Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcem tým povedať, že ak sa to dostane von a budete musieť streliť do hlavy vlastné deti, bolo by fajn mať protijed.“ Komentár obsahuje spoilery. Prvý [REC] sa mi páčil (o trápnom americkom remake KARANTÉNA pomlčme) a na dvojku som sa tešil, nie riadne, ale tešil. Tvorcovia pokračujú v tom, čo sa páčilo minule (bleskové útoky, infikovanie telesnými tekutinami, nočné videnie, činžiak) a zároveň príbeh posúvajú originálnym smerom – kým prvý diel sa 90% času tváril ako „čistokrvná“ zombíčina, aby sme sa na konci dozvedeli, že „postihnutí“ boli v skutočnosti posadnutí diablom (!), dvojka s touto informáciou už začína, takže hoci sme v rovnakej budove (doslova PÁR minút po „jednotke“), dostáva príbeh vďaka nepríjemnému „satanskému motívu“ iný rozmer. Zároveň je to po dlhom čase prvý krvák, ktorý šikovne (v porovnaní s DOOMOM) vykráda mojich milovaných VOTRELCOV. Všetko sa samozrejme zvrtne v boj o holý život a hoci to má veľa logických lapsusov (ak kňaz vedel, o čo ide, prečo si so sebou nezobral o 20 chlapov viac?). Ale ani teraz mi to vďaka rozumnej dĺžke, drsnej akcii, dravej réžii a atmosfére neprekážalo. Kým prvý diel bol dráždivý originálnou myšlienkou „posadnutosť sa prenáša pohryznutím“, druhý diel (viď. retrospektíva „ako došlo k prenosu nákazy na moderátorku“) provokatívne ukazuje onoho „diabla“ ako slizkého červa (!). Prekážalo mi asi len to, že dej sa nikam dopredu neposunul a (takmer) sme skončili tam, kde minule, čo je troška neférové. P.S. Pre poriadok – nejedná sa o jednotku S.W.A.T. (jednotku S.W.A.T. majú len Američania, Španieli nie, je to podobná „zásahová jednotka“, ale prekladať ju ako S.W.A.T. je zavádzajúce) a to, že sa nejedná o zombíkov, sa prevalilo už na konci „jednotky“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/satanske-horory-666/469-rec-2-8o- ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Výsledný dojem je lepší než po jedničce. Na mě to působí chytřeji, což je asi tím, že vidím, kde navazovali na jedničku a říkám si u toho "I ti kujóni scenárističtí!" A dále asi budu SPOILEROVAT. Ale ve výsledku to asi chytřejší není. Hordy démonických dětí pobíhají větrací šachtou tak dlouho, že původní kněz stihl zpráchnivět, a nikdo si toho nevšiml? V jedničce trvalo prvním nakaženým celé dny či hodiny, než se to na nich projevilo, a tady najednou blik cvak a plivou kolem sebe krev? A další věci. Na druhou stranu pointa s původem a hlavně povahou nákazy mě baví a závěrečné zhasínání a rozsvěcování světla byla vyložená lahůdka. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl jsem si opravdu užil, takže když jsem se dozvěděl, že je na světě i dvojka, neváhal jsem a začal jsem ji shánět. A vyplatilo se. Mohou se vyskytovat SPOILERY!!! Po událostech z prvního dílu přichází do domu zásahová jednotka a s sebou mají "chlápka z ministerstva zdravotnictví", který se později ukáže být knězem. Řeknete si, no jo, zásahovka, mají zbraně, jsou trénovaní, o ty se nebudu muset bát… Jenže to jste právě na omylu. Rec 2 se rozjede ještě rychleji než jednička a je i brutálnější a lekavější (ty lekačky jsou navíc na místech, kdy jsem je ani já nečekal). Všechno parádně funguje a já tomu dávám plný počet, ale jedno mě "trochu" naštvalo. Ano, ti co už viděli, zřejmě tuší. Pointa. Odhalení, co že je vlastně ta "nákaza" zač. Musím říct, že tohle mě dost naštvalo a chvíli jsem uvažoval, jestli si ze mě někdo nedělá jen prdel. V průběhu filmu jsem zjistil, že ne. Když se nad tím ale ohlédnu nazpátek, tak musím říct, že pointa tomu příběhu dává nový rozměr a já jsem zvědavý, jestli v pokračováních (plánují se ještě dvě) bude ten "nový rozměr" k něčemu. Jinak řečeno, zda pointa tuto slibně nastartovanou sérii pohřbí nebo ji udělá nesmrtelnou. Nezbývá než doufat, že možnost B je správně. 90 %. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy pálkaře při baseballovém utkání? Mám na mysli moment, kdy soustředěně sleduje pohyb nadhazovače, pečlivě připravuje pálku a rozpočítává každý zlomek sekundy svého rozhodujícího úderu - aby míček svištící děsivou rychlostí umístil přímo ve vašem rozkroku. Takový pocit jsem měl už po několika málo záběrech této hororové podívané, kterou filmoví fanoušci na ČSFD poctili červenou barvou. Nedosti na tom, v následujících minutách to vypadalo, že se pálkař neúspěšným odpalem naštval tak, že s pálkou v ruce přiběhl a zasadil mi řadu bolestivých úderů na těch necitlivějších místech. Pro tohle, co se odehrávalo na televizní obrazovce, nemám slov, tedy slušných slov. Výrazy, které mě napadají, používám obvykle tehdy, když mi spadne kladivo na malíček nebo mně noha sjede do psího lejna. Absence jakékoli logiky u filmových postav. Scénář, který mohl vzniknout snad jen z recese nebo jako krutý žert filmařů na účet obecenstva. Policejní komando, které má být vysláno do nesmírně důležité akce, která zavání obřím průšvihem, tvoří členové, kteří svou debilitou přesahují všechny meze, na ně museli hledat obsazení v celoplanetárním konkurzu. Osazenstvo epidemií zasaženého domu řve, zběsile mlátí rukama a dělá bez výjimky to poslední, co by člověka napadlo při reálném ohrožení. Neustálé pokyny k používání kamer k dokumentování viděného tady postrádají jakoukoli logiku, byť zrovna tohle nevadí, protože logiku tady postrádá prakticky cokoliv. Tenhle otřesný zážitek ovšem navozuje otázku, nakolik jsem byl soudný, když jsem jedničce nadělil 3*. Patrně mě už lehce postihla demence či jsem byl ovlivněný nějakou chemikálií. Takový sešup kvality přece není mezi dvěma díly a prakticky stejným štábem snad ani možný. Celkový dojem: 3x podtržená nula. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrého hororu [REC] ,mi přineslo trošku jinou alternativu rozuzlení než jsem čekal, ale zároveň není o nic horší a nezajímavější než jednička a svým způsobem se ke konci vyvinula opravdu zajímavou cestou k úspěšné hororové serii, díky níž se těším na další pokračování. Atmosféra oproti prvnímu dílu, nebyla nijak výrazně ochuzena jen je více akčnější a ponurné tiché atmosféry tam moc není, což není vůbec na škodu, ale některé diváky to opět může trošku zklamat. Trošku filmu ubírá druhá polovina, kde příchod druhé kamery a následné objasnění vzniku infekce, není nejlepší 60 % ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)
  • V davu před budovou se nenacházel ani jeden herec. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)

Reklama

Reklama