Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce independentního pseudointelektualismu, který byl natočen s hvězdným obsazením jenom proto, že produkce již od počátku slyšela vzdálené cinkání cen a potlesk kritiky. Jeden z mnoha chladných kalkulů na téma "láska a porozumění" bohužel nenabízí nic než velmi laciné proklamace a ubohé zjednodušování. Příběh na prd. Dialogy na prd. Herci hrajou na prd a to rovnou dvojitej. No, nic. Hlavně, že se po tomhle filmu budeme zas všichni mít o fous víc rádi. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednoduše jsem ještě nepřišel na to, proč Sally Potter tenhle film natočila, případně co mi chtěla sdělit. Ať už je to problém na mé straně, nebo se něco zvrtlo ve filmové produkci, byl jsem (po vynikajícím Orlandovi) docela zklamaný. Obraz a hudba na úrovni, zato poněkud nesvůj jsem se cítil z hereckých projevů Johna Turturra a Johnnyho Deppa, na kterých byl zajímavý snad jen jejích absolutní kontrast (přehrávání/minimalismus). Dokud to neuvidím podruhé (a případně nezměním názor), nedoporučím. 40% ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

Překvapivý snímek, něco, co bych naprosto vůbec nečekala a fakt mě to mile překvapilo. Film je úplně jiný než ty, které znám. Najde se plno filmů, které jsou originální svým příběhem, další, které zaujmout, protože jsou tam použity zajímavé efekty nebo skvělé kamerové pasáže atd. Ale toto je něco naprosto jiného a dosud jsme se s ničím podobným nesetkala. A pokud přehlídnu toto zvláštní pojetí a zaměřím se na samotný příběh, tak nemám také slov, prostě nádherný dojemný příběh, který mě chytil za srdíčko. Jsou zde pasáže, které bych si představovala trošku jinak, které bych pozměnila, ale nejsem režisérka. Jsem pouze laik, který hodnotí podle dojmu, takže mnozí můžete moje hodnocení kritizovat, ale nemůžu si pomoci :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Každá válka je hrozná. Zvlášť když vás napadnou nacisti, jste židovka (Christina Ricci) nebo cikán (Johnny Depp) (ano cikán, tehdá to ještě nebyli Romové). Příběh malé holčičky, která se odkudsi z podkarpatské Rusi chce dostat do Ameriky, za svým otcem. Přes Anglii, Francii - v době kdy začíná druhá světová válka, to nemá jednoduché... Skvělý výkon (jako vždy) Johnnyho Depa, i Christiny - naopak se mi vůbec nelíbila Cate Blanchett (ale asi se ani líbit neměla :)) ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku mě tento film sebral. Od prvních tónů ústřední písně. Byla totiž má nejoblíbenější a vždy mám pocit, že se z toho rozřeseného tenoru i tklivých tónů zbortím v něco abstraktního a poddajného. Ještě nikdy jsem ji neslyšela ve filmu. Nevím, zda je to mým hudebním cítěním, ale jakmile do dramatu vložíte některé operní písně, určitě nešlápnete vedle. Tento film bych nazvala atmosferickým dramatem, u kterého se moc nenasmějete. Herci se mi líbili a Cate Blanchett jsem málem nepoznala díky jejímu hrubému ruskému přízvuku. Johnny Depp si střihl roli podobnou jako v Čokoládě a postava Johna Torturra mi nemohla nepřipomínat fantomovskou Carlottu :) *** 1/2 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 2. září 2000 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Cate Blanchett (Lola) získala za roli v tomto snímku cenu Board of Review 2000 a cenu z Florida Film Critics Circle 2000 v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo od 6. září 1999 do 25. listopadu téhož roku ve Francii a Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama