Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

1927. Mladá dívka odplouvá do Ameriky hledat svého otce. Náhodou se ale dostane na loď do Anglie a s novým jménem Suzie zůstává u jedné anglické rodiny. Po deseti letech je díky svému talentu přijata do pařížského uměleckého souboru a seznámí se s ambiciózní ruskou tanečnicí Lolou. Když přijdou do Paříže nacisti, Lola bez váhání kolaboruje, ale Suzie se připojí ke svému cikánskému příteli Césarovi. Situace je stále nebezpečnější. César přemlouvá Suzii, aby odjela za svým otcem, ale ona chce zůstat jen s ním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lidi táhla do Ameriky vidina lepšího života, však to známě z historie a z jiných filmů. Vždyť to nebyla žádná náhoda, že se ta malá holčička dostala na loď, která zrovna měla namířeno do Anglie. Christina Ricci nevypadala zrovna moc židovsky, ale rozhodně patří mezi poměrně dost výrazné herečky. Johnny Depp hrála cikána taky v Čokoládě. Nic mi nebránilo v tom, abych tenhle příběh ohodnotila tak vysokým hodnocením. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Působivé obrazy jsou nejsilnější stránkou tohoto filmu. A pak umění, příjemná klasická hudba, láska přesahující společenské konvence obvyklosti, zbabělé chování vypočítavosti lidských jedinců a etnické rozmanitosti, většinou zavrhovaných majoritní společností. Idealistické ve svém vykreslování národních různorodostí a ve svém dělení na ty dobré a správné a na ty s nečestným egocentrickým chováním. Židovská Ruska Suzie (Christina Ricci, jako malá Claudia Lander-Duke) ve své odysseovské cestě při hledání svého otce je zavedena nejprve v dětském věku do Anglie, aby se později přes Paříž dostala do vytoužené Ameriky a ke svému milovanému tatínkovi. Objevuje svět umění, svérázné společenství cikánského etnika, romantickou lásku, boj o holý život, zradu, i přátelství. Z dalších postav zaujmou ruská tanečnice Lola (Cate Blanchett), vynikající v umění ovládání mužů a stálostí kamarádství se Suzie i v těžkém čase, cikánský mladík Cesar (Johnny Depp), s artistickou schopností cirkusáka a pravá láska Suzie, italský operní zpěvák Dante Dominio (dobrý John Turturro), samolibý neurvalec upřímně přesvědčený o své výjimečnosti, Suzienin otec (Oleg Jankovskij), nalézající úspěch v Hollywoodu, Suzieniny angličtí pěstouni (Diana Hoddinott a Richard Albrecht), paní Goldstein (Miriam Karlin), židovská domácí v Paříži, či Felix Perlman (Harry Dean Stanton), vedoucí velkolepého představení. Působivé obrazy, utrpení, láska, boj o život, přátelství, a neustálé hledání. Života a jeho krás. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, kde opravdu něco hraje jen Blanchett. Ricci nemá co hrát nebo to hraje hrozně. Depp průměrný. Torturro se snaží, ale prostě přes veškeré ty jeho střelené role jsem mu to nebyl schopen uvěřit. Jinak film je celkově dost slabý, řekněme tak celkově o ničem. Navíc se celým filměm nese ublíženost židů. Opět. Takže s tím můžete jít do prdele. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Johnnyho Deppa to bude v každém případě znamenat jednu hvězdu navíc, protože je tady maxišmrncovní. Mně k vyššímu ohodnocení buď něco přečnívalo (zřejmě příliš operního zpěvu) na úkor většího vykreslení postav. A chyběla mně trochu větší uvěřitelnost (obzvlášť konec už byl moc překombinovaný), takže i přes výbornou atmosféru zůstávám na průměru. Je to strašná škoda, protože třeba ten začátek s malou Fegele byl nádherný. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukala kvůli J. Deppovi, který si měl zahrát větší roli, bylo tomu ale jinak - poprvé promluvil až cca v polovině filmu a byl viděn jen když se jako cikán proháněl na koni v divadle :) takže to mě velmi zklamalo a hvězda dolů zato + za trošku moc smyšlený konec - reálně by se to asi těžko stalo :) .. Jinak , vcelku dobrej příběh ale rozhodně bych uvedla žánr muzikál protože ze 100minut zpívali minimálně 60 ;D) a to skoro stále dokola tu samou písen..Cate Blanchett zahrála svou roli bud perfektně anebo úděsně, stále se nemohu rozhodnout. Původně jsem chtěla dát hvězdy 3 ale scénka s jízdou na kole, cikánskými scénkami, a pár dalších momentů mě utvrdili pro tu 4..I když musím uznat že jeden z těch slabších Deppových filmůů.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Johnny Depp požádal filmaře, aby mu do úst daly zlaté zuby. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 6. září 1999 do 25. listopadu téhož roku ve Francii a Anglii. (ČSFD)
  • Cate Blanchett (Lola) získala za roli v tomto snímku cenu Board of Review 2000 a cenu z Florida Film Critics Circle 2000 v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama