Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 926)

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi jsem poslední, kdo právě viděl Pulp Fiction a je to můj třetí Tarantinovský snímek. Takže ho moc neznám a jeho rukopis bude pro mě zřejmě tvrdý oříšek i do budoucna. Herecky vynikající a kdyby to nebylo tak šíleně přepálené.....tak možná.....takhle slabá čtyřka. Filmová výzva 2016 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Drsná gangsterská komédia "Pulp Fiction: Historky z podsvetia" z roku 1994 sa stala dnes už kultovým dielom. Obsahuje štyri nezávislé dejové línie, ktoré nie sú chronologicky usporiadané, a až na konci filmu sa odhalí súvis mezi nimi. Geniálna kreatívna myšlienka, ktorú sa snažilo od vtedy okopírovať, s väčším či menším úspechom, viacero tvorcov. "Pulp Fiction" však o svoj post filomovej legendy určite tak skoro nepríde. Okrem progresívneho, originálneho filmového postupu je tento snímok aj prehliadkov dokonalých hereckých výkonov. Je obdivuhodné, čo dokáže režisér Quentin Tarantino vydolovať z hercov, s ktorými sa rozhodne spolupracovať. ***** ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jednou se mě zdálo toto. Byl jsem v obřadní síni na sobě slavnostní hadry přede mnou Quentin Tarantino s dvěma prstýnky, za mnou John Travolta a Samuel L. Jackson. Kouknul jsem se vedle sebe a tam bylo položený na stojato DVD s dlouhým bílým závojem, které neslo název Pulp Fiction. Najednou začal Quentin Tarantino mluvit :"Enšpígle, slibujete, že budete film Pulp Fiction milovat v dobrém i zlém do konce svého života?" a já řekl "ANO". Pak jsem se vzbudil a zjistil jsem, že to byl jen nádhernej sen. Svůj "snový" slib však dodržím - slibuji. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jdu takhle jednou domů. Těžkej den ve škole a hlad fakt velkej; ideální čas na hamburgery, základ každýho vydatnýho oběda. Big Kahuna Burger jsem zrovna nenašel. Slyšel jsem že tam maj moc dobrý hamburgery, ale sám jsem si ještě nedal. Volba tak padla na Mc Donald. Nejdřív jdu do umývárny si napudrovat nos. Pak přijdu k pokladně a řeknu: "Garçon! Dám si čtvrtlibrák se sejrem". Slečna na mě vypulí tu svojí vepřovou hlavu a prohodí: "Cože?" Já si uvědomím, že tady je vlastně metrickej systém a ona ví kulový, co je čtvrtlibrák, tak žádám Royale sýr, ale stylově anglicky. Dostanu tedy cheesburger. Bystře reaguji "Já nechtěl cheesburger", "gumo", pomyslím si. "Cože" se ona zeptá. Po otázce, z které je země a následné odpovědi jsem si pak vlastně uvědomil, že se v Cože mluví česky. "Chci Mc Royal, pekelně krvavej". "Dobře, dáte si ještě kávu?". Řekl jsem si, že bych to mohl spláchnout nějakým chutným nápojem. "Sprite". "Sprite? Fajn." "A ještě koktejl za pět". "Tady nebo s sebou?" "Můžu si to tady vpálit?" na to já. "Burger si můžeš dát tady, starouši". Jdu ke stolu, rozbalím obal, zakousnu se.....iiiiiiiihhhhhmmmmm to je mooc dobrej burger :-) PULP FICTION, film který nemá konkurenci! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Těžko říct něco, co už neřeklo sto lidí přede mnou a líp. Snad jen tolik, že hlášky z málokterého snímku se zaryjí tak hluboko, že je člověk používá ještě roky poté. Výběr z mého Top 10 : "A jak teda říkají čtvrtlibráku se sejrem?" "Jsem připravená, uděláme to teď hned a tady." "Zed je mrtvej, lásko, je mrtvej." "Kdybys měla bříško, dal bych ti do něj pěstí." "Viděls na tomhle baráku nápis - Sklad mrtvejch negrů?" "Já za to nemůžu, najels na ňákej hrbol nebo co..." "Zmizíš nebo tě zmizím já." Existuje nějaký jiný film, kde diváka u resuscitace člověka, který se předávkoval drogami, nebo u zastřelení nevinné oběti bolí břicho od smíchu dva dny? A existuje kromě Tarantina někdo, kdo dokáže z neskrývaně brakového materiálu, s minimem prostředků a herci v té době prakticky neznámými nebo považovanými za odepsané, vytvořit kult? ()

Galerie (247)

Zajímavosti (331)

  • Trofej z taneční soutěže v twistu pořádané v Mazaném králíčkovi Vincent (John Travolta) a Mia (Uma Thurman) nevyhráli, ale ukradli. Ve filmu se o tom nenápadně zmíní. (Indy_Brabino)
  • Quentin Tarantino je milovníkem stolních her. Dvě jím takto ironicky pojmenované hry "The Game of Life", v překladu "Hra o život", a "Operation", tedy "Operace", je možné vidět ve scéně, kdy se Vincent (John Travolta) a Lance (Eric Stoltz) chystají vrazit Mie (Uma Thurman) adrenalinovou injekci do hrudi. (cihlenka)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama