Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavná a proklatě černá komedie o jednom "dokonalém" plánu jak rychle získat peníze. Film jede v dobře známých kolejí komedií, ve které se ušláplý zoufalec spojí s troubou, který má plán jak "snadno" přijít k penězům. Vše se samozřejmě pokazí a mrtvol bude nepočítaně. I když je tato struktura značně okoukaná, snímek po většinu sopáže skvěle baví, díky propracovanému scénáři, dobře napsaným postavám, které mají vždy schované nějaké překvapení, skvělým gagům a překvapivému konci. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já mám plán." To nezní dobře. V černých komediích totiž plány obvykle příliš nevycházejí a i v této nakonec nula od nuly pošla. Přitom neúspěšný spisovatel Charlie, profesionální zvedač telefonů Gus a Miss Poupě Wyomingu pouze zlehka vydírali církevního hodnostáře. Co by se na tom mohlo pokazit? Asi tak všechno a já si celkem užil předčasný pohřeb falešného faráře, vdovu se zaťatou sekerou v hlavě i zvídavého poldu na záchodě, ale tak nějak jsem čekal, že bude víc srandy a méně mrtvol. To je však můj problém, který nevznikl poprvé a bude-li se někdy v budoucnu opakovat, tak to určitě nebude naposledy. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film, co jsem v poslední době viděl. Původně jsem měl trochu pochybnosti, co to bude, ale film mě přikoval k obrazovce hned na začátku, kdy jeden z hlavních hrdinů nastoupí na místo telefonního operátora v nějakym obrovskym call centru. Já něco podobnýho totiž taky pár tejdnů dělal a zobrazení toho, jak takový hovory s otravnejma zákazníkama probíhaj, je naprosto trefný. A to, co se odehrává potom, to je úplnej masakr. Tenhle film je plnej toho nejčernějšího a občas dost brutálního humoru. I taková sekera zaseknutá v hlavě tady působí legračně. Prostě film přesně podle mýho gusta - jasnejch 5 hvězdiček. Jak se jmenuete? - Steven... Eeeh... Steven Hawking. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zážitek mi opět zkazila Nova Cinema, a to stylem, jakým to umí jen ona. Nejdřív mě na film nechala skoro půl hodiny čekat, pročež mi vystydla večeře, a pak nasadila nepochopitelnou třetí reklamu pět minut před koncem, čímž naprosto vygumovala navození jakékoli závěrečné atmosféry. Jinak jsem si ale film moc užil. Líbí se mi a mám rád, když někdo na stůl naservíruje chod plný nešťastných náhod s oblohou černého humoru, aby si filmový fanoušek uvědomil, že před kamerou nemusí být všechno jen růžové a krásné, aby se tomu dalo zasmát. P.S: Pro příště bych prosil pana Daniela Rouse, aby si ohlídal dabing Davida. P.P.S: Slovenský překlad názvu "Vel´ké h..." vyhlašuji perlou měsíce. Konečně někdo správně pochopil britskou suchařinu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mazec!Viděl sem hodně černejch komedií, ale nikdy ne tak moc černou.Simon Pegg a David Schwimmer rozjíždějí sérii absurdních, brutálních ale hlavně vtipných události které mě teda vyrazili dech.Škoda, že film trvá jen hoďku a čtvrt, režisér si mohl víc pohrát s některejma scénama, dalo se tam přidat pár scének navíc které by ještě filmu přidali na absurditě a pořadně černym humoru, ale kdo ví, třeba by se mě to pak už tak nelíbilo.V každym případě fandim tomuhle typu filmů, černohumorné, brutální, extrémně vtipné a neuvěřitelně nedoceňené! 100% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze. (s.e.p.p)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)

Reklama

Reklama