Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzský zlodějský gang vedený zkušeným Danielem Forayem (Gérard Depardieu) zpacká svou poslední krádež. Aby si vylepšili pověst, odlétají na pokyn svého bosse do Chicaga. Čeká je nebezpečný kousek: vyloupit dům vlivného obchodníka. Omylem ale vykradou dům samotného šéfa chicagského podsvětí Franka Zammetiho (Harvey Keitel). Do riskantní hry se navíc připlete i vlivný pouliční gang, jehož vůdce si proti sobě Francouzi také popudili - a poslední slovo ještě neřekli ani proslulí strážci americké spravedlnosti: FBI a chicagská policie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Relativně zábavná blbina, která se inspirovala Ritchieho gangsterkami, ale rozhodně jim co do kvality nekonkuruje. Keitel je tradičně dobrý, ale překvapil mě Depardieu, přišel mi poměrně nevýraznej, hlavně kolem střední části filmu, kde jen sem tam utrousí nějaké citoslovce a poulí oči, až ke konci filmu začne vyvíjet nějakou plánovanou aktivitu, to bylo zvláštní. Celkově se to dá, ale nečekejte nic extra. ()

Choucas 

všechny recenze uživatele

Bohužel mne nejvíce pobavily nepovedené scény v titulcích, zřejmně si to mělo hrát na nějakou tarantinovku nebo něco od Guye Ritchieho. Což sem nečekal, a nedočkal sem se. Jenže já se nedočkal ani toho, čeho jsem se dočkat, chtěl, místo skvělé francouzské komedie se mi dostalo neslané, nemastné podívané, velmi utahané a nezábavné. Dlouho sem nehodnotil tak špatně, ale obávám se že teď se neubráním. Slabé 2 hvězdy! ()

Reklama

MGG8 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto filmu som celkom na rozpakoch. Na odporúčanie som si ho zaobstaral a tešil som sa na neho. No neviem, nedokážem ho zaradiť ani medzi komédie, drámy, trilery .... Mám z neho celkom zmiešané pocity. Dej mal celkom spád, herecké obsadenie obstojné, ale samotné výkony okrem Harveyho Keitla nič moc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdo mi neřekl, že vás přijede tolik............ Scéna okolo 16 minuty je Boží. Šestice francouzských gurmánů si chce v Chikágském baru objednat víno. Víno není mám jen Coca-colu, Sprite a zázvorové Pivo. A nesmí se tu kouřit. Film, respektive příběh je založen na delších či kratších situačních komediálních momentkách a zakončeném nějakou vtipnou hláškou. Vše to spojuje veselá hudba. CITÁT - Dám si vás k obědu, žabožrouti........... Chyba se vloudí při názvu ulic. Kdo mohl tušit, že stejné jméno ulice je jak na Road tak na Street. A už to jede. Celkem jsem se bavil, ikdyž některé scény jsou moc jednoduché a některé nedodělané, někdy to vyzní až moc dětsky nebo naivně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Komediální gangsterka je jeden z žánrů, který prakticky nejde pokazit. Protože kdo z nás nerad fandí zlodějíčkům, že? Jenže tahle toho zrovna moc nenabízí. Parta svérázných Francouzů bere Chicago útokem a na závěr se dočká zasloužené pomsty a samozřejmě odměny. Nemůžu pochválit ani oba velmi známé herce. 50% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama