Reklama

Reklama

Kryštůfek Robin

  • USA Christopher Robin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dospělý Kryštůfek Robin dře v zaměstnání, kde je přepracovaný, mizerně zaplacený a kde nemá jistou budoucnost. Má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ženu a dcerku zbývá jen málo času. Kryštůfek docela zapomněl na své idylické dětství strávené s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Když se však s nyní potrhaným a ošuntělým Medvídkem Púem opět setká, jejich přátelství opět vzplane a připomene Kryštůfkovi nekonečné dny dětských radovánek a hrátek, které jako malý chlapec zažíval. Po nešťastné příhodě s Kryštůfkovým kufříkem se Pú se zbytkem party včetně Prasátka, Ijáčka a Tygra vydají ze Stokorcového lesa do Londýna, aby pomohli Kryštůfkovi jeho věci najít… protože nejlepší přátelé si vždycky pomáhají. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (188)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

S načtenou knížkou je Kryštůfek hodně moc příjemné pokoukání. Už v úvodu, který ukazuje poslední kapitolu rozloučení Půa a Kryštůfka ze znalého diváka ždíme emoce. Prostřední část filmu s vytíženým tatínkem je taková tuctovější, ale jen se na scéně zase objeví hloupoučký medvěd, začne být film zajímavý. Animace je dost zvláštní a ne každému musí sednout. Ošuntělé hračky jsou ale krásnou volbou a udělají z celého příběhu realistický příběh. Představa, že by Pů a ostatní vypadali jako z animovaného seriálu, nebyly by emoce tak silné a realičnost by byl ta tam. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem vůči fetišistickému oslavování vnitřního dítěte a dojímání se nad vlastním dětstvím vždycky ostražitý, přijde mi to jako hrozná werichovština a jakási imitace "moudrosti". Neříkám, že se někdy rád nedojmu a že na mě nostalgie někdy nefunguje - ale tady je to tak banální a natolik to stojí v cestě dalším, bohužel nerozvinutým motivům, že to zamrzí. Na jednu stranu se mi líbí, že přítomnost imaginárního světa přesahuje hrdinovu mysl a mohou s ním interagovat i jiní, ale na druhou stranu to vede k velké nejasnosti ohledně toho, jaká je tedy role toho světa a co má z filmu vyplývat. Přítomnost těchto světů má většinou ten smysl, že se jich hrdina musí vzdát a najít jejich otisk v každodennosti. Zde ho však objevujeme jako fyzicky existující místo, kam se Kryštůfek na konci doslova odstěhuje se svou rodinou. Co si z toho má člověk vyvodit?. Dcera má odjet na prestižní školu, ale z toho asi sejde, protože "se jí nechce". A místo toho se s otcem a matkou přestěhuje do pohádkové říše, kde bude zřejmě nicnedělat s magickými stvořeními do konce věků. Je to svou neaplikovatelností skoro fascinující - a některé implikace jsou až hrůzu nahánějící, přinejmenším pak nezodpovědné. Je to opravdu čisté propadnutí a odevzdání se nostalgii, které by z rukou Davida Lynche bylo čteno jako obraz totální zkázy a rozpadu lidské mysli. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jak se říká z hovna bič neupleteš a to je přesně problém tohoto filmu (ono co taky čekat od filmu založeném na animáku a knížce kde medvěd věčně žere med a malé děcko mluví s mluvícími zvířaty a představuje si imaginární tvory) . Nepatřím mezi lidi co vidí logo Disney nebo Marvel a automaticky se udělám tak, že dám 5 hvězd. Už, když jsem viděl trailer tak jsem si říkal, že je to příšerné a koho to může lákat realita je taková, že dívat se na to dá, ale nic nečekat radši. Pro děti je to chvílemi hodně temné a depresivní dospělé to zase neudrží v pozornosti celou dobu. Chybí zde absolutně vtipné scény a cokoliv vtipného (na obhajobu to aspoň není tak tupé a parodické jako oba Paddingtoni dohromady a nezpívá se tam). Ty 2 hvězdy jsou za tu holku a za film jako celek. Na závěr několik poznámek P.s. 1 Baví mě, kdy nezaměstnaná ženská ( v celém filmu nepadne ani slovo, že má práci a něco dělá) vyčítá zaměstnanému chlápkovi, že pracuje a má práci předpokládám totiž, že všechno platil on ze své práce pokud teda neměla milionovou sociálku P.s. 2 V celém Londýně je pouze jedna firma vyrábějící brašny a každý kdo půjde na dovolenou asi od ní musí povinně koupit brašnu navíc kdo ty brašny bude teda vyrábět, když všichni budou na dovolené P.s. 3 při sledování filmu můžou někteří jedinci dostat takovou depku, že se můžou zabít z toho, že dospěly a , že nemají tak jednoduchý život jako měly jako malí nebo při nejmenším můžou dát výpověď v pracích jelikož jim to žere volný čas. