Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ona vyfikundejšn, u níž si nebudete jisti, co že jako s ní. Prazvláštní počin, balancující na řadě hran - mezi parodií a romantikou, rainmanoidním vyzdvižením kvalit mentolek a pamfletem, majícím ujistit zastánce spartánské výchovy o výhodách té správně vysoké skály, určené pro porouchané, mezi nadhledem a definitivním podhledem...Dost záleží na stavu vaší mysli ve chvíli, kdy si Napoleonka připustíte k tělu. No já se zrovna kvalitně odčervil, zažehlil lžičkou ten nejotravnější hemoroid a den předem se postil, takže mě nic nerozptylovalo od sledování patálií skupiny jedinců, jež by u nás aspirovala na role v jedné z řady všemožných reality show. Rozšířené zornice, povykroucená kebule a občasný hihot mi byly odměnou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Představte si prdel světa ve které jsou i ti nejvíc oblíbení a nejúspěšnější předem odsouzení k tomu být nickou bez budoucnosti...A teď si představte toho největšího outsidera z téhle prdele....a jeho kámoše a příbuzné,kteří jsou stejně beznadějní jako on...A teď zkuste sledovat jejich malá bezvýznamná výtězství a jejich neméně bezvýznamné prohry...Že je to smutný,skličující příběh o ničem?Že máte celou dobu pocit jako by jste se smáli postiženému?.....Jen klid -Napoleon je sice pomalejší a žije ve svém podivném vnitřním světě ale je to opravdový srdcař -nenechá vás v tom a dá do toho všechno. :) ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Abych citovala Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." A na vážnější notu: V blízké historii si nepamatuji, že bych se u filmu chechtala tak, až mi začnou téct slzy, a během půl minuty - PŮL MINUTY! - by se z toho staly slzy opravdového dojetí. Inu, tady se to stalo, když strýček Rico hodí po Napoleonovi na kole stejk a pak začne vyprávět o tom, jak mohl celý jeho život být jiný. Během dalšího sledování jsem dospěla k názoru, že tento film není komedie, ale jakási apologie všeho nezařaditelného, což mě samozřejmě hluboce zasáhlo do srdíčka. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Napoleon Dynamit je děsivý v tom, jak oživuje vzpomínky, na které jsme chtěli dávno zapomenout. S hrůzou v očích jsem přihlížel tomu, když tvůrci začali ze šatníku tahat strašáky jako: zablácené buffy, zapravené kalhoty vytažené vysoko nad pupek, růžové ledvinky nebo neoholené chmýří pod nosem. Hádám, že součástí této revitalizace mělo být i použití hudby Cindy Lauper a Alphaville; na mě ovšem jejich skladby působí velice příjemně a dokonce jsem si i zavzpomínal na časy, kdy jsem nadšeně navštěvoval koncerty této německé popové kapely. Když potom začal hlavní hrdina tančit svou neohrabanou verzi breakdance, jako bych viděl sám sebe kterak to roztáčím na parketu - a dost jsem se při tom pomyšlení zastyděl. Píšu to proto, abych vás varoval, pokud vás dané představy neděsí, směle se do Napoleona pusťte. Pobavíte se a zasmějete. Sem tam. Já jsem rád, že jsou ty časy pryč. P.S. Pokud nemáte dost, můžete zkusit Adventures of Power. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu zvláštní. Jediné slovo, které mě ve spojení s ním napadá je "podivnost". Nedá se říct, že bych se válel smíchy, ale ani jsem se nenudil. Rozhodně se nejdná o prvoplánovanou řachandu na účet retardovaných. Nejsou tu fekánlí vtipy a hlavní hrdina neslintá ani nezvrací... přesto je humor film poměrně perverzní, možná "lynchovsky" zvrhlý. Nevím. Celý film jsem byl na pochybách co si o tom myslet, až závěrečné Napoleonovo taneční vystoupení mě přesvědčilo o tom, že hrdina není retardovaný, jen hodně divný, a já jsem asi taky divný, protože se mi to docela líbilo. Asi docela dost. Takže, ač to může znít rouhačsky, kdo má rád hodně ulítlé filmy od Davida Lynche, doporučuji jeho pozornosti Napoleon Dynamite. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Scéna z konce filmu, ve které Napoleon (Jon Heder) tančí před spolužáky, byla v začátcích serveru youtube.com mezi prvními, které se povedlo dosáhnout 1 milionu zhlédnutí, a dlouho se držela mezi nejsledovanějšími videi. Původní video však bylo smazáno kvůli porušování autorských práv. (BluT)
  • Jon Heder nakreslil všechny obrázky ve filmu kromě jednorožce. (Tygrys)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama