Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní černohumorný thriller. Jeden z nespletitějších a nejatraktivnějších scénářů v tomhle žánru vůbec. Nejen že ústřední trojice je zábavná sama o sobě, potěší i vynikající hlášky a nepředvídatelné zvraty objevující se každých 5 minut, divák je doslova šokován a fascinován scénaristickými perlami, které režisér tasí a já film spolkl i s navijákem. Paráda pro tyhle filmy mám slabost. 90% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní thriller u kterého se válíte smíchy. Rozjezd je sice trochu slabší ovšem o to silnější je pak střední pasáž filmu a také naprosto výborné vyvrcholení. Když k tomu přidáme výborný soundtrack a solidní herecké výkony, především od Pegga, máme z toho velice příjemnou odpočinkovou podívanou... ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Tak to byl teda krutý nářez, černočerná komedie. Samozřejmě jako v jiných černých komediích "mrtvola sem, mrtvola tam", ale vtipy a gagy byly vystřídané geniálními záběry. Střih přes osu vůbec nerval oči, naopak přiblížil neklidnost postav divákovi. Šikmé nadhledy a jiné "podivné" záběry, které divák jen tak nevidí, skutečně utvořily skvělý celek a spolu s hudbou, geniálními hereckými výkony, výpravou a scénářem se zrodilo Dílo. Bohužel některé věci se daly předpokládat, že se stanou, ale tak to u černých komedií bývá. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie tá pravá, kráľovsky delikátna nádielka čierneho humoru, ktorá prišla po dlhom čase a od hereckého spojenia, od ktorého by to ešte nedávno čakal len málokto. Elegantnosť morbídnej zábavy na najvyššom stupni, akurát škoda, že príbeh nemohol svojimi nápadmi a dejovosťou naplniť plnú minutáž a tak sa trošku preťahoval. Ale mimo toho, maximálna spokojnosť, ku ktorej dopomohol aj ten správny výber našlapanej, šťavnatej hudby a scenár tak neskutočne náhodovo vtipne domotaný, až to bolo uveriteľné. 85%! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pozor na (nezletilé) zákusky. Vypadají tak lákavě a „nevinně“, ale jakmile (je) jednou okusíte, není cesty zpět. Žánrový mišmaš, který překvapivě (to jak scénáristicky, tak herecky) drží poměrně pohromadě, přičemž ani v samotném závěru se nesesype jako domeček z karet. Byť pravda, je to o pověstný fous.....Helenky Fibingerové. 73% S dovětkem, pro příště bych poprosil (notně)„přičernit“ a neměl bych výraznějších námitek. Na druhou stranu, zaplaťpámbu resp. Jean-Baptiste Andrea (i) za tuhle „light“ verzi. P.S. pevně věřím (doufám), že stávající papež Benedikt XVI. resp. J. Ratzinger odstupuje (dobrovolně) pouze a jenom kvůli chatrnému podlomenému zdraví a nikoliv vatikánskému předplatnému osvětovného oběžníku „víra (v) lolitky“.... P.P.S. chudák N. McElhone. Ta holka má smůlu na „trouble men“. Nebo je to trochu jinak, tj., je sama přitahuje resp. je jimi přitahována...? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama