Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 1

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 043)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nejprve je třeba říct si, čím vlastně je a není čtvrtý Resident Evil. Resident Evil V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NENÍ zombie horor, minimálně takový, na jaké jsme zvyklý. Osobně se zdráhám použít i slovo horor, ale řekněme, že má pár propriet (něco málo), takže budiž. Mnohem více je to hodinu a půl dlouhé technologické demo k videohře. Videoherní estetika je zřejmá, přiznaná a dobře pochopená (hodně z toho cítím Silent Hill), dějová gradace pomocí absolutně nelogických a nadsazených bossů zde funguje a akce, ačkoliv občas SILNĚ připomíná Matrix (což je v zásadě v pořádku, protože Matrix JE videoherní a sourozenci Wachowští jsou na videohrách odkojení), má jisté kvality. Obecně je znát, že se Anderson stále nepoučil z vlastních chyb. Postavy zabíjí nezajímavě, náhle, zbytečně a ne moc krvavě (tu sexy modelku mu fakt neodpustím), nedovede budovat napětí, a občasné lekačky fungují především díky domnělému nabourání divákovy osobní zóny skrze 3D. Dokáže ale maskovat malý rozpočet (směšných 60 milionů) takovým způsobem, že si divák vlastně vůbec nestihne uvědomit, že se film odehrává asi na 4 lokacích (z toho jedna je komplet digitální) a kromě pár scén se zombies (kterých je tu překvapivě málo) a pak kromě konce vlastně není na place nikdy víc jak 4 postavy (a dohromady jich je okolo 10ti, většina pochopitelně po pár scénách zařve). Vizuál má v malíčku, ŠPIČKOVÉ 3D jakbysmet a nakonec dovede kombinovat hudbu a vizuál takovým způsobem, že je vlastně hrozně zábavné prostě se na to jenom koukat. Takže co je Resident Evil: Afterlife? Je to skvěle funkční rockový videoklip, který si bere něco málo z videoherní estetiky a něco málo z motivů klasických zombie filmů, tyto čistě audio-vizuální prvky pak doplňuje o experiment v podobě propojení s 3D atrakcí. A jako takový je znamenitý. Dá-li se tomu ještě říkat film, to už je druhá věc... P.S.:Všechny holky jsou sexy, Sienna Guillory na konci jim všem vede, pětce se vlastně vůbec nebráním a za naprosto geniální odkaz na Akiru mám vlastně docela silné nutkání přihodit tu čtvrtou hvězdu. UPDATE: A nakonec... Proč ne? ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Po Avatarovi nejlépe vypadající film ve 3D. Bohužel, na rozdíl od Avatara není 3D používáno k vyprávění, ale celý film slouží jen k předvádění 3D. Subjektivně nejdelší a nejpomalejší akční film za poslední dekádu. Totálně videoherní absurditu scénáře ponechávám stranou, ta už tu celkovou tupost jen korunuje. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $60,128,566Tržby Celosvetovo $296,221,663Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,273,686Tržby za predaj DVD v USA $22,206,488 ║ Režisér Anderson sa fakt prekonáva a recykluje Matrix a iné filmy ako sa len dá, a to v tak pitomom deji až hrôza, úvod bol vrcholová samoúčelnosť, zaujímavých scén minimum, otravných vrchovato, keby tam nebolo to 3D, ktoré aspoň za niečo stálo tak neviem, neviem aký zmysel má robiť takéto bezúčelové výplachy. /videl v kine 3D verziu: 25%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě Anderson tradičně nezklamal, žádný zbytečný kecy, žádnej složitej příběh, prostě do postapokalyptickýho světa nažene hromadu zombáků, do toho hodí Milu s jednoručníma brokárnama, zabalí to do cool hábitu a jde se na věc, žádný přemýšlení, samá akce, kila vystřelených mozků na podlaze a když se tam objeví šílenej řezník s nejgigantičtějším sekerokladivem v historii kinematografie a Anderson z toho vykouzlí nej akci filmu, tak jsem byl dokonale spokojenej. Béčko jak vyšitý, mnohdy přepísknutá akce, ale na to já pěkne prosim seru, takovýhle jednoduchý akční řežby jsou poslední dobou potřeba jako sůl, naštěstí Paul se Slyem se ještě pořád drží týhle akční koncepce a za to jsem fakt rád ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: Afterlife" - popkornový akčný zombie horror pokračuje. Nadupaná akcia, super zbrane, divoká streľba, masívne výbuchy, krv. Vysoko profesionálne filmové triky. Parádne prostredia, zaujímavé lokácie. Apokalyptické obrazy, dychberúce scény. Dynamický soundtrack. Diabolská nadnárodná korporácia Umbrella, smrtiaci T-Virus. Živé mŕtvoly, zmutovaní mŕtvi, stovky zombie. Stále sexi Milla Jovovichová v hlavnej úlohe ako Alice. Skvelé. Dostal som, to čo som očakával. Objednal som si ku tomu pizzu, otvoril pivo a vypol mozog. No a skvele som sa zabavil. **** ()

Galerie (94)

Zajímavosti (32)

  • První díl série a první hraný film založený na videohře, který byl natočený ve 3D, pomocí technologie Fusion Camera System, vyvinuté Jamesem Cameronem pro film Avatar (2009). (Gerret)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2010 v Tokiu. (Varan)
  • Alice (Milla Jovovich) vlastní dva malé samopaly Brügger & Thomet MP9 ráže 9x19 mm, pětiranné revolvery Smith & Wesson model 460V a dvouhlavňové (upilované) brokovnice Zabala. (chaosteory)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama