Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený životopis se Robu Cohenovi opravdu povedl. Asi hodně povrchně pojatá látka je ale podána s citem a Jason Lee Scott s Lauren Holly jsou výborní, ačkoliv nehrají nijak na efekt. Jejich charisma a vztah tak nějak naivně pro diváka funguje. Samotný příběh prochází i skutečné situace z Leeho života, které nefanoušek zaslechl a o to je sledování atraktivnější. Po jeho zkončení nejen díky skvělému hudebnímu motivu tenhle film v paměti chvíli rozhodně zůstane. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle se Cohenovi do rukou dostat nemělo. Jeho režijní um nedokáže obstojně zpracovat scénář, který je takto odfláklý (nejzajímavější fakta ohledně B.L. tu buď vůbec nejsou, nebo jsou jen lehce nastřeleny), a už vůbec nedokáže pracovat s herci natolik, aby bylo byť jediné jejich gesto uvěřitelné. Akční scény byly směšné, dramatické scény naopak nudné. Tohle jako pomník pro Bruce Lee určitě neposlouží. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vynikající pocta velkému člověku, jakým Bruce Lee bezesporu byl. Scénář je sice jednoduchý stejně jako skutečné Bruceovy filmy, ale to v tomto případě vůbec nevadí. Tvůrcům se podařilo brilantně zachytit nejdůležitější momenty z jeho skutečného života a převést je na filmové plátno a přitom to vůbec nepůsobí jako kýč. Výborné životopisné drama, jenž je navíc odlehčeno spoustou kvalitně natočených bojových scén a občas i několika humornými sekvencemi. Herecky taktéž perfektní - hlavně Jason Scott Lee si zaslouží opravdovou poklonu. Způsob jakým se doslova převtělil do legendárního mistra je naprosto fascinující. Nejlepší film Roba Cohena a nejlepší film jaký jsem o Bruce Lee viděl. Ti, kteří o něm a o bojovém umění nic nevědí možná tolik nadšeni nebudou, ale já musím dát z nostalgie za pět!!!! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že moja vzdialenosť od bojových umení je porovnateľná so vzdialenosťou Číny od Slovenska. Videl som aj nejaké dokumenty zo života Bruce Leea a mohol som tak porovnať tie charakteristické výrazy v tvári i neobyčajnú mrštnosť pri súbojoch. Nemám prečo meniť hodnotenie, aj keď som sa musel pri sledovaní ľahko pousmiať nad viacerými naivnými sekvenciami. Ale pred nadšencov kung fu je tento film povinnosťou. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobře zpracovaná biografie legendy Kung-Fu. Film se nijak křečovitě nedrží historických faktů a mnoho věcí je přibarveno, ale základní dějová linie odpovídá skutečnému životu Bruce Leeho. Co mě skutečně uchvátilo jsou kvalitní bojové scény, za které by se ve filmu nemusel stydět ani sám mistr. Film je navíc okořeněn o mysteriozní linku, kdy Bruceho stíhají jeho vlastní stíny a rodové prokletí, které se mu nakonec stává osudným. Ano, takto má vypadat kvalitní životopisný snímek. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Taška, do které si Linda (Lauren Holly) ve 48. minutě dává své věci, mění svou polohu. (Duoscop)
  • Při natáčení tohoto filmu byla přítomná žena Bruce Leeho Linda, aby se do filmu nedostalo nic, co by mohlo poškodit jméno mrtvé legendy... (matestlust)

Reklama

Reklama