Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Zátoka

Zátoka (2009)

Žijeme v době, ve které se pokládáme za to nejdokonalejší, co se na této planetě nachází. Naše společnost technologicky vzkvétá. Jsme schopni se přepravit z jednoho konce světa na druhý v řádu hodin. Žijeme v ekologickém světě, který je šetrný k přírodě, stará se o ni a všichni se tím pádem mají dobře, ale bobře, kdyby to tak byla pravda! Nejen, že jedinou planetu, na které žijeme, pustošíme den ode dne víc, do ovzduší vypouštíme nedýchatelné plyny a do vody toxické látky, dokonce ještě provádíme takové hnusy, jako je vraždění velryb, delfínů a dalších tvorů. A to ani nemluvíme o vraždění za účelem potravy, ale za účelem peněz. A jelikož zde všude peníze jsou, dostává se těmto "rybářům" podpory vlád a různých organizací. Jen jednou, až tu nebudeme mít NIC, si uvědomíme, že peníze, což bude to jediné co budeme mít, nám jídlo, pitnou vodu a vzduch nezaručí. Co budete dělat pak?! Vynikající dokument.

Monty Python a Svatý Grál

Monty Python a Svatý Grál (1975)

Naprosto brutální počin od pánů Pythonů, jeden z mých nejoblíbenějších, černý rytíř, rytíři co říkají Ni! Je zde plná sbírka gagů a naprosto šílených vtipů, scének, záhad a chytlavých písní. Vlastníci DVD si ještě mohou užít vynikající bonusy. Třeba lekci toho jak správně bouchat kokosy o sebe, aby vydávaly ten správný zvuk, či si můžete dokola a dokola pouštět písničku o Kamelotu v lego verzi. None shall pass!!!

REC

REC (2007)

Přesně takhle by měl vypadat horor. Délka je naprosto vyhovující a nedovoluje, aby do děje zasahovaly naprosto zbytečné příběhy a spekulace o tom, co se na místě děje a kdo za to může. Všude panuje všeobecný chaos a napětí od začátku do konce pěkně graduje a graduje. A ten konec!

Napoleon Dynamit

Napoleon Dynamit (2004)

Jednoho dne jsem pustil televizi ve které zrovna běžel Napoleon Dynamit. Koukal sem minutu, dvě, pět, půl hodiny, koukal jsem celý film. Zprvu jsem nevěděl co si mám o filmu myslet, byl sem zmaten a tak nějak tápal, co z toho vyleze. Výsledkem bylo to, že mě Napoleon Dynamit nepustil a nebyla vteřina, kdy bych z filmu spustil oko, stejný proces se kupodivu opakuje během každého dalšího shlédnutí tohoto skvělého snímku a marně čekám na den kdy mě začne nudit. Musíte ho buď milovat, nebo nenávidět. Vote for Pedro!

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Neexistuje film který bych viděl vícekrát než Pulp Fiction a i přesto ho mohu vidět znovu a znovu. Hluboce se klaním mistru Tarantinovi. Vynikající hudba, vynikající herci, vynikající příběh, víc snad už ani není třeba psát. Edit: Každý správný fanoušek by měl vidět alespoň jednou s doprovodným komentářem, který film rozšiřuje neuvěřitelným způsobem a dělá z něj velice komplexní dílo.

Scott Pilgrim proti zbytku světa

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)

Člověk, kterému říká něco 8-bit, Atari, komiksový svět či je/byl náruživým hráčem her, film určitě docení. I jedinci provozující umění zvané hudba, by mohli být zaujati svyžnými "rify" a energií, která přímo sálá od kapely Sex-Bob-Omb. Pulz každého správného GEEKa by se měl zcela drasticky zvýšit až ke kritickým hodnotám. U mě pro rok 2010 největší překvapení a absolutní jednička.

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

" What we´ve got here, is failure to comunicate. Some men, you just can´t reach." Paul Newman v jedné ze svých nejlepších rolí. Není většího pohodáře a frajera, než Luka. Během filmu vám postava přiroste k tělu a na konci by určitě každý chtěl být alespoň trochu jako Luke (ačkoliv 50 vajec dnes možná vynechám). Z vězeňského prostředí je to pro mě špička, konkurovat dokáže snad jen Shawshank.

Mrtvý muž

Mrtvý muž (1995)

Naprosto neuvěřitelný zážitek. To je opravdu western jak ho neznáme. Líbilo se mi hlavně to, s jakým klidem celý film probíhal, při vypjatých scénách přišla do pozadí skvělá kytara, která bravurně vystřídala zmatené přeskakování kamery z místa na místo, jak to bývá u akčních "trháků". Kytara v pozadí si mě hned získala a černobílá kamera na zážitku ještě přidala.

Vyšší princip

Vyšší princip (1960)

....... Není co napsat. Není co dodat. Pro mě nejlepší český/slovenský snímek.