Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

civrss 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má světlé momenty a výborné scény, ale jako celek nefunguje. Má hrozně velkou konkurenci v podobných filmech jako Žhavé výstřely nebo Bláznivá střela. Na tyhle dva nemá a já si je bohužel vybavím vždy, když vidím podobnou blbost. Dokážu v klidu pochopit vysoké hodnocení, ale já radši něco jiného. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Policajnou akadémiou a Honom na ponorku. Rob Schneider (aka Deuce Bigalow) ako kaptán Harris, kapitán Dodge ako veliteľ Lassard, je tu aj "Mahoney" a kopec čudných postavičiek napr Sonar. Problém je, že sa režisér asi nevedel rozhodnúť či točí komédiu alebo drámu, takže kopec gagov je tak napol. Bonus Harry Dean Stanton z Votrelca. ()

Reklama

Nancy 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale mě se to líbilo. Nesmíte to brát jako něco, u čeho se budete válet smíchy, protože tenhle styl humoru nesedne úplně každému. Mě ovšem ano. Herci jsou příjemní, děj je sice trochu slabší stránkou filmu, ale výborné scénky a skvělé vtipy tento příběh výborně osvěží a dodají mu tu správnou pohodovou atmosféru. Stačí jen od toho moc nečekat. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Ve vojenském prostředí je myslím docela velkej problém udělat komedii a to ještě v obsazen bez žádné velké herecké hvězdy. V tomto případě se to filmařům myslím povedlo uplně fantasticky. Je to film na který se pokaždé když jde v televizi milerád podívám. Proto kdo máte rádi komedie z vojenského prostředí, tak ho všem určitě doporučuji :o) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem pojala jako parodii na zelené mozky a nic neřešila. Posádka složená z poněkud podivných existencí se mi líbila a bavila mě. Byli to takoví roztomilí ouchyláci. A ten zkorodovaný muzejní kousek, co držel pohromadě díky ptačímu trusu, byl zdrojem mnoha dobrých vtípků. Vítejte na palubě! Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Filmová ponorka, jejíž jméno se reálné „sestře“ podobá – tedy USS Stingray (s označením SS-186, třídy Balao) – se šťastného osudu bohužel nedočkala. Byla spuštěna na vodu roku 1936 a hojně se účastnila hlídek v Indonésii, Pacifiku a u břehů Austrálie, až do jejího přeřazení do zálohy roku 1945. Mezi lety 1945 až 1946 byla vyřazena a následně začátkem dubna 1946 odeslána do šrotu. Tato ponorka drží rekord v počtu hlídek za období druhé světové války (celkem šestnáct) a obdržela dvanáct záslužných hvězd. (TutanKrupan)
  • Ponorka použitá ve filmu byla spuštěna na vodu dne 15. března 1943, za války prodělala několik hlídek v Pacifickém oceánu, načež byla několikrát poškozena (následně opravena) a koncem své životní cesty zamířila do Pearl Harboru. Od té doby sloužila v záloze. Mezi lety 1962 a 1971 sloužila jako záložní tréningová ponorka a byla následně vyřazena. Koncem roku 1975 byla přeměněna na muzeum. V březnu roku 1982 byla ponorka – tedy jako muzeum – otevřena veřejnosti. V roce 2016 byla ponorka pro veřejnost uzavřena, odtažena do suchého doku a po necelých dvou měsících byla opět otevřena pro veřejnost. Je otevřená dodnes a pravidelně se u ní konají tradiční oslavy. (TutanKrupan)

Reklama

Reklama