Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 514)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Kvalitní horor ve kterém jsem našel vše co jsem očekával od Cloverfieldu, který souboj s Rec rapidně prohrál. Je zde napětí, hrůza, mrazivé a nechutně lekavé scény a pochmurný barák ve všech směrech. I když některé lekačky byly dosti předvídatelné, tak i přesto jsem se dosti vylekal a o stupňující gradaci ani nemluvím. Čím více se film blíží konci, tím rapidněji režiséři tlačí na pilu a nelze jinak než si tenhle film vychutnat. Ale přes všechnu pozitivu film nabízí svá negativa místy směšnými dialogy, nudnými záběry, ale přes to všechno tento horor působí dost klaustrofobicky a předvádí všechny nedostatky Cloverfieldu. Mé hodnocení 4 hvězdičky... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý, i když ne dokonale zrealizovaný, nápad. Místy to byla bomba (scénky v chodbě u starý ženský, pád muže z horního patra, izolace, závěr na night vision), ale místy se bohužel nedařilo utáhnout sem tam tak skvěle nahozenou atmosféru. Ale to je třeba jen můj názor... [REC] můžu přesto doporučit všem těm, kteří mají chuť na nějaký ten strašidelný (děsivý) film - pravděpodobně nebudete litovat, a bude se vám to líbit o něco víc než mně. (screeny) (edit: po nějakém čase jsem se rozhodl zvýšit ze tří na 4* a zařadit mezi své oblíbené horory po roce 2000) ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jako malé robě jsem se často bál některých hraných pohádek. Když v Princi Bajajovi přišla na řadu scéna s drakem, odvracel jsem zrak, ale nejhorší ze všeho byla Jamamba - to jsem spolehlivě končil schován za křeslem. Přiblížit se k těmto časům mě po velmi dlouhé době dokázalo až [Rec]. Nejvíce ze všeho to přičítám velmi povedenému dokumentárnímu feelingu celého hororu. Jakmile jsem uviděl siluetu stařeny v noční košili, zbrocené krví, věděl jsem, že je zle a od té doby ani nedutal. Užmoulal jsem si u toho tričko a závěr mě donutil přesunout se pro jistotu na větší vzdálenost od obrazovky. Tentokrát žádné analýzy filmu, tohle byla prostě silná osobní zkušenost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

BLAIR WITCH si hrála na skutečnost, MONSTRUM těžilo maximum z formy a REC je jen tuctovou zombiárnou ozvláštněnou reportážní kamerou, kde se hlavně hodně kecá, postavy se chovají jako idioti, když se k zombies neustále obracejí zády a na pointu se kašle. Do toho dva tři napínavé momenty a povedené lekačky a sympatická fešná reportérka v hlavní roli. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po dloůůůhhé době pořádnej horor... Sice na mě nečekal nějak originální příběh ( zombie + pozorování filmu skrze objektiv kamery ), ale [REC] měl prostě svý tempo a nenechal mě ani na chvíli vydechnout. Skvělá atmosféra zárukou a já s napětím čekám na pokračování tohoto výborně rozjetého hororu... 90%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • V celosvětových kinech film utržil 32,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama