Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schyluje se k Občanské válce a problémem pevnosti Laramie jsou Siouxové. Pevnost je rozdělena mezi Sever a Jih a její obyvatelé musí projít územím Siouxů, kteří jsou připraveni k útoku.

Na sklonku občanské války je pevnost rozdělena na dva tábory podle politické příslušnosti jednotlivých osádek. John Dehner v roli virginského kapitána se přidává na stranu Konfederace jižanských států a přenechá své vedení kolegovi (Gregg Palmer). Virginská armáda nyní čelí útoku Siouxů, kteří požadují 50 tis. dolarů za podepsání mírové dohody. Oba politické tábory se spojí, aby čelili útoku Indiánů…Kvalitní snímek, který nabízí osvědčenou zábavu ve stylu western, potěší milovníky akčních scén i kouzelných scenérií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Krátky, vcelku akční western, s prostými dialogy nezdržující zbytečně děj, o vojácích z pevnosti kdesi na západě, jež rozdělí blížící se občanská válka, zanášející sváry do vlastních řad. Pokud však jde o potlačování rudokožců, táhnou všichni za jeden provaz. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Takhle slabý western jsem už dlouho neviděl. Nezajímavý příběh, nezajímavé postavy a vůbec všechno vypadá tak nějak narychlo spíchnuté. Hodnocení 1,5*. ()

Reklama

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Krátký western plný morálky a cti, přesně mířicích vojáků a falešných indiánů. Děj příjemně plyne, ale trochu to působí jak vlastenecká agitka, i když není vůbec naškodu si uvědomit, že pokud morálně selhávají "vůdci", jde společnost celá do kytek. Jen nechápu, kde distributor vzal ten nesmyslný název. Chápu, že ani slovo vzpoura by nebylo nejvhodnější, ale věznice? Na druhou stranu, když si přečtu obsah, kde se v první větě oznamuje, že se schyluje k občanské válce a ve třetí, že je to na konci, plus různé psaní velkých písmen, není se již čemu divit. Pro zvědavé, je to na začátku války a John Dehner hraje majora Bradnera, nikoliv kapitána. Taky tam nevystupuje žádná virginská armáda, ale jen propuštění vojáci konfederačních států míří do Texasu. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Oficiálny text distribútora je naozaj smiešny a zavádzajúci. Tento snímok radím k menej podareným westernom aj z dôvodu, že niektoré akčné scény sú viac ako len podpriemerné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Situacia v akejsi americkej prdeli - vidlakove pred zahajenim Obcianskej vojny 1861 -65. Nepriatelom nie je Konfederacia a Unia, ale cervenokozci, tuna konkretne Siouxovia. Uz som len cakal, ze kedy povedie utok na blede tvare ich hlavny nacelnik Plynaty byk  : 70 % ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama