Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (871)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyčínanie štyroch vypečených gangsterských skupín v originálnom scenáristickom a režijnom pojatí, ktoré odštartovalo vlnu nového subžánru. Trochu previnilo dávam iba štyri hviezdy filmu, ktorý má neotrasiteľné miesto v zlatom fonde gangsteriek. Vidieť ho v roku 1998, pred Snatchom, ktorý je naozaj ešte viacej vypiplaný, plný počet by bol jasný. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Možná Ritchie převzal žánr hláškovacích gangsterek od Tarantina, ale jak tady, tak hlavně ve Snatchi dokázal, že se Quentin se svými prvotinami může jít klouzat. Asi nikdy nepochopím, jak se dá vymyslet scénář s takovými postavami (černoch z baru mluví za všechny), dějem (půl milionu, zhulenci, kulomet, strážník a spousta dalšího) a režijními vychytávkami, jimiž Guy úplně srší. Pohodový soundtrack, začátek nové éry a vznik kultovní parády. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

"I am lovin it!" Ritchieho svet, ktorý som si zamiloval po prvých minútach a hltal som každý gag, každú postavičku, každú scénku. Úmorné čakanie na director's cut verziu sa oplatilo a neviem si predstaviť, že by bol film čoby len o sekundu kratší. 100% a ani o penny menej, jednoducho top klasa. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No mám dost silnou tendenci srovnávat s novějším Podfu(c)kem, který jsem mimochodem viděl dříve. No a označil bych tento film jako mírně lepší. Hlavně po stránce scénáře, protože je tu spousta vtipných až absurdních situací. A ač je děj trošku překomplikovaný obrovským množství vedlejších postav, tak mi nečinilo větší problém se v něm zorientovat. Stopáž byla zvolena tak akorát a film neměl nějaké větší množství slabších pasáží. Po stránce režie, to bylo mistrovské. Po stránce herecké velmi dobré. Film se mi zkrátka líbil, a to tak že velmi. S plným hodnocením bych tady byl však opatrný. * * * * P.S. Ten konec byl perfektní, ovšem kapku více očekávaný, ale to vůůůbec nevadilo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem v to ani nedoufal, ale neuvěřitelné se stalo skutkem - já dávám svou první pěti hvězdu filmu od Guye Ritchieho a není to reklama na BMW!!! Po ohromně přeceněném Podfu(c)ku, ohromně nudící RocknRolle a povedeném, ne však dokonalém Sherlocku Holmesovi, jsem dal Ritchiemu poslední šanci v podobě jeho debutu. A dopadlo to prakticky stejně, jako u debutu Tarantina. Sbal prachy a vypadni je totiž skvělý mix černé komedie s akčním filmem. Dialogy parádní, scény dokonalý (přepadení prodejců marihuany a následný masakr rulez!) a k tomu Jason Statham a Danny John-Jules (alias Kocour z Červeného trpaslíka) a já málem umřel blahem. Co nejdřív si chci sehnout DC verzi a pokud budu stejně nadšený, tak tenhle film letí přímou cestou do mé TOP 10! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Madonne sa filmový soundtrack páčil natoľko, že kontaktovala Guya Ritchieho a Matthewa Vaughna s prosbou, či by mohlo jej vydavateľstvo Maverick vydať soundtrack filmu v Spojených štátoch. Ritchie povedal, že ich niekoľkokrát pozývala na večere v Hollywoode, ale že romanticky ju zaujímal Vaughn, nie on. Madonna sa nakoniec vydala za Ritchieho v roku 2000. (Arsenal83)
  • Ze 44 mluvících rolí se téměř poloviny zhostili neherci a lidé bez jakýchkoli zkušeností s natáčením filmu. Guy Ritchie před kameru poslal i členy svého štábu. (pornogrind)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama