Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elegantní, vkusně oblečený a zdvořilý hrdina beze jména (DANIEL CRAIG) je dokonalý profesionál. Při svých obchodech s kokainem a extází vydělal nejvíce na tom, že se snažil chovat nenápadně a mít po celou dobu čisté ruce. Nyní se rozhodl s obchody skoncovat, opustit svět zločinu, drog a násilí a zařídit si s pomocí peněz, které se mu podařilo nashromáždit, klidný a spokojený život. Ještě předtím jej však čekají dvě drobné služby pro jeho bosse Jimmyho Pricea (KENNETH CRANHAM): musí najít ztracenou, drogově závislou dceru mocného zločince Eddieho Templea (MICHAEL GAMBON) a dojednat prodej obří zásilky extáze s nekontrolovatelným nýmandem (JAMIE FOREMAN), který si hraje na mnohem většího gangstera, než jakým ve skutečnosti je. Nic se ale nedaří podle plánu a to, co původně vypadalo jako rutinní transakce, je ve skutečnosti dokonalý chaos. Na povrch vyplouvají skrytá spojenectví a situace se postupně mění v boj o moc, který sahá z londýnských drogových doupat až do nejvyšších kruhů britské společnosti. Náš hrdina si brzy uvědomí, že je součástí mnohem většího soukolí, než si kdy představoval - a že vyskočit z rozjetého vlaku není zdaleka tak jednoduché, jako do něj nastoupit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nadupaný štýlový debut Matthewa Vaughna na spôsob spleitých gangsteriek Guya Ritchieho, lenže... Lenže bez toho až príliš komediálneho nádychu, zato s Danielom Craigom, Michaelom Gambonom a prekvapivo mladým Hardym (plus Fletcherom, ktorého si Vaughn šlohol práve od Ritchieho). Ritchie mi nikdy úplne nesadol (aspoň v tomto žánri), ale Vaughnov thriller si miestami zaslúži plný počet. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Podobnost s Ritchiem je tu sice hmatatelná, ale to vůbec nevadí. Důležité je, že i Matthew Vaughn umí točit skvělé filmy a jeho debut není jen bezduchým opisovačem od slavnějšího kolegy, ale velmi zábavnou, nápaditou a originální kriminálkou, jakých není nikdy dost. Je sice pravda, že všechny zvraty a zápletky nejsou úplně stoprocentní a na místě, ale zásluhou výborného obsazení, hudby a téměř "ritchiovské" režie se jakékoli nejasnosti zakopnou daleko do zámezí, kde nejsou nikomu moc na obtíž. Já se bavil více než dobře, Tom Hardy mě v menší roli dokázal potěšit a Daniel Craig opět potvrdil, že roli Bonda si jako herec opravdu zasloužil.. 8/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo. Pribehove se sice nejedna o nic novyho, neco podobnyho jsem uz videl vickrat, ale aspon maj tvurci snahu film neustale zamotavat, az nakonec vse do sebe hezky zapadne. Styl natoceni mi pripominal Ritchieho, takovyto cool, namachrovany kecy a hlasky, akorat, ze tady je to zbaveno humoru a precejen to tak vychytany, jako Ritchieho nejlepsi kousky, neni. Herci se taky snazi, Craig spatnej neni a do role dobre sednul, ale me se asi nejvic libil Michael Gambon, ten byl spravne vostrej. Filmu sice nemam moc co vytknout, ale na tech 5* mi to neprijde. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Já si Layer Cake velice užíval, neboť jsem velkým fanouškem žánru. Layer Cake navíc nabízí geniální rozuzlení příběhu, které opravdu nečekáte. Tohle je perfektní film, který musí vidět každý fanda žánru. Stejného názoru byli zatím všichni, kteří se na film dívali se mnou. Podívejte se na něj... Budete jej milovat! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,když jsem se narodil, byl svět mnohem jednodušší. existovali jen policajti a zloději. pak se na scéně objevil hašiš a LSD. drogy změnily všechno..." D.Graig není gangster. je obchodník. a i když dodržuje všechny pravidla, jednoho dne zjistí, že má problém. chce odejít na špici, na všechno zapomenout. podaří se mu to? situaci komplikuje srbský gang a miliony ukradených tablet extáze... dobře natočený a hlavně napsaný příběh, který nás zavádí mezi překupníky a lidi napakovaný drogama. pohled na podsvětí z pozice člověka, který sice není nejmocnější, ale také vůbec obyčejný. podívejte se, jak se všichni snaží okrádat druhou stranu a zamést za sebou stopy. zjistěte, jestli je jednoduché stát se králem! rozšiřte si zornice! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • K filmu jeho tvorcovia na čele s režisérom Matthew Vaughnom natočili aj dva alternatívne konce, respektíve riešenia záverečnej scény, ktoré sa dajú nájsť buď na originálnom dvd nosiči, alebo taktiež aj na internete. (Santino7)
  • V scéne, kde si hlavný hrdina (Daniel Craig) berie zbraň od Genea (Colm Meaney), má ľavú ruku položenú na nohe, v ďalšom prestrihu ju má ale pri ústach a po ďalšom prestrihu ju má opäť položenú na nohe. (redwik)
  • Byt Craigovy bezejmenné postavy se nachází na adrese 7 Queen’s Gate Mews, Kensington, London SW7 a jeho dřívejším majitelem byl sám Guy Ritchie. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Statham po krk v extázi?

Statham po krk v extázi?

13.11.2013

Režijní debut dnes uznávaného Matthewa Vaughna Po krk v extázi byl svižně natočenou gangsterkou, která pomohla Danielu Craigovi získat roli Jamese Bonda. Jeho bezejmenný hrdina se vrátí na plátna kin… (více)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (více)

Craig, Daniel Craig!

Craig, Daniel Craig!

15.10.2005

Několikaměsíční vleklé spory na téma, kdo bude dalším Jamesem Bondem, jsou u konce. Stane se jím Daniel Craig, momentálně známý díky tomu, že je Po krk v extázi v úspěšné gangsterce Matthewa Vaughuna… (více)

Reklama

Reklama