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako som už viackrát povedal, ja som veľmi veľký fanúšik Disney príbehov s Winniem The Pooh. Macko Pu je proste postava, s ktorou som vyrastal, mám ho hlboko vo svojom srdci a okrem toho aj všetkých jeho priateľov. Pamätám si, keď prišla info, že Disney plánujú hranú verziu, nevedel som si predstaviť ako to chcú urobiť. No potom sa veci trošku zmenili a naša pozornosť sa presunula na inú postavu. A prichádza k nám film "Christopher Robin". A v momente ako sme vstúpili do príbehu, vedel som, že som na správnom mieste, a že toto je presne ten film, ktorý som chcel vidieť. Malý Christopher sa hrá naposledy so svojimi kamarátmi a potom musí ísť do internátnej školy. Príbeh je pekne predstavovaný ako knižné kapitoly, ktoré nám len naznačia čo sa udialo. A potom stretávame Christophera ako dospelého v podaní Ewana McGregora. Ktorý je podľa mňa absolútne fantastický v tejto role. Vie zahrať toho dospelého, vážneho Christophera, no súčasne aj jeho hravú stránku, ktorá sa nám ukáže neskôr. Bol vynikajúci. Jim Cummings tu podal opäť tak fantastický výkon ako mohol. Jeho podanie Winnieho a Tiggera je stále bravúrne. Eeyore je stále asi najlepší depresívny osol, ktorého poznám a všetky jeho hlášky ma bavia o sto šesťsto. Nedám na neho dopustiť ani v najmenšom. Všetky tieto postavy sa ani v najmenšom nezmenili a stále majú všetko svoj šarm, pre ktorý ich tak zbožňujem. Film nie je predvídateľný (aj keď niektoré veci áno - ale aj tam chceme aby sa to udialo), je vtipný, je láskavý a pripomenul mi prečo tieto postavy tak milujem. Dostal ma presne do tých čias, keď som bol aj ja chlapec a vymýšľal svoje vlastné hry. A doprial mi skutočne hrejivý pocit na duši. A za to ho náležite musím oceniť. Jeden z najlepších za tento rok. A som za to vďačný. Chcel som, aby tento film bol spracovaný poriadne. A aj keď to nie je originálne alebo výrazne inovatívne, tak srdce filmu je na správnom mieste a je skutočne určený nie deťom ani dospelým. Je určený ľuďom, ktorí s týmito postavami a ich dobrodružstvami mohli vyrásť. A ja tam rozhodne patrím. Preto filmu dávam hodnotenie, ktoré mu dávam. V mojich očiach si ho zaslúžia viac, než trochu. Hodnotenie: A+ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdina, utahaný životem, se vrací do fantazijního světa svého dětství a připomene si, jak jsou rodinné hodnoty důležité a vůbec nejdůležitější. Typický Disney – nic, co by člověka překvapilo, ať už mile nebo nemile. Jde o naprostou tuctovku, na kterou si za pár dnů ani nevzdechnete, akorát to hezky vypadá a hrají v tom slavní herci. Asi jako když dostanete načančanou plyšovou hračku z nějakého módního animáku – chvilku ji taháte, ale pak se rádi vrátíte k nějaké své už umolousané plyšové kočičce, pejskovi nebo medvídkovi, protože oni mají svůj osobitý charakter. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. července 2018 v Burbanku v Kalifornii. (Varan)
  • Natáčelo se od srpna do 4. listopadu 2017 v Anglii (Kent, Winsdor). (Varan)
  • Čínské filmové úřady nedovolily v zemi uvést film do kin. Čínské úřady blokují obrázky Medvídka Pú na sociálních sítích od doby, kdy se z pohádkového plyšového medvěda stal symbol politického disentu poté, co lidé začali čínského prezidenta Si Ťin-pchinga přirovnávat právě k Medvídkovi Pú. [Zdroj: Blesk.cz] (Kaufman)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

Šestá mise Toma Cruise vládne kinům

06.08.2018

Mission: Impossible – Fallout si o svém druhém víkendu připsala z amerických kin 35 milionů z celkem 4,395 lokací, a s přehledem si tak udržela pozici kasovní jedničky, překonat se ji nepovedlo ani… (více)

Reklama

Reklama