručně šitého plyšáka, bez kterého jsem v dětství nedal ani ránu) a přinesl mi mnoho dětské radosti. O to smutnější je, že příběh na pozadí zrodu není vlastně vůbec veselý. Film je natočený s citem, skvěle zahraný jak hollywoodskými hvězdami, tak malým debutujícím Willem Tilstonem. Postavy mají hloubku, působí vícevrstevnatě a nečernobílé. Samo o sobě je to možná obyčejný, ale o to víc lidský příběh. A takové příběhy já rád. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)

Reklama

Reklama