Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

Oskar 

všechny recenze uživatele

A teď něco úplně jiného: Muž, který hypnotizuje cihly, vtip, který je tak směšný, že je použit k válečným účelům, tanec rybích políčků, soutěž o Vola Vyšších Vrstev, sebeobrana pomocí ovoce, ministerstvo švihlé chůze, muž, který chce jako první přeskočit kanál LaManche, Bodlinatý Norman, vysoká škola pro obecní blázny, hra Julius Caesar zahraná pomocí signálních lamp a všudypřítomné šestnáctitunové závaží, které padá na aktéry ve chvílích, kdy to vůbec nečekají. Ostatně, španělskou inkvizici nikdy nikdo nečeká... 100 % ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Samotnému je mi to líto, nemohu však sloužit. Britský humor ano. Britské sitcomy ano. Život Briana ano. Létající cirkus ne... Věřím, že si chlapci užívali každou vteřinu natáčení. Kéž by se to samé dalo říci i o vteřinách mých při sledování seriálu. Vtipných skečů výrazná menšina, zbylé skeče z půli trapné a z půli "střelený nápad, ale ne vtipný". Animované prostřihy téměř zásadně nudné, stejně jako vousáč se svým "It´s", který byl vtipný možná v prvním díle... 60% (1. série - 60%) ()

Reklama

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Tihle chlapíci dokázali zhmotnit anglický humor před kamerou. Jejich skeče plné satiry, absurdit a často postrádající jakoukoli logiku, jsou už klasikou... Dnes člověk jen kroutí hlavou, co vše těmhle chytrým chlapíkům BBC dovolila vysílat! Někdo je miluje, někdo nenávidí. Každopádně, pokud nemilujete Pythony, nebudeme si asi rozumět :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dennis Moore.., Dennis Moore.., dumb, dumb, dumb.. Na jedné straně trochu nudné animace Gilliama a občas skeče, při kterých jste bez znalosti souvislostí prostě mimo. Druhá miska vah plná humoru, co se nezastaví před ničím, však zcela převažuje. John Cleese je démon a Terry Jones je úchylný Dirty Vicar. Zajímalo by mě, pod vlivem jaké návykové látky ti hoši tvořili.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu 3 díly, přičemž jsem se zasmál snad jen lehce u prvního. Před zhlédnutím jsem dával seriálu obrovské šance, že bych se snd jednou mohl stát pravidelným divákem, protože mě silně navnadil film Život Briana. Troufám si říct, že tomuto humoru, kterým se tato skupinka britských umělců prezentuje, lehce odzvonilo. Odpad dát nemohu už jen z úcty k tvůrcům. Můj šálek kávy to však rozhodně není. Raději jejich filmy než tento seriál. * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Ve skeči s teorií o brontosaurech se objevil obraz dinosaura od českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. (D.Moore)
  • Seriál se umístil na pátém místě v žebříčku "Top 25 kultovních TV pořadů všech dob" amerického časopisu TV Guide. (don corleone)
  • Další názvy seriálu, o kterých se uvažovalo, byly: "Gwen Dibley's Flying Circus", "Owl-Stretching Time", "Bun, Whackett, Buzzard, Stubble and Boot" a "A Toad Elevating Moment“. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama