Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Maličko pomalejší rozjezd ve stylu diary of the dead, na který navazuje sledováním osudů vojáků, co v minulém filmu obrali študáky s kamerou o jídlo, ale po příjezdu na ostrov se z toho stává zajímavě klasicky i parodicky zároveň natočený zombie western. Je tu "černý šerif", je tu "desperát" co si to s ním chce vyřídit (a mluví jako pirát), dvě party pistolníků a hromada zombie a do toho všeho společenskoválečná reflexe spolu. Dokonce je tu i pravý polední duel (ovšem v noci) :). ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně tupý scénář, k tomu všudypřítomný špatný humor, trapné a nereálné chování prakticky všech přeživších, to nezachrání ani jinak celkem efektní rozmetání částí těl či mozkových závitů... prostě takhle pakárna obludných rozměrů obsahující všemožná zombie klišé je jen nudnou vykrádačkou a ostudou tohoto jinak mého velice oblíbeného žánru... 40% ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Romero do tretice v novom mileniu a do tretice u mna za plny pocet. Pritom je to stale ten isty, ucinny recept. Skvela zanrovka, ktora potom co jej (pribehom jemne zviazany) predchodca reflektoval vlastne pole, sa tentokrat neboji smelo vykrocit dalej a stale v sebe nesie ucinnu socialnu kritiku / satiru v jednom. Nehovoriac o tom, ze pocet skvelych napadov a gagov je tu v miere, ktore by vystacil aj na dalsie pokracovanie, ktoremu sa vobec nebranim. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

George Romero se zuby nehty drží svého původního konceptu sociální kritiky, jejímž vehiklem je pokleslý hororový žánr (především pak survival-horror). Zároveň své zombie v rámci moderní kinematografie ani nijak nedynamizuje, takže jsou jeho mozkožrouti i v šestém díle kultovní série pomalu se plahočícími zástupci krvežíznivé masy. Nebyl by to ale Romero, kdyby svou oblíbenou tematiku zase o něco neobohatil – po sebereflexivním Deníku mrtvých zpětně navázal na čtvrtý díl Zěme mrtvých, kde načrtl myšlenku postupné socializace původně tupého stáda jednajícího na základě pudů. Zatímco v Zemi mrtvých se objevila vůdčí osobnost zombies, kterou ostatní následovali, v Survival of the Dead je socializace zombie komunity usměrňována zvenčí – neinfikovanými lidmi. Nápad to je rozhodně pozoruhodný a je chvályhodné, že po tolika zombie hororech dokáže Romero stále překvapovat. ____ Jestliže byla Země mrtvých návratem k estetice 80. let a Deník mrtvých stavěl svůj koncept na v dnešní době populární pseudodokumentární formě, pak Survival of the Dead je z určitého hlediska pastišem westernového žánru. Jde zde o konfrontaci dvou vůdčích osobností, divoký západ supluje „rančerský“ ostrov, místo podzemních parkovišť zombíci řádí ve stájích a jsou vězněni v ohradách. Nechybí zde ani chytání do lasa za jízdy na koni a samozřejmostí je i nefalšovaný westernový duel. _____ George Romero je staromilec, který necítí potřebu přizpůsobovat se moderním trendům (výjimkou je Deník mrtvých, forma zde ale nebyla zvolena prvoplánově), následkem čehož nejspíše bude mladší publikum zápasit s jeho umírněným stylem, velkou statičností a nijak závratným tempem. Pro nás fanoušky to je ale stále ten starý dobrý Romero, jak jsme si ho oblíbili – bělovlasý filmový maniak nastavující společnosti řádně zakrvácené zrcadlo. Brutalita se v tomto díle navíc stává výrazným komickým prvkem a ano, i tentokrát dojde na střívka. 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok celkom ušiel, ale vydržalo to iba pár minút. Potom dej prešiel do nudnej hovadiny s absolútne debilným scenárom. Autor asi nemá všetkých päť pohromade, niečo tak ploché a fádne dokážem obratom ruky napísať aj ja, a to aj po týždňovej kóme. Producent však musí byť ešte blbší, keď takúto zlátaninu prijal. Inak si to neviem vysvetliť. To čo je za nezmysel, že naučíme zombíkov jesť zvieratá a oni potom prestanú jesť ľudí? Nelogická sprostosť hodná Zlatej maliny. Film nezachránilo ani to málo gore čo tam bolo, proste keď nie je dobrý scenár tak film ide do čerta. Jeden z mojich najhorších zombie filmov, tu nefunguje absolútne nič. 30/100 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama