Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Romero je už moc starej. Jeho filmy vždy měly dvojí význam, narážely na problémy společnosti. Survival of the Dead nenaráží absolutně na nic. Film vzniknul jen proto, aby divákům představil souboj dvou šéfů rodinných klanů na pustém ostrově, kde každý zastává jiný přístup k zombies. Špatné, film je napůl komedie, napůl horor, ale ve výsledku není ani jedním, protože zombies jsou zde definitivně odsunutí na druhou kolej, celý děj se vkládá do absolutně nezajímavého souboje dvou kohoutů. Postapokalyptický svět není představen vůbec, zombie jsou pouze karikatury sebe sama. Pár cool postav se tam najít dalo, pár hlášek také "dala bych ti líznout", ale celkově to nestálo za nic. Romero dal světu zombie žánr, ale dnes už nestačí nastevené laťce Britů (... days later, Dead Set) a Španělů (Rec), lidé zkrátka chtějí zombie, kterých se opět budou bát. Potácejících se, pohupujících slimáků se dnes už nikdo nebojí a do komedií se nehodí. 58% 24.04. 2010 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Maličko pomalejší rozjezd ve stylu diary of the dead, na který navazuje sledováním osudů vojáků, co v minulém filmu obrali študáky s kamerou o jídlo, ale po příjezdu na ostrov se z toho stává zajímavě klasicky i parodicky zároveň natočený zombie western. Je tu "černý šerif", je tu "desperát" co si to s ním chce vyřídit (a mluví jako pirát), dvě party pistolníků a hromada zombie a do toho všeho společenskoválečná reflexe spolu. Dokonce je tu i pravý polední duel (ovšem v noci) :). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $101,740Tržby Celosvetovo $384,000Tržby za predaj DVD v USA $2,356,285 //počet predaných kusov 142,978║ béčkový príbeh ale újde, zombíkov o kúsok posúva ďalej, občas nejaký ten vydarený fór či dobrý nápad, dalo sa /55%/ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Romera jsem vždy považoval spíše za režiséra béčkových filmů, ale tentokrát klesl o další úroveň. Sázka na neherce je v tomto případě ke škodě a stejně jako většina scén a dialogů jsou jejich výkony spíše k smíchu. Film je pro mě jedním z těch případů, který je natočen velmi seriózně, ale vyznívá spíše jako komedie. Čemuž by odpovídaly některé scény. Co měla znamenat třeba ta vojanda, co si dělá dobře před ostatními vojáky? Tváří se, že je to pro ni naprosto normální, jako je normální si po ránu čistit zuby? Nebo scéna, ve které voják granátem vyhodí do povětří dveře a očouzené postavy stojí na místě dál, jako kdyby se nechumelilo? A ještě k tomu mají vtipnou poznámku. Premisa není také zrovna světoborná. Každý člověk, který jakýmkoliv způsobem umře, se vrátí zpět jako nemrtvý? Na základě čeho? Scénáře? Přiznám se bez učení, že mě sledování doslova ubíjelo a většinu jsem proklikal. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Romero musel být v minulém životě zombie.. totiž v tomhle životě.. tedy.. Abych pravdu řekla, celou dobu jsem se bavila velmi dobře, zombíci pěkně chrčeli a komýhali se, mozky se pod palbou krásně rozlítávaly do stran.. prostě celou dobu to bylo okolo čtyř*, ale někde ke konci přišel moment, kdy jsem si řekla- ale né a šlo to lehce dolů. Nicméně i tak je to slušná záležitost , která se dá zhlédnout bez újmy na zdraví. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama