Reklama

Reklama

Monty Python a Svatý Grál

  • Velká Británie Monty Python and the Holy Grail (více)
Trailer 2

Kultovní komedie Monty Python a Svatý Grál svérázně adaptuje legendu o králi Artušovi (Graham Chapman), který se vydává se svým věrným sluhou (Terry Gilliam) a rytíři kulatého stolu (John Cleese, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin) na neohroženou výpravu za nalezením svatého grálu. (Pannonia Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (660)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pythonovský humor mi naprosto vyhovuje svou střeštěností a nepředvídatelností. Ti chlapi prostě na plátno plácli jakoukoliv pitominu co je napadla a výsledek budí respekt. Rytíři, kteří říkají "Ni" jsou opravdu hrůzostrašní :) Stejně jako se v tomto filmu člověk dozví že existují dva druhy vlaštovek. 100% ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější pajtnovslý film. Jednak je tu Gilliamova animace ve vrcholné formě a dle mého také největší koncentrace vtipů (ano, sice jsem regulérně nebrečela smíchy jako u Briana, ale zato nemá žádné slabé scény). Ať už se jedná o africké vlaštovky nesoucí na šůře v zobácích kokosové ořechy, vulgární Francouze, obléhání hradu pomocí dřevěného králíka, černého rytíře, tlupu mladých jeptišek, rytíře říkající ni, krvelačného králíka,... mohla bych pokračovat hodiny. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Kongeniální záležitost, která ovšem funguje spíše jako série jednotlivých skečů než jako film. Je na něm hodně vidět, že nejen ty absentující koně, ale i spousta dalších věcí je znouzectnost. Ne, že by to nebylo špatné, koneckonců to jsou takříkajíc fóry navíc, ale i tak je to trochu škoda. Při větším rozpočtu a tudíž i velkolepější výpravě by celek patrně působil méně rozdrobeně a daleko filmověji... Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: Marigold, kinej, Eddard ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět. Opět jsem se snažil najít si cestu k Montypythonskému humoru a opět to nevyšlo. Já ty vtipy sice chápu, vím na co naráží, vím proč mají být vtipné, ale prostě mi v drtivé většině případů vtipné nepřijdou. Jasně, párkrát jsem se zasmál, ale v takhle bezdějovém filmu, který je vlastně jenom sledem "vtipných" scének, bych se pro vyšší hodnocení musel smát pořád. Další šanci už Pythonům asi nedám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to je takové příjemně hravé a absurdní, ale třeba jízda na "koních" a kokosové ořechy se brzy zprotiví, a rozpadem na jednotlivá "dobrodružství" jednotlivých rytířů tomu začne docházet dech. Vtipy a situace se opakují, jen v jiných gardech. Naprosto nejpitomější je scéna těch příprav svatby, zcela bez jakékoliv pointy. Most smrti a vražedný králík pobaví, ale je to už pozdě a málo. A konec... ono to konec nemá, přitom jsem doufal, že Frantíci na prdel nakonec dostanou. Jako, pobaví to, ale dívat se znovu na to asi jen tak nebudu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (45)

  • Mnoho komparsistů ve filmu jsou ve skutečnosti kulisáci a technici. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Cage a hladový králík

Cage a hladový králík

27.11.2009

S králíky nejsou žerty. Víme to už od dob Meet the Feebles či Monty Python a Svatý Grál. Film Rogera Donaldsona sice nese téměř disneyovský název The Hungry Rabbit Jumps, ale ve skutečnosti půjde o… (více)

Python na operačním sále

Python na operačním sále

23.10.2006

Terrymu Jonesovi, absolventovi St. Edmund Hall College na Oxford University (obor středověká literatura) a jednomu z členů legendárního seskupení Monty Python a Svatý grál, která se konala minulý… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama