Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nudí vás obyčejný život? Věříte v mimozemšťany? Pak se staňte exekutorem! Mladý prodavač Otto (Emilio Estevez) opustí nudnou práci v supermarketu. Když se jednou fláká po ulicích, požádá jej neznámý muž jménem Bud (Harry Dean Stanton) o odvoz zaparkovaného auta, které údajně patří Budově manželce. Vzápětí se ukáže, že Bud s Ottovou pomocí auto legálně ukradl – je totiž exekutorem ve firmě Pomocná ruka. Ta zabavuje auta majitelům, kteří se opozdili se splátkami. Otto má zničehonic novou práci. Jako exekutor si přitom užije spoustu zábavy. Čím dražší auto, tím větší je exekutorova provize. Tím větší je však také zájem konkurenční firmy bratrů Rodriguezových. Zapněte si pásy: městem totiž právě projíždí nesplacený Chevrolet Malibu v hodnotě dvaceti tisíc dolarů. Za volantem je vědec, který utekl z vládní instituce, a v kufru mrtví mimozemšťané… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kult všech kultů? Jsem zděšen, ale zároveň to i chvílemi chápu. Looser Otto, jeho punk kamarádi a kamarádky, jeho repo spolupracovníci, milovnice konspirací o vládě a ufonech, televizí "vymaštění" rodiče, které ovládá jejich telereverend a neustále sraní na lidi. To vše má své (zvrácené a fádní) kouzlo. Celý příběh je absurdní, jako některé dialogy ("Víš, létající talíře a stroj času jsou to samé..." a to nemluvím o narážkách na americké symboly viz. John Wayne...). Vědec "unese" svou práci (=mrtvý ufon/atomový pohon/rentgenové zařízení) v kufru svého Chevy Malibu a dojede s ním, i přes menší problémy, až do "ottova města". CIA vypíše na starý Chevy Malibu odměnu 20 tisíc dolarů a všichni pankáči, repomani a Rodriguezové chtějí (vážně hodně teplé) auto najít. Závěr je už pouze zelená třešnička na dortu tohoto braku. Hodně mi to připomnělo Southland Tales... Další film, do kterého tvůrce naházel hromadu "nesmyslů", ale lidé si v tom našli mnohé:). Já jdu sehnat Dioretix: Věda o podstatě mysli... ať může moje cesta "loosera odsud až na okraj známé galaxie!" konečně začít."Let's go get sushi and not pay!" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neskutečný chaos s pár wtf scénami, který mě ale kupodivu dokázal do jisté míry bavit. Aspoň teda v první polovině. Ta druhá už tak dobře nešlape, spíš mě nudila a zklamal mě i konec, protože jsem celou dobu čekal, co z toho všeho vlastně vypadne a nakonec z toho moc nebylo. Nemám potřebu to vidět znova, bůhvíjak zajímavé mi to taky nepřišlo, ale jinak to docela šlo, pár scén mě dost pobavilo (ať už televizní pořad toho sektářského pseudopastora nebo některé ty scény exekucí aut) a ztracený čas to pro mě nebyl. Jen je strašná škoda, že Cox to nechal jen v tom chaosu a nepohrál si víc s dějem, protože by to bylo jenom dobře. Slabé 3* ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně velkej úlet ... a na amíky o to větší ... Film plnej bizardních, srandovních, "wtf" sekvencí. V podstatě bez pořádného děje, ale se skvělou atmosférou. Sledujeme příběh jednoho bývalého rebela, který se dostane mezi oficiální výkonnou složku "Repo mens", kteří zabavují auta lidem, kteří neplatí daně. Jenže do toho zde máme mimozemský auto, který po otevření zadního kufru spálí člověka tak, že z něj zbydou jen boty, plno groteskních postaviček, malých dějových linek, sprostou mluvu ... Nic tak úplně podobného jsem neviděl, je to fakt zvláštní film a asi ho hned tak někdo nevychytá, ale mne neuvěřitelně bavil ... Je to film, kde nevíte ani co za 5 min příjde a nemáte vůbec šanci to ohadnout!! Prostě takovej anarchystickej úlet ... Vůbec se nedivím, že to je v USA kult. Navíc to hodně připomíná tvorbu 70. let, nikoliv 80.tých ... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako milovníka popkultúry a 80.tych rokov, to podľa obsahu vyzeralo na dokonalý film. Byť punk však niekedy nestačí, niekedy je to naopak nevýhodou. Irónia funguje, dystopická spoločnosť tiež, to v čo vyvinula isté stereotypy, to je paráda. Škoda len, že ten film je tak chaotický, nevie v akom žánri sa chce realizovať a celková nevážnosť ma napokon trochu nudila. Priemer - nepriemer, za pozretie to stojí ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Tohle kultovní béčko má své chvilky. Když přehlédnu chaoticky nesmyslný příběh, vidím docela zajímavé postavičky, které mezi sebou vedou osobní války na všech úrovních. Ve své podstatě je tohle jeden z mála filmů, kde nenajdete kladnou postavu. Všichni se honí za vlastním úspěchem a dokáží jít až přes mrtvoly. Vtip je v tom, že ani smrt se zde nebere příliš vážně. Jedna z postav ze svého chování obviňuje společnost, přičemž se zdá, že se chová nemorálně jenom kvůli tomu, aby se odlišil od ostatních. Do jisté míry je v tomhle filmu ukryto víc, než to na první pohled vypadá. Na druhou stranu absence jakéhokoliv řádu dává tušit, že je to spíše celé dílem náhody. Dialogy mě bavily, nebyly nucené a vyumělkované, ale zbytek je slátanina prvního stupně. ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama