Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Royal Tenenbaum a jeho žena Etheline žijí se svými dvěma syny a adoptivní dcerou ve velkém domě na Manhattanu a zdá se, že rodině vůbec nic nechybí. Ovšem jen do té chvíle, kdy Royal, velký milovník žen a života, rodinu opustí. To se stalo před dvaadvaceti lety. Teď je Royal bez peněz, a tak si vymyslí smrtelnou nemoc a apeluje na soucit svých bližních. Horší okamžik si ale pro svůj návrat vybrat nemohl. Etheline právě dostala seriózní nabídku k sňatku a již dospělé děti mají dost starostí samy se sebou... Proslulý filmový solitér Wes Anderson rozdělil děj filmu do jednotlivých kapitol, mapujících etapy života Tenenbaumových. Jde mu nejen o Royalovo pozdní prozření, ale i o reakci ostatních členů rodiny, protože návrat nezdárného otce vyvolává léta zasuté vzpomínky a traumata. Příběh nabitý břitkými dialogy a melancholickým humorem umocňují výrazná výtvarná stránka filmu a výborné herecké výkony. Ostatně Gene Hackman si za své ztvárnění svérázné hlavy rodiny odnesl prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Diskuze

kilika

kilika (hodnocení, recenze)

Jeden z najúžasnejších filmov... pre mňa a pár ďalších :). A po čítaní recenzií a príspevkov chápem, prečo si s tak málo ľuďmi rozumiem :D

Humor nie je len v tom, čo kto povie, ale aj v tom, kto ako mlčí ... Poetika slova a obrazu, kompozícia scén, kostimy a kulisy, to všetko do detailu premyslené.

Film je na prvé zhliadnutie nepochopiteľný. Treba vidieť aspoň trikrát a s každým zhliadnutim mu rozumiete viac.

palox

palox (hodnocení, recenze)

zvladol som 15 minut. nudna sracka. dat za to peniaze, naserem sa.

Snorlax

Snorlax (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Je mi tě líto, pokud si takhle trapně musíš sám před sebou obhajovat, že je v pořádku, že jsi ten film nepochopil. Tohle o tobě hodně vypovídá, bohužel to není nic lichotivého.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Snorlax

To, co se v tom filmu vyskytuje, není definice humoru. Jenom intoši si myslí, že jo, mastí si svoje ega a povadlé luliny a ani neví, jak jsou tím strašně směšní.

na příspěvěk reagoval Snorlax

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Snorlax

Ale v tom filmu není humor. To je ten zásadní problém. V takových Babovřeskách je milion trapných a nevtipných vtipů, ale tam aspon vidíš, kdy ten vtip má být. Tady není nic. Je to takový ten syndrom intoušů, jak tvůrce udělá nějakou běžnou věc a myslí si, že je to vtipné. Zrovna k  tomu filmu chystám koment, kde tu podstatu problému vystihnu.

na příspěvěk reagoval Snorlax

droop

droop (hodnocení, recenze)

Úplně souhlasím s golfistou, o černé komedii natočené amíky. Ale Gwyneth je tam skvělá.

burina

burina (hodnocení, recenze)

príspevok trošku mimo, ale musím to niekde napísať- soundtrack k filmu je BOŽSKÝ!!!

Callas

Callas (hodnocení, recenze)

Santek: No můžeš se na to dívat i takhle... Ale rozhodně jsem neměl v úmyslu označit lidi, kterým se tento filmek nelíbí, za mamlasy. Spíš jsem naznačoval, že se dokážu lépe ztotožnit s méně masovou záležitostí.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Callas:  No spíš ti přijde, že ty si ten pravý fajnšmejkr a ostatní jsou mamlasi.  To dobře znám .-)

Callas

Callas (hodnocení, recenze)

To teda nejste ;) Každopádně za sebe musím přiznat, že mě mnohdy i potěší, když se mi OPRAVDU líbí něco "veřejností" ne úplně uznávaného. Přijde mi, že si pak například takový film můžu zamilovat mnohem víc.

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

Nin: To máš těžké... Taky si myslím, že se jedná o špičkový film. Holt mysli si o hovnu a drž hubu, jak se říká. Hlavně, že se líbí mě a tobě. Ostatně, myslím, že zas až tak osamoceni nejsme.

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Úžasnej film, vidím to tak na 90%... Docela nechápu, že se tolika lidem tady nelíbí..

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Wes Anderson a superhvězdná parta

Wes Anderson a superhvězdná parta

30.12.2012

Letošním Až vyjde měsíc přesvědčil nejen oddané fanoušky svého jedinečného stylu a navíc si připsal svůj druhý nejúspěšnější film po Takové zvláštní rodince. Není divu, že jeho novinka nazvaná The… (více)

Reklama

Reklama