Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svadobná hostina Kolda a Clary vyzerala zo začiatku ako výborná zábava pre celú rodinu, ale len do momentu, keď sa zvyčajne veselý strýko začína následkom poranenia meniť na krvilačného netvora. Na mieste nastáva obrovský chaos a každý sa snaží nájsť únikovú cestu, ktorá by mu pomohla prežiť. Nové manželstvo si prejde hneď počas prvej noci obrovským testom. - Som ohromne šokovaný z toho, ako mi druhé zhliadnutie tohto hororu sedelo. Už viac ako rok som nevidel celovečerný horor, ktorý by ma bavil viac, ako tento kúsok. Na mňa tu fungovalo všetko. Funguje to ako horor, funguje to ako komédia, funguje to ako dráma a funguje to aj ako romantika. Hlášky, soundtracky, gore, všetky situácie vyvolávajúce emócie kvôli extrémne sympatickým postavám a absolútna absencia akéhokolvek happy endu sú skomponované tak dobre, že tých 75 minút bolo úplne úžasných. Plus to situovanie na odviazanej svadbe plnej španielskych tradícií a switch z Found Footage na normálnu kameru tomu pridávajú nespočet plusových bodov, a keby sa na ČSFD rozšíri topka na viac ako 10 filmov, tak bude REC 3: Genesis prvým snímkom, ktoré si tam pridám. Nemôžem sa dočkať toho, s čím ešte príde pán Paco Plaza, pretože jeho hororová tvorba mi nesmierne vyhovuje. + Javier Botet + herečka z Verónica + herečka z Asmodexia + herečka z The Lodgers ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rec 3 neukáže nic nového a také nijak neoslní. První dojem byl samozřejmě horší, ten druhý je o něco lepší. Musím uznat, že pár scén je snesitelných, ale oproti předchozím dílům jde o hrstku, která tuto tupou podívanou nemůže zachránit. REC 3 je klišé záležitost a obrovský masakr, který nemá s REC sérií kromě názvu společného nic. Diváka nejvíce zklame odstoupení z Found Footage stylu. Proto by měl jít do filmu s tím, že nejde o Rec 3, ale o typickou zombie podívanou. Pokud bych to bral tak, dal bych 3*, ale jelikož jsem čekal úplně něco jiného a jsem zklamaný a Plaza "zničil" sérii Rec, musím jít s hodnocením dolů.. 4/10 = 40% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas se objevují srovnání, která dávají sérii [REC] do paralely s Vetřelci. Chyba lávky přátelé, protože na těch prezentoval svou vizi pokaždé jiný tvůrce. Tohle není osobitý příspěvek k tématu, ale vydávení infikované krve do chřtánu dalšího dílu, kde Plaza ctí sérii jedině v tom, že nešetří červenou. Zbytek je sbírka ‚dafuq?‘ otázek nad dějem, chováním postav a i samotným tvůrčím přístupem, kdy naprosto selhávají pokusy o splatterovou komiku ve stylu Jacksonovy rané tvorby. Doufám, že Balagueró dá čtyřkou Plazovi alespoň ze tři výchovné pohlavky. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoliv, jen ne tupou zombie vybíjenou. Opuštěním found-footage konceptu se zdá, že ze série vymizely všechny nápady. Paco Plaza tentokrát bez Balaguera natočil tuctovou vyvražďovačku bez invenčního přístupu, která absolutně neví, jak se popasovat se svou prequelovou podstatou. Chvíli to vypadá komediálně, jindy si to hraje na osudovou lovestory, nikdy to ale nedosáhne autentické uvěřitelnosti předchozích dílů. Na jakékoliv pojítka s prvním dílem je rezignováno, postavy jen zmateně (a také dost nesmyslně) pobíhají po hotelu a když se příliš dlouho mluví, odněkud vyběhne zombie. Tam, kde by se čekala nápaditá zabití, tam se divák dočká jen zoufale neoriginálních hrátek s motorovou pilou (Ash byl první!) a také překvapivě málo gore. Navíc, na svou 75 minutovou stopáž to ubíhá strašně, ale strašně pomalu. Zklamání a zároveň absolutně zbytečný film, protože nesplnil ani svůj základní účel - objasnit původ událostí prvního dílu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLOUHÝ ŽIVOT PRO ŠŤASTNÝ PÁR!....“ /// A byla svatba... svatební kameraman má parádní nádobíčko (prasáku!) a (naštěstí) vyhrožuje suprovým stabilizátorem(což je fajn, páč když tyhle věci vidím, tak se vždycky vorosím – kameraman, vole...). Roztřesenou už bych ji fakt nedal (jako co furt...?)! Za zmínku stojí strejda (bez nádobíčka), kterej má ,,bebí“ (ze špitálu pro hafíky) a taky to, že 18 minut je totálně vo hovně. Beru to tak, že když mám sledovat něčí domácí video – nebo třeba 300 fotek z dovolený u moře, tak je to taky horor. Takže mě strašej ,,HOME VIDEEM“ a já tajně doufám, že to strejda brzo rozjede. Aby bylo hnedle jasno: tohle má s těma předejšlejma filmama společný jen jakýsi filosofický vyblití píčovin o Soudným dnu. Jinak se to mohlo jmenovat třeba – ,,Já ti ho tam kousnu“ (nebo jinak...). Díky Bohu (DÍKY!) všichni amatérští kameramani ,,dostříkaj“, a tak můžu sledovat sice kretény, kteří moc důvtipu do vínku nedostali, ale aspoň u toho nemusím třepat televizí. Samo, že je to zoufalá nuda, ve který nefunguje vůbec nic. Ani vobjímačka s mrtvou mámou, ani zamilovaný pohledy do jakejkoliv vočí. A že jedině pravou láskou můžete vyléčit zombíka? Tak schválně... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Houpne mi jen když svítí to červený světýlko (na kameře). 2.) Dlouho jsem nikoho nesežral. 3.) Zjistím, že svisle řízlej zombík nekouše. 4.) Thx za titule ,,Jimbo“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoli to název naznačuje, nejedná se o prequel, neboť děj se odehrává ve stejné době či dokonce později než první a druhý díl. Lze to poznat ve scéně, kdy se Koldo (Diego Martín) nachází v řídící místnosti a v televizi za ním jsou ve zprávách zobrazovány právě události prvních dvou dílů. (Teabag)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)

Reklama

Reklama