Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (449)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Snad jsem to viděla příliš brzy po "Úsvitu mrtvých", snad je chyba někde jinde, ale já jsem se u tohohle zombie horroru víceméně nudila. Nic překvapivého, nic napínavého, akce chabá a na strach rovnou zapomeňte (snad to bude tím, že zombíci jsou zobrazováni lidštěji než sami lidé). Zbyla tedy jen ta myšlenka, úvaha o lidskosti, která však nepůsobí převratným dojmem. Dojem po dvou nebo třech letech je minimální, zatímco špeky ze Snyderova konkurenčního filmu si pamatuju naprosto jasně. 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Exhumace Romera se vcelku povedla, ale je až příliš poznat, že Romero je typickým zástupcem pomalých hororů, který mu před 30 lety přinesly slávu. jenže dneska už to neni ono. Ale čim je to pomalejší tak tim je to brutálnější, sice nic moc triky, ale ty haldy střev a vykousnutých kusů masa vypadaj celkem slušně a v šeru, ve kterým se to většinou odehrává to nakonec působí dobře. Ovšem s příběhem to je mnohem horší, je to takový divně poslepovaný, že se nakonec zdá že to bylo vpodstatě o ničem. Ani zombáci se mi moc nelíbili, tada spíš jejich chování, bylo až přehnaně chytrý, přece jenom jsem učenlivýho zombáka ještě neviděl, ale možná chtěl Romero jen zvýšit strach tim, že ukázal, že zombák nemusí být jen chodící kus masa, jenže na mě to moc nezapůsobilo. Slabší 4*, spíš skoro 3* ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Romero se vrátil k nemrtvým a pokračuje tam, kde skončil ve Dni mrtvých a rozvíjí další možnou alternativu světa po zombie apokalypse. Lidské plémě ve zničeném světě stále přežívá, ale už je to jen křeč novodobých lovců a hlavně sběračů, jenž si hrají na normálnost v malé opevněné části zničeného města. A nemrtvým po letech tupého bloumání evidentně začíná svítat... Celá vize neblahé budoucnosti už se tu Romerovi začíná rozkládat a původní působivost či sociální kritika se vytrácí v zjednodušeném pojetí postapokalyptické společnosti, kde se na co, jak a proč moc nehraje. Ovšem vývoj živoucích mrtvol a samotný překvapivě smířlivý závěr ("nech je, hledají jen místo, kam jít") přece jen dodávají Zemi mrtvých když už ne punc originality, tak alespoň jednu stranu mince lidskosti a do této chvíle Romero otáčel jen tu odvrácenou. Čtyři mrtvé mozky ožívají.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Technicky je film zvládnutý výborne a vzhľadom na rozpočet 14 miliónov je to až neuveriteľné. Poteší aj občasný žartík na odľahčenie, prípadne „chuťovky pre fajnšmekrov“, ktoré sú pekne úchylné. Zriedkavo sa vyskytne aj zaujímavý záber či dokonca celá scéna (napríklad výstup zombií z rieky). A rozhodne je veľkým plusom aj dĺžka filmu, ktorá zaručí, že sa to dá vydržať až do konca. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Noc živých mrtvých přišla s revolucí v žánru, Úsvit mrtvých s extrémně protahovanou komedií, Den mrtvých se skvělým, inteligentním a mrazivým thrillerem a teď přichází Země mrtvých. Co asi nabízí ta? Odpověď je jednoduchá, nenabízí nic jiného než intenzivní nudu a neustálé kroucení očima nad všeprostupující hloupostí a unylostí filmu. Už jen fakt že tenhle koment píšu už během sledování filmu o něčem vypovídá. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Legendární maskér Tom Savini se ve filmu mihne ve stejné roli, kterou ztvárnil i v původním Úsvitu mrtvých. (Reiniš)
  • I se směšným rozpočtem 15 miliónů dolarů jde o nejdražší film režisérovy kariéry. (Reiniš)
  • 15-milionová zombie párty vydělala během úvodního víkendu (24. – 26. 6. 2005) slušných 10,2 mil. dolarů. Celkový obrat v kinech Severní Ameriky se pak vyšplhal na 20,7 milionu. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